Изберете Страница

Куо: MacBook Pro със слот за SD карта и HDMI порт ще дебютира през втората половина на годината

Наскоро беше съобщено, че следващият MacBook Pro на Apple може да има слот за SD карти. Докладът разкрива не само това, но и дава информация за следващия MacBook Air, както и това, че iMac няма да получи поддръжка на Face ID скоро.

Сега нов доклад твърди, че новият MacBook Pro със слот за SD карти, ще бъде пуснат по-късно тази година. Информацията идва от MacRumors и гласи, че Apple се кани да пусне два нови MacBook Pro, оборудвани с HDMI порт и четец за SD карти през втората половина на годината. Докладът цитира известния анализатор Минг-Чи Куо:

“Предвиждаме, че двата нови модела MacBook Pro на Apple ще стартират през втората половина на 2021 и ще имат няколко значими промени в дизайна и спецификациите” пише Куо. “Някои от практическите промени за потребителите са оборудването с четец на SD карти и HDMI порт”.

За незапознатите, слотът за SD карти беше част от I/O на MacBook Pro отпреди 2016 година. Освен това Apple работи върху освежаването на 14 инчовия и 16 инчовия вариант на своя MacBook Pro. Първият е с кодово име J314, а вторият – J316. И двете устройства ще се отдалечат от процесорите на Intel и ще се захранват от следващото поколение собствени чипове на компанията.

Предстоящите модели ще имат по-ярки панели с по-висок контраст и може би ще отбележат и завръщането на MagSafe при лаптопите, след като през последните пет години компанията разчита на USB-C портове както за захранване, така и за пренос на данни. Твърди се, че това ще позволи на машините да се зареждат по-бързо.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This