Наскоро беше съобщено, че следващият MacBook Pro на Apple може да има слот за SD карти. Докладът разкрива не само това, но и дава информация за следващия MacBook Air, както и това, че iMac няма да получи поддръжка на Face ID скоро.

Сега нов доклад твърди, че новият MacBook Pro със слот за SD карти, ще бъде пуснат по-късно тази година. Информацията идва от MacRumors и гласи, че Apple се кани да пусне два нови MacBook Pro, оборудвани с HDMI порт и четец за SD карти през втората половина на годината. Докладът цитира известния анализатор Минг-Чи Куо:

“Предвиждаме, че двата нови модела MacBook Pro на Apple ще стартират през втората половина на 2021 и ще имат няколко значими промени в дизайна и спецификациите” пише Куо. “Някои от практическите промени за потребителите са оборудването с четец на SD карти и HDMI порт”.

За незапознатите, слотът за SD карти беше част от I/O на MacBook Pro отпреди 2016 година. Освен това Apple работи върху освежаването на 14 инчовия и 16 инчовия вариант на своя MacBook Pro. Първият е с кодово име J314, а вторият – J316. И двете устройства ще се отдалечат от процесорите на Intel и ще се захранват от следващото поколение собствени чипове на компанията.

Предстоящите модели ще имат по-ярки панели с по-висок контраст и може би ще отбележат и завръщането на MagSafe при лаптопите, след като през последните пет години компанията разчита на USB-C портове както за захранване, така и за пренос на данни. Твърди се, че това ще позволи на машините да се зареждат по-бързо.