Изберете Страница

Куо: MacBook Pro със слот за SD карта и HDMI порт ще дебютира през втората половина на годината

Наскоро беше съобщено, че следващият MacBook Pro на Apple може да има слот за SD карти. Докладът разкрива не само това, но и дава информация за следващия MacBook Air, както и това, че iMac няма да получи поддръжка на Face ID скоро.

Сега нов доклад твърди, че новият MacBook Pro със слот за SD карти, ще бъде пуснат по-късно тази година. Информацията идва от MacRumors и гласи, че Apple се кани да пусне два нови MacBook Pro, оборудвани с HDMI порт и четец за SD карти през втората половина на годината. Докладът цитира известния анализатор Минг-Чи Куо:

“Предвиждаме, че двата нови модела MacBook Pro на Apple ще стартират през втората половина на 2021 и ще имат няколко значими промени в дизайна и спецификациите” пише Куо. “Някои от практическите промени за потребителите са оборудването с четец на SD карти и HDMI порт”.

За незапознатите, слотът за SD карти беше част от I/O на MacBook Pro отпреди 2016 година. Освен това Apple работи върху освежаването на 14 инчовия и 16 инчовия вариант на своя MacBook Pro. Първият е с кодово име J314, а вторият – J316. И двете устройства ще се отдалечат от процесорите на Intel и ще се захранват от следващото поколение собствени чипове на компанията.

Предстоящите модели ще имат по-ярки панели с по-висок контраст и може би ще отбележат и завръщането на MagSafe при лаптопите, след като през последните пет години компанията разчита на USB-C портове както за захранване, така и за пренос на данни. Твърди се, че това ще позволи на машините да се зареждат по-бързо.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This