Изберете Страница

Макети на серията iPhone 14 потвърждават слуховете, че няма да има mini версия

Вече видяхме рендери на предстоящата серия iPhone 14, но с наближаването на премиерата на телефоните, явно е започнало и производството на метални макети, които служат за направата на кейсове от трети страни. Снимка на такива макети се появи в китайската социална мрежа Weibo, за да потвърди предишните слухове, че Apple няма да пусне mini версия на iPhone 14.

Както се вижда от етикетите, ще има само два размера – 6.1 и 6.7 инча. Спазвайки традицията, само Pro моделите ще имат трети телефото сензор на задната камера. Както вече стана ясно от предишни слухове, тазгодишните модели ще пропуснат перископната камера, но ще разполагат с 48 мегапикселов сензор. Това трябва да даде възможност за запис на 8К видео и по-добро цифрово увеличение. Трябва да отбележим обаче, че известният анализатор Минг-Чи Куо смята, че само Pro моделите ще получат новия сензор.

Заради новата камера се очаква и самият модул, в който тя е разположена да е по-обемен и висок при Pro версиите, докато останалите два модела ще се придържат към хардуера на камерата на iPhone 13. И не само това, според някои източници, те ще използват и същия чипсет A15, докато Pro версиите ще получат новия чип A16 на Apple, който ще донесе повече мощност за справяне с 8К видеото.

Най-важните промени обаче, ще са от лицевата страна на телефоните, той като се очаква iPhone 14 Pro и 14 Pro Max да изгубят своя прорез, за сметка на два отвора за предната камера и сензора за Face ID. Другите две версии най-вероятно ще си останат със стария дизайн с прорез, но поне трябва да получат по-висока скорост на опресняване на дисплея от 120 Hz.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This