Крадци атакуваха магазина на Apple в Пало Алто, Калифорния, като разбиха с джип Додж Рам емблематичната стъклена витрина в неделя сутринта. Те използвали образувалата се дупка в счупеното стъкло, за да отнесат част от изложените в магазина iPhone и Mac за 45 секунди.

За щастие полицията успяла да задържи част от бандата, сред които 19 годишният Шакин Фъргюсън, който вече има условна присъда за носене на оръжие, 18 годишната Ерика Уайт и двама непълнолетни, на възраст между 16 и 17 години, чиято самоличност не се съобщава, заради възрастта им. Все още се издирват между 4 и 6 заподозрени и няма официална оценка на щетите от обира, но магазинът отвори врати в понеделник, както обикновено.

Нападенията над обекти на Apple не са рядкост, а конкретно този обир е шести по ред за магазина, но би било интересно да разберем, дали компанията ще използва внедрената наскоро технология за блокиране на откраднатите устройства, с помощта на специален софтуер, който подава сигнал щом устройството напусне обхвата на WiFi мрежата в магазина и не позволява изключването му, за да бъде проследено то, с помощта на Find My iPhone.