Изберете страница

Магазинът за части по програмата Self Service Repair ще се управлява от трета страна

Повече подробности за предстоящата инициатива за самообслужване на Apple излизат наяве, докато компанията се подготвя за внедряването й през 2022 година. Сега вътрешен документ разкрива как ще работи онлайн магазинът за части на програмата.

Обявената миналата седмица Self Service Repair за пръв път ще позволи на клиентите да купуват оригинални части и инструменти на Apple за обичайните ремонти на iPhone 12 и iPhone 13, като смяна на дисплей, батерия и камера. Очаква се компанията да разшири инициативата си, за да обхване и други ремонти, включително тези, свързани с M1 Mac, по-късно през 2022 година.

Преди внедряването й, Apple издаде вътрешна бележка, за да уточни подробностите за програмата за ремонт. Според документа, видян от MacRumors, компанията възнамерява да предостави онлайн магазина за части на услугата на неназована трета страна. Външната компания ще отговаря за изпълнението на поръчките на повече от 200 отделни части и инструменти, налични от Apple, както и за приемането на дефектни или счупени компоненти, върнати от клиентите.

Според съобщението на Apple миналата седмица, клиентите първо ще правят поръчка за части и инструменти, използвайки онлайн магазина за ремонт на самообслужване, който ще започне да работи през следващите месеци. След завършване на ремонта, потребителите могат да върнат “основни” части или използвани компоненти за рециклиране и да получат кредит за покупката си. Стратегията е подобна на вече прилаганата към сервизи в оторизираната мрежа на компанията.

Във вътрешната бележка също така се отбелязва, че ръководствата за ремонт ще бъдат предоставени чрез уебсайта за поддръжка на Apple. Клиентите са инструктирани да се запознаят с ръководствата за ремонт и свързаната документация, преди да поръчат части или да пристъпят към самия ремонт на самообслужване. Apple планира да въведе Self Service Repair за потребителите в САЩ в началото на 2022 година, преди програмата да се разшири и в други региони.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This