Изберете Страница

Кутийката на AirPods би могла да се превърне в безжично зарядно за iPhone

Нова патентна заявка подадена от Apple сочи възможността в бъдеще кутийката на слушалките AirPods да се използва като безжично зарядно за останалите устройства на компанията.

Тя е част от общо 250 заявки, подадени миналия месец в Патентното ведомство на САЩ, а бележките и скиците към нея показват как чрез добавяне на индуктивна подложка, кутийката би могла да се превърне в док за iPhone или Apple Watch. Детайлите в описанието включват и водоустойчивост, което ни навежда на мисълта, че следващото поколение AirPods също може би ще бъде водозащитено.

На едно от скиците в документа, можете да видите, че кутийката е малко по-голяма и правоъгълна от тази на текущия модел, което явно се дължи на вграждането на по-мощна батерия, за да отговаря тя на изискванията на останалите устройства. Това може би е и още един намек за бъдещата възможност за безжично зареждане на новите модели iPhone, за която вече сме чували от множество източници.

Въпреки, че този документ е само още един от многото патенти на Apple, което не гарантира, че компанията ще го използва в близко бъдеще, подобен сценарий изглежда напълно логичен, ако се доверим на сулховете, че поне един от трите модела iPhone, чиято премиера очакваме с нетърпение, ще включва опицята за безжично зареждане. Трансформирането на кутийката на AirPods в док за зареждане на iPhone би спестило на потребителите нуждата от носене на допълнителна външна батерия при дълги пътувания.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This