Изберете страница

Любопитно изтичане разкрива интересни промени в iPhone 13

iPhone 12 e голяма крачка напред за смартфоните на Apple, но не е без недостатъци. Най-големият проблем е по-краткия живот на батерията при използване на 5G, което е и най-вероятната причина компанията да се откаже от 120 Hz екрани.

Тук виновниците са двама – батерията с по-малък капацитет и въвеждането на 5G, което очевидно я изтощава по-бързо, според първите тестове. Apple обаче се е ангажирала да промени всичко това в следващия iPhone 13.

iPhone 12 използва 7 нанометровия X55 5G модем на Qualcomm, който не се слави с енергийна ефективност. Според споразумение с Qualcomm, компанията планира да пусне на пазара нови модели в периода между 1 юни 2021 и 31 май 2022 година, които ще използват чипсет SDX60. 5 нанометровия чип Х60 може да се интегрира директно в чипсета на телефона, което означава по-малък отпечатък и по-малко изтощение на батерията, както и по-добра 5G производителност, тъй като комбинира mmWave и Sub-6GHz 5G.

Всъщност преди премиерата на iPhone 12 се предполагаше, че именно той ще се възползва от тази технология, но това не се случи. Това не е изненада, тъй като Qualcomm заяви, че телефони с този чип ще се появят за пръв път през следващата година. Дори и без този 5G модем обаче, семейството iPhone 12 е голямо подобрение, спрямо предшествениците си. Не само, че е с 50% по-производително, но и 5G свързаността означава по-бързо сърфиране и изтегляне. Сред новостите са и технологията MagSafe и керамичния щит, осигуряващ до 4 пъти повече защита при падане. Към всичко това трябва да добавим и качеството на камерата и отново получаваме смартфони, които надминават Android флагманите във всяко едно отношение. Тепърва ще получаваме все повече и повече информация за следващото поколение iPhone и може би ще разберем да ли феновете, решили да не сменят телефона си тази година са направили грешка, или не.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This