Известният анализатор Минг-Чи Куо, който споменава често в прогнозите си новите модели iPhone, описа подробно някои очаквани промени. Според него 6.5 инчовият OLED модел ще бъде с цена от около 1000 долара, текущият iPhone X ще получи вариант с две SIM карти, докато 6.1 инчовият LCD iPhone ще е най-евтиното устройство от серията и ще се продава за около 700 долара.

Най-интересното в прогнозите на Куо може би са множеството разцветки, като той твърди, че 6.5 инчовият модел ще се предлага в черно, бяло и златисто, а евтиният 6.1 инчов вариант ще получи сива, бяла, синя, червена и оранжева разцветка. Възможно е сивото, което анализаторът споменава да е Space Gray, познат ни отдавна от гамата на Apple, което означава, че най-достъпният iPhone тази година може би ще получи още 4 нови цвята, които поне до някъде да компенсират липсата на някои по-високи характеристики като двойна камера например, или OLED екран.

Като цяло всичко това значи, че Apple ще въведе четири нови разцветки, а високият клас устройства ще получат златист вариант. Веселите тонове в гамата може би ви напомнят за iPhone 5c, който също беше бюджетен модел, но като че ли не успя да спечели много почитатели. Не става ясно дали червеният цвят означава PRODUCT (RED), който обикновено компанията добавя няколко месеца след премиерата, или просто ще бъде нов цвят.

Анализаторът прогнозира 55% от продажбите на iPhone тази есен да се дължат именно на бюджетния вариант с 6.1 инчов LCD дисплей, а като цяло компанията да отбележи значителен ръст в годишните си продажби, като до края тна годината да се продадат до 70 милиона iPhone.