Изберете страница

Любопитно изтичане разкрива интересни промени в iPhone 13

iPhone 12 e голяма крачка напред за смартфоните на Apple, но не е без недостатъци. Най-големият проблем е по-краткия живот на батерията при използване на 5G, което е и най-вероятната причина компанията да се откаже от 120 Hz екрани.

Тук виновниците са двама – батерията с по-малък капацитет и въвеждането на 5G, което очевидно я изтощава по-бързо, според първите тестове. Apple обаче се е ангажирала да промени всичко това в следващия iPhone 13.

iPhone 12 използва 7 нанометровия X55 5G модем на Qualcomm, който не се слави с енергийна ефективност. Според споразумение с Qualcomm, компанията планира да пусне на пазара нови модели в периода между 1 юни 2021 и 31 май 2022 година, които ще използват чипсет SDX60. 5 нанометровия чип Х60 може да се интегрира директно в чипсета на телефона, което означава по-малък отпечатък и по-малко изтощение на батерията, както и по-добра 5G производителност, тъй като комбинира mmWave и Sub-6GHz 5G.

Всъщност преди премиерата на iPhone 12 се предполагаше, че именно той ще се възползва от тази технология, но това не се случи. Това не е изненада, тъй като Qualcomm заяви, че телефони с този чип ще се появят за пръв път през следващата година. Дори и без този 5G модем обаче, семейството iPhone 12 е голямо подобрение, спрямо предшествениците си. Не само, че е с 50% по-производително, но и 5G свързаността означава по-бързо сърфиране и изтегляне. Сред новостите са и технологията MagSafe и керамичния щит, осигуряващ до 4 пъти повече защита при падане. Към всичко това трябва да добавим и качеството на камерата и отново получаваме смартфони, които надминават Android флагманите във всяко едно отношение. Тепърва ще получаваме все повече и повече информация за следващото поколение iPhone и може би ще разберем да ли феновете, решили да не сменят телефона си тази година са направили грешка, или не.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This