Изберете Страница

Макети на серията iPhone 14 потвърждават слуховете, че няма да има mini версия

Вече видяхме рендери на предстоящата серия iPhone 14, но с наближаването на премиерата на телефоните, явно е започнало и производството на метални макети, които служат за направата на кейсове от трети страни. Снимка на такива макети се появи в китайската социална мрежа Weibo, за да потвърди предишните слухове, че Apple няма да пусне mini версия на iPhone 14.

Както се вижда от етикетите, ще има само два размера – 6.1 и 6.7 инча. Спазвайки традицията, само Pro моделите ще имат трети телефото сензор на задната камера. Както вече стана ясно от предишни слухове, тазгодишните модели ще пропуснат перископната камера, но ще разполагат с 48 мегапикселов сензор. Това трябва да даде възможност за запис на 8К видео и по-добро цифрово увеличение. Трябва да отбележим обаче, че известният анализатор Минг-Чи Куо смята, че само Pro моделите ще получат новия сензор.

Заради новата камера се очаква и самият модул, в който тя е разположена да е по-обемен и висок при Pro версиите, докато останалите два модела ще се придържат към хардуера на камерата на iPhone 13. И не само това, според някои източници, те ще използват и същия чипсет A15, докато Pro версиите ще получат новия чип A16 на Apple, който ще донесе повече мощност за справяне с 8К видеото.

Най-важните промени обаче, ще са от лицевата страна на телефоните, той като се очаква iPhone 14 Pro и 14 Pro Max да изгубят своя прорез, за сметка на два отвора за предната камера и сензора за Face ID. Другите две версии най-вероятно ще си останат със стария дизайн с прорез, но поне трябва да получат по-висока скорост на опресняване на дисплея от 120 Hz.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This