Изберете Страница

Куо: MacBook Pro със слот за SD карта и HDMI порт ще дебютира през втората половина на годината

Наскоро беше съобщено, че следващият MacBook Pro на Apple може да има слот за SD карти. Докладът разкрива не само това, но и дава информация за следващия MacBook Air, както и това, че iMac няма да получи поддръжка на Face ID скоро.

Сега нов доклад твърди, че новият MacBook Pro със слот за SD карти, ще бъде пуснат по-късно тази година. Информацията идва от MacRumors и гласи, че Apple се кани да пусне два нови MacBook Pro, оборудвани с HDMI порт и четец за SD карти през втората половина на годината. Докладът цитира известния анализатор Минг-Чи Куо:

“Предвиждаме, че двата нови модела MacBook Pro на Apple ще стартират през втората половина на 2021 и ще имат няколко значими промени в дизайна и спецификациите” пише Куо. “Някои от практическите промени за потребителите са оборудването с четец на SD карти и HDMI порт”.

За незапознатите, слотът за SD карти беше част от I/O на MacBook Pro отпреди 2016 година. Освен това Apple работи върху освежаването на 14 инчовия и 16 инчовия вариант на своя MacBook Pro. Първият е с кодово име J314, а вторият – J316. И двете устройства ще се отдалечат от процесорите на Intel и ще се захранват от следващото поколение собствени чипове на компанията.

Предстоящите модели ще имат по-ярки панели с по-висок контраст и може би ще отбележат и завръщането на MagSafe при лаптопите, след като през последните пет години компанията разчита на USB-C портове както за захранване, така и за пренос на данни. Твърди се, че това ще позволи на машините да се зареждат по-бързо.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This