Изберете страница

Куо: MacBook Pro със слот за SD карта и HDMI порт ще дебютира през втората половина на годината

Наскоро беше съобщено, че следващият MacBook Pro на Apple може да има слот за SD карти. Докладът разкрива не само това, но и дава информация за следващия MacBook Air, както и това, че iMac няма да получи поддръжка на Face ID скоро.

Сега нов доклад твърди, че новият MacBook Pro със слот за SD карти, ще бъде пуснат по-късно тази година. Информацията идва от MacRumors и гласи, че Apple се кани да пусне два нови MacBook Pro, оборудвани с HDMI порт и четец за SD карти през втората половина на годината. Докладът цитира известния анализатор Минг-Чи Куо:

“Предвиждаме, че двата нови модела MacBook Pro на Apple ще стартират през втората половина на 2021 и ще имат няколко значими промени в дизайна и спецификациите” пише Куо. “Някои от практическите промени за потребителите са оборудването с четец на SD карти и HDMI порт”.

За незапознатите, слотът за SD карти беше част от I/O на MacBook Pro отпреди 2016 година. Освен това Apple работи върху освежаването на 14 инчовия и 16 инчовия вариант на своя MacBook Pro. Първият е с кодово име J314, а вторият – J316. И двете устройства ще се отдалечат от процесорите на Intel и ще се захранват от следващото поколение собствени чипове на компанията.

Предстоящите модели ще имат по-ярки панели с по-висок контраст и може би ще отбележат и завръщането на MagSafe при лаптопите, след като през последните пет години компанията разчита на USB-C портове както за захранване, така и за пренос на данни. Твърди се, че това ще позволи на машините да се зареждат по-бързо.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This