Изберете страница

Макети на серията iPhone 14 потвърждават слуховете, че няма да има mini версия

Вече видяхме рендери на предстоящата серия iPhone 14, но с наближаването на премиерата на телефоните, явно е започнало и производството на метални макети, които служат за направата на кейсове от трети страни. Снимка на такива макети се появи в китайската социална мрежа Weibo, за да потвърди предишните слухове, че Apple няма да пусне mini версия на iPhone 14.

Както се вижда от етикетите, ще има само два размера – 6.1 и 6.7 инча. Спазвайки традицията, само Pro моделите ще имат трети телефото сензор на задната камера. Както вече стана ясно от предишни слухове, тазгодишните модели ще пропуснат перископната камера, но ще разполагат с 48 мегапикселов сензор. Това трябва да даде възможност за запис на 8К видео и по-добро цифрово увеличение. Трябва да отбележим обаче, че известният анализатор Минг-Чи Куо смята, че само Pro моделите ще получат новия сензор.

Заради новата камера се очаква и самият модул, в който тя е разположена да е по-обемен и висок при Pro версиите, докато останалите два модела ще се придържат към хардуера на камерата на iPhone 13. И не само това, според някои източници, те ще използват и същия чипсет A15, докато Pro версиите ще получат новия чип A16 на Apple, който ще донесе повече мощност за справяне с 8К видеото.

Най-важните промени обаче, ще са от лицевата страна на телефоните, той като се очаква iPhone 14 Pro и 14 Pro Max да изгубят своя прорез, за сметка на два отвора за предната камера и сензора за Face ID. Другите две версии най-вероятно ще си останат със стария дизайн с прорез, но поне трябва да получат по-висока скорост на опресняване на дисплея от 120 Hz.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This