Изберете Страница

Малко вероятно е Apple да добави сензор за телесна температура в Apple Watch Series 8

Планът на Apple да добави сензор за телесна температура в Apple Watch Series 8 изглежда все по-малко вероятен, въз основа на последните коментари, направени от журналиста Марк Гурман.

Смята се, че компанията първоначално е обмисляла добавяне на сензор за телесна температура към миналогодишния Apple Watch Series 7, но това така и не се случи, а Bloomberg съобщи през юни, че актуализацията вероятно ще бъде въведена тази година. Анализаторът Минг-Чи Куо също по-рано изрази оптимизъм, че отчитането на телесна температура ще бъде сред функциите на Apple Watch Series 8.

Въпреки това, обсъждайки слуховете за сензори за телесна температура, кръвно налягане и кръвна захар за Apple Watch в последния си бюлетин Power On, Гурман казва: “Не очаквайте нищо от това скоро”.

“Телесната температура беше в тазгодишните планове, но говоренето за нея напоследък се забави. Кръвното налягане е най-малко на две до три години, докато не бих се учудил, ако мониторингът на глюкозата не се появи до по-късно от втората половина на десетилетието”, посочва журналистът.

Когато пристигне, функцията за измерване на телесната температура за Apple Watch би била полезна за проследяване на плодовитостта и съня, а в бъдеще ще може да открие и кога потребителят има треска.

Говори се още, че Apple работи върху метод за неинвазивно наблюдение на нивата на кръвната захар, използвайки оптични сензори, като потенциално ще предложи на страдащите от диабет начин да управляват състоянието си, който би бил много по-лесен, защото не изисква убождания.

По-рано тази година беше разкрито, че Apple е най-големият клиент на британската компания за електроника Rockley Photonics, която разработва неинвазивни сензори за откриване на множество здравни показатели, свързани с кръвта, включително кръвно налягане, кръвна глюкоза и нива на алкохол в кръвта. Разкритието се появи когато компанията се подготвяше да излезе на борсата в Ню Йорк. Като се има предвид растежа на Rockley Photonics и мащаба на партньорството й с Apple, изглежда на практика неизбежно технологията на здравните сензори да пристигне в Apple Watch на някакъв етап, но не и тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This