Изберете страница

Куо: Apple ще използва вграден под дисплея Face ID от 2023 година

В бележките към инвеститори на известния анализатор Минг-Чи Куо се посочва, че системата за лицево разпознаване Face ID, вградена в дисплея, ще дебютира през 2023 година, заедно с нов перископен обектив.

Трябва да отбележим, че преди това Куо прогнозира, че промяната ще се случи още следващата година, като компанията ще изостави т.нар. Notch за сметка на отвор в дисплея, където ще се помещава сензорът.

Дебютът на прореза беше с iPhone X, а в него се помещава TrueDepth камерата, позволяваща лицево разпознаване. В момента усилено се говори, че тази година той ще бъде с по-малък размер, но ако гигантът успее да разположи системата под дисплея, въобще няма да има нужда от прорез.

Куо беше прогнозирал още и, че през 2023 година един от топ моделите iPhone ще има вграден под дисплея скенер за пръстови отпечатъци, но в последните му бележки това не се споменава. Може би телефонът ще има и Face ID и Touch ID, а може би компанията ще избере единия вариант, като лицевото разпознаване ще остане ексклузивно за скъпите модели.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This