Изберете Страница

Кутийката на AirPods би могла да се превърне в безжично зарядно за iPhone

Нова патентна заявка подадена от Apple сочи възможността в бъдеще кутийката на слушалките AirPods да се използва като безжично зарядно за останалите устройства на компанията.

Тя е част от общо 250 заявки, подадени миналия месец в Патентното ведомство на САЩ, а бележките и скиците към нея показват как чрез добавяне на индуктивна подложка, кутийката би могла да се превърне в док за iPhone или Apple Watch. Детайлите в описанието включват и водоустойчивост, което ни навежда на мисълта, че следващото поколение AirPods също може би ще бъде водозащитено.

На едно от скиците в документа, можете да видите, че кутийката е малко по-голяма и правоъгълна от тази на текущия модел, което явно се дължи на вграждането на по-мощна батерия, за да отговаря тя на изискванията на останалите устройства. Това може би е и още един намек за бъдещата възможност за безжично зареждане на новите модели iPhone, за която вече сме чували от множество източници.

Въпреки, че този документ е само още един от многото патенти на Apple, което не гарантира, че компанията ще го използва в близко бъдеще, подобен сценарий изглежда напълно логичен, ако се доверим на сулховете, че поне един от трите модела iPhone, чиято премиера очакваме с нетърпение, ще включва опицята за безжично зареждане. Трансформирането на кутийката на AirPods в док за зареждане на iPhone би спестило на потребителите нуждата от носене на допълнителна външна батерия при дълги пътувания.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This