Изберете страница

Кутийката на AirPods би могла да се превърне в безжично зарядно за iPhone

Нова патентна заявка подадена от Apple сочи възможността в бъдеще кутийката на слушалките AirPods да се използва като безжично зарядно за останалите устройства на компанията.

Тя е част от общо 250 заявки, подадени миналия месец в Патентното ведомство на САЩ, а бележките и скиците към нея показват как чрез добавяне на индуктивна подложка, кутийката би могла да се превърне в док за iPhone или Apple Watch. Детайлите в описанието включват и водоустойчивост, което ни навежда на мисълта, че следващото поколение AirPods също може би ще бъде водозащитено.

На едно от скиците в документа, можете да видите, че кутийката е малко по-голяма и правоъгълна от тази на текущия модел, което явно се дължи на вграждането на по-мощна батерия, за да отговаря тя на изискванията на останалите устройства. Това може би е и още един намек за бъдещата възможност за безжично зареждане на новите модели iPhone, за която вече сме чували от множество източници.

Въпреки, че този документ е само още един от многото патенти на Apple, което не гарантира, че компанията ще го използва в близко бъдеще, подобен сценарий изглежда напълно логичен, ако се доверим на сулховете, че поне един от трите модела iPhone, чиято премиера очакваме с нетърпение, ще включва опицята за безжично зареждане. Трансформирането на кутийката на AirPods в док за зареждане на iPhone би спестило на потребителите нуждата от носене на допълнителна външна батерия при дълги пътувания.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Защо е по-добре да изчакате с ъпдейта до macOS Sonoma 14.4

Apple пусна macOS Sonoma 14.4 на 7 март, но преходът към най-новата софтуерна актуализация не беше напълно безпроблемен за всички. Потребители докладваха редица бъгове, които значително влияят на ежедневния им работен процес. Някои потребители са имали проблеми със...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This