Изберете Страница

Куо: Apple ще използва вграден под дисплея Face ID от 2023 година

В бележките към инвеститори на известния анализатор Минг-Чи Куо се посочва, че системата за лицево разпознаване Face ID, вградена в дисплея, ще дебютира през 2023 година, заедно с нов перископен обектив.

Трябва да отбележим, че преди това Куо прогнозира, че промяната ще се случи още следващата година, като компанията ще изостави т.нар. Notch за сметка на отвор в дисплея, където ще се помещава сензорът.

Дебютът на прореза беше с iPhone X, а в него се помещава TrueDepth камерата, позволяваща лицево разпознаване. В момента усилено се говори, че тази година той ще бъде с по-малък размер, но ако гигантът успее да разположи системата под дисплея, въобще няма да има нужда от прорез.

Куо беше прогнозирал още и, че през 2023 година един от топ моделите iPhone ще има вграден под дисплея скенер за пръстови отпечатъци, но в последните му бележки това не се споменава. Може би телефонът ще има и Face ID и Touch ID, а може би компанията ще избере единия вариант, като лицевото разпознаване ще остане ексклузивно за скъпите модели.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This