Изберете страница

Макети на серията iPhone 14 потвърждават слуховете, че няма да има mini версия

Вече видяхме рендери на предстоящата серия iPhone 14, но с наближаването на премиерата на телефоните, явно е започнало и производството на метални макети, които служат за направата на кейсове от трети страни. Снимка на такива макети се появи в китайската социална мрежа Weibo, за да потвърди предишните слухове, че Apple няма да пусне mini версия на iPhone 14.

Както се вижда от етикетите, ще има само два размера – 6.1 и 6.7 инча. Спазвайки традицията, само Pro моделите ще имат трети телефото сензор на задната камера. Както вече стана ясно от предишни слухове, тазгодишните модели ще пропуснат перископната камера, но ще разполагат с 48 мегапикселов сензор. Това трябва да даде възможност за запис на 8К видео и по-добро цифрово увеличение. Трябва да отбележим обаче, че известният анализатор Минг-Чи Куо смята, че само Pro моделите ще получат новия сензор.

Заради новата камера се очаква и самият модул, в който тя е разположена да е по-обемен и висок при Pro версиите, докато останалите два модела ще се придържат към хардуера на камерата на iPhone 13. И не само това, според някои източници, те ще използват и същия чипсет A15, докато Pro версиите ще получат новия чип A16 на Apple, който ще донесе повече мощност за справяне с 8К видеото.

Най-важните промени обаче, ще са от лицевата страна на телефоните, той като се очаква iPhone 14 Pro и 14 Pro Max да изгубят своя прорез, за сметка на два отвора за предната камера и сензора за Face ID. Другите две версии най-вероятно ще си останат със стария дизайн с прорез, но поне трябва да получат по-висока скорост на опресняване на дисплея от 120 Hz.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This