Изберете Страница

Магазинът за части по програмата Self Service Repair ще се управлява от трета страна

Повече подробности за предстоящата инициатива за самообслужване на Apple излизат наяве, докато компанията се подготвя за внедряването й през 2022 година. Сега вътрешен документ разкрива как ще работи онлайн магазинът за части на програмата.

Обявената миналата седмица Self Service Repair за пръв път ще позволи на клиентите да купуват оригинални части и инструменти на Apple за обичайните ремонти на iPhone 12 и iPhone 13, като смяна на дисплей, батерия и камера. Очаква се компанията да разшири инициативата си, за да обхване и други ремонти, включително тези, свързани с M1 Mac, по-късно през 2022 година.

Преди внедряването й, Apple издаде вътрешна бележка, за да уточни подробностите за програмата за ремонт. Според документа, видян от MacRumors, компанията възнамерява да предостави онлайн магазина за части на услугата на неназована трета страна. Външната компания ще отговаря за изпълнението на поръчките на повече от 200 отделни части и инструменти, налични от Apple, както и за приемането на дефектни или счупени компоненти, върнати от клиентите.

Според съобщението на Apple миналата седмица, клиентите първо ще правят поръчка за части и инструменти, използвайки онлайн магазина за ремонт на самообслужване, който ще започне да работи през следващите месеци. След завършване на ремонта, потребителите могат да върнат “основни” части или използвани компоненти за рециклиране и да получат кредит за покупката си. Стратегията е подобна на вече прилаганата към сервизи в оторизираната мрежа на компанията.

Във вътрешната бележка също така се отбелязва, че ръководствата за ремонт ще бъдат предоставени чрез уебсайта за поддръжка на Apple. Клиентите са инструктирани да се запознаят с ръководствата за ремонт и свързаната документация, преди да поръчат части или да пристъпят към самия ремонт на самообслужване. Apple планира да въведе Self Service Repair за потребителите в САЩ в началото на 2022 година, преди програмата да се разшири и в други региони.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This