Изберете Страница

Магазинът за части по програмата Self Service Repair ще се управлява от трета страна

Повече подробности за предстоящата инициатива за самообслужване на Apple излизат наяве, докато компанията се подготвя за внедряването й през 2022 година. Сега вътрешен документ разкрива как ще работи онлайн магазинът за части на програмата.

Обявената миналата седмица Self Service Repair за пръв път ще позволи на клиентите да купуват оригинални части и инструменти на Apple за обичайните ремонти на iPhone 12 и iPhone 13, като смяна на дисплей, батерия и камера. Очаква се компанията да разшири инициативата си, за да обхване и други ремонти, включително тези, свързани с M1 Mac, по-късно през 2022 година.

Преди внедряването й, Apple издаде вътрешна бележка, за да уточни подробностите за програмата за ремонт. Според документа, видян от MacRumors, компанията възнамерява да предостави онлайн магазина за части на услугата на неназована трета страна. Външната компания ще отговаря за изпълнението на поръчките на повече от 200 отделни части и инструменти, налични от Apple, както и за приемането на дефектни или счупени компоненти, върнати от клиентите.

Според съобщението на Apple миналата седмица, клиентите първо ще правят поръчка за части и инструменти, използвайки онлайн магазина за ремонт на самообслужване, който ще започне да работи през следващите месеци. След завършване на ремонта, потребителите могат да върнат “основни” части или използвани компоненти за рециклиране и да получат кредит за покупката си. Стратегията е подобна на вече прилаганата към сервизи в оторизираната мрежа на компанията.

Във вътрешната бележка също така се отбелязва, че ръководствата за ремонт ще бъдат предоставени чрез уебсайта за поддръжка на Apple. Клиентите са инструктирани да се запознаят с ръководствата за ремонт и свързаната документация, преди да поръчат части или да пристъпят към самия ремонт на самообслужване. Apple планира да въведе Self Service Repair за потребителите в САЩ в началото на 2022 година, преди програмата да се разшири и в други региони.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This