В бележките към инвеститори на известния анализатор Минг-Чи Куо се посочва, че системата за лицево разпознаване Face ID, вградена в дисплея, ще дебютира през 2023 година, заедно с нов перископен обектив.

Трябва да отбележим, че преди това Куо прогнозира, че промяната ще се случи още следващата година, като компанията ще изостави т.нар. Notch за сметка на отвор в дисплея, където ще се помещава сензорът.

Дебютът на прореза беше с iPhone X, а в него се помещава TrueDepth камерата, позволяваща лицево разпознаване. В момента усилено се говори, че тази година той ще бъде с по-малък размер, но ако гигантът успее да разположи системата под дисплея, въобще няма да има нужда от прорез.

Куо беше прогнозирал още и, че през 2023 година един от топ моделите iPhone ще има вграден под дисплея скенер за пръстови отпечатъци, но в последните му бележки това не се споменава. Може би телефонът ще има и Face ID и Touch ID, а може би компанията ще избере единия вариант, като лицевото разпознаване ще остане ексклузивно за скъпите модели.