Изберете Страница

Куо: Apple ще използва вграден под дисплея Face ID от 2023 година

В бележките към инвеститори на известния анализатор Минг-Чи Куо се посочва, че системата за лицево разпознаване Face ID, вградена в дисплея, ще дебютира през 2023 година, заедно с нов перископен обектив.

Трябва да отбележим, че преди това Куо прогнозира, че промяната ще се случи още следващата година, като компанията ще изостави т.нар. Notch за сметка на отвор в дисплея, където ще се помещава сензорът.

Дебютът на прореза беше с iPhone X, а в него се помещава TrueDepth камерата, позволяваща лицево разпознаване. В момента усилено се говори, че тази година той ще бъде с по-малък размер, но ако гигантът успее да разположи системата под дисплея, въобще няма да има нужда от прорез.

Куо беше прогнозирал още и, че през 2023 година един от топ моделите iPhone ще има вграден под дисплея скенер за пръстови отпечатъци, но в последните му бележки това не се споменава. Може би телефонът ще има и Face ID и Touch ID, а може би компанията ще избере единия вариант, като лицевото разпознаване ще остане ексклузивно за скъпите модели.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This