Нова патентна заявка подадена от Apple сочи възможността в бъдеще кутийката на слушалките AirPods да се използва като безжично зарядно за останалите устройства на компанията.

Тя е част от общо 250 заявки, подадени миналия месец в Патентното ведомство на САЩ, а бележките и скиците към нея показват как чрез добавяне на индуктивна подложка, кутийката би могла да се превърне в док за iPhone или Apple Watch. Детайлите в описанието включват и водоустойчивост, което ни навежда на мисълта, че следващото поколение AirPods също може би ще бъде водозащитено.

На едно от скиците в документа, можете да видите, че кутийката е малко по-голяма и правоъгълна от тази на текущия модел, което явно се дължи на вграждането на по-мощна батерия, за да отговаря тя на изискванията на останалите устройства. Това може би е и още един намек за бъдещата възможност за безжично зареждане на новите модели iPhone, за която вече сме чували от множество източници.

Въпреки, че този документ е само още един от многото патенти на Apple, което не гарантира, че компанията ще го използва в близко бъдеще, подобен сценарий изглежда напълно логичен, ако се доверим на сулховете, че поне един от трите модела iPhone, чиято премиера очакваме с нетърпение, ще включва опицята за безжично зареждане. Трансформирането на кутийката на AirPods в док за зареждане на iPhone би спестило на потребителите нуждата от носене на допълнителна външна батерия при дълги пътувания.