Изберете Страница

Малко вероятно е Apple да добави сензор за телесна температура в Apple Watch Series 8

Планът на Apple да добави сензор за телесна температура в Apple Watch Series 8 изглежда все по-малко вероятен, въз основа на последните коментари, направени от журналиста Марк Гурман.

Смята се, че компанията първоначално е обмисляла добавяне на сензор за телесна температура към миналогодишния Apple Watch Series 7, но това така и не се случи, а Bloomberg съобщи през юни, че актуализацията вероятно ще бъде въведена тази година. Анализаторът Минг-Чи Куо също по-рано изрази оптимизъм, че отчитането на телесна температура ще бъде сред функциите на Apple Watch Series 8.

Въпреки това, обсъждайки слуховете за сензори за телесна температура, кръвно налягане и кръвна захар за Apple Watch в последния си бюлетин Power On, Гурман казва: “Не очаквайте нищо от това скоро”.

“Телесната температура беше в тазгодишните планове, но говоренето за нея напоследък се забави. Кръвното налягане е най-малко на две до три години, докато не бих се учудил, ако мониторингът на глюкозата не се появи до по-късно от втората половина на десетилетието”, посочва журналистът.

Когато пристигне, функцията за измерване на телесната температура за Apple Watch би била полезна за проследяване на плодовитостта и съня, а в бъдеще ще може да открие и кога потребителят има треска.

Говори се още, че Apple работи върху метод за неинвазивно наблюдение на нивата на кръвната захар, използвайки оптични сензори, като потенциално ще предложи на страдащите от диабет начин да управляват състоянието си, който би бил много по-лесен, защото не изисква убождания.

По-рано тази година беше разкрито, че Apple е най-големият клиент на британската компания за електроника Rockley Photonics, която разработва неинвазивни сензори за откриване на множество здравни показатели, свързани с кръвта, включително кръвно налягане, кръвна глюкоза и нива на алкохол в кръвта. Разкритието се появи когато компанията се подготвяше да излезе на борсата в Ню Йорк. Като се има предвид растежа на Rockley Photonics и мащаба на партньорството й с Apple, изглежда на практика неизбежно технологията на здравните сензори да пристигне в Apple Watch на някакъв етап, но не и тази година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This