Изберете страница

Куо: Новите модели iPhone ще се предлагат в златисто, сиво, бяло, синьо, червено и оранжево

Известният анализатор Минг-Чи Куо, който споменава често в прогнозите си новите модели iPhone, описа подробно някои очаквани промени. Според него 6.5 инчовият OLED модел ще бъде с цена от около 1000 долара, текущият iPhone X ще получи вариант с две SIM карти, докато 6.1 инчовият LCD iPhone ще е най-евтиното устройство от серията и ще се продава за около 700 долара.

Най-интересното в прогнозите на Куо може би са множеството разцветки, като той твърди, че 6.5 инчовият модел ще се предлага в черно, бяло и златисто, а евтиният 6.1 инчов вариант ще получи сива, бяла, синя, червена и оранжева разцветка. Възможно е сивото, което анализаторът споменава да е Space Gray, познат ни отдавна от гамата на Apple, което означава, че най-достъпният iPhone тази година може би ще получи още 4 нови цвята, които поне до някъде да компенсират липсата на някои по-високи характеристики като двойна камера например, или OLED екран.

Като цяло всичко това значи, че Apple ще въведе четири нови разцветки, а високият клас устройства ще получат златист вариант. Веселите тонове в гамата може би ви напомнят за iPhone 5c, който също беше бюджетен модел, но като че ли не успя да спечели много почитатели. Не става ясно дали червеният цвят означава PRODUCT (RED), който обикновено компанията добавя няколко месеца след премиерата, или просто ще бъде нов цвят.

Анализаторът прогнозира 55% от продажбите на iPhone тази есен да се дължат именно на бюджетния вариант с 6.1 инчов LCD дисплей, а като цяло компанията да отбележи значителен ръст в годишните си продажби, като до края тна годината да се продадат до 70 милиона iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This