Изберете Страница

Любопитно изтичане разкрива интересни промени в iPhone 13

iPhone 12 e голяма крачка напред за смартфоните на Apple, но не е без недостатъци. Най-големият проблем е по-краткия живот на батерията при използване на 5G, което е и най-вероятната причина компанията да се откаже от 120 Hz екрани.

Тук виновниците са двама – батерията с по-малък капацитет и въвеждането на 5G, което очевидно я изтощава по-бързо, според първите тестове. Apple обаче се е ангажирала да промени всичко това в следващия iPhone 13.

iPhone 12 използва 7 нанометровия X55 5G модем на Qualcomm, който не се слави с енергийна ефективност. Според споразумение с Qualcomm, компанията планира да пусне на пазара нови модели в периода между 1 юни 2021 и 31 май 2022 година, които ще използват чипсет SDX60. 5 нанометровия чип Х60 може да се интегрира директно в чипсета на телефона, което означава по-малък отпечатък и по-малко изтощение на батерията, както и по-добра 5G производителност, тъй като комбинира mmWave и Sub-6GHz 5G.

Всъщност преди премиерата на iPhone 12 се предполагаше, че именно той ще се възползва от тази технология, но това не се случи. Това не е изненада, тъй като Qualcomm заяви, че телефони с този чип ще се появят за пръв път през следващата година. Дори и без този 5G модем обаче, семейството iPhone 12 е голямо подобрение, спрямо предшествениците си. Не само, че е с 50% по-производително, но и 5G свързаността означава по-бързо сърфиране и изтегляне. Сред новостите са и технологията MagSafe и керамичния щит, осигуряващ до 4 пъти повече защита при падане. Към всичко това трябва да добавим и качеството на камерата и отново получаваме смартфони, които надминават Android флагманите във всяко едно отношение. Тепърва ще получаваме все повече и повече информация за следващото поколение iPhone и може би ще разберем да ли феновете, решили да не сменят телефона си тази година са направили грешка, или не.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This