Изберете страница

Кутийката на AirPods би могла да се превърне в безжично зарядно за iPhone

Нова патентна заявка подадена от Apple сочи възможността в бъдеще кутийката на слушалките AirPods да се използва като безжично зарядно за останалите устройства на компанията.

Тя е част от общо 250 заявки, подадени миналия месец в Патентното ведомство на САЩ, а бележките и скиците към нея показват как чрез добавяне на индуктивна подложка, кутийката би могла да се превърне в док за iPhone или Apple Watch. Детайлите в описанието включват и водоустойчивост, което ни навежда на мисълта, че следващото поколение AirPods също може би ще бъде водозащитено.

На едно от скиците в документа, можете да видите, че кутийката е малко по-голяма и правоъгълна от тази на текущия модел, което явно се дължи на вграждането на по-мощна батерия, за да отговаря тя на изискванията на останалите устройства. Това може би е и още един намек за бъдещата възможност за безжично зареждане на новите модели iPhone, за която вече сме чували от множество източници.

Въпреки, че този документ е само още един от многото патенти на Apple, което не гарантира, че компанията ще го използва в близко бъдеще, подобен сценарий изглежда напълно логичен, ако се доверим на сулховете, че поне един от трите модела iPhone, чиято премиера очакваме с нетърпение, ще включва опицята за безжично зареждане. Трансформирането на кутийката на AirPods в док за зареждане на iPhone би спестило на потребителите нуждата от носене на допълнителна външна батерия при дълги пътувания.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This