Изберете страница

Куо: Новите модели iPhone ще се предлагат в златисто, сиво, бяло, синьо, червено и оранжево

Известният анализатор Минг-Чи Куо, който споменава често в прогнозите си новите модели iPhone, описа подробно някои очаквани промени. Според него 6.5 инчовият OLED модел ще бъде с цена от около 1000 долара, текущият iPhone X ще получи вариант с две SIM карти, докато 6.1 инчовият LCD iPhone ще е най-евтиното устройство от серията и ще се продава за около 700 долара.

Най-интересното в прогнозите на Куо може би са множеството разцветки, като той твърди, че 6.5 инчовият модел ще се предлага в черно, бяло и златисто, а евтиният 6.1 инчов вариант ще получи сива, бяла, синя, червена и оранжева разцветка. Възможно е сивото, което анализаторът споменава да е Space Gray, познат ни отдавна от гамата на Apple, което означава, че най-достъпният iPhone тази година може би ще получи още 4 нови цвята, които поне до някъде да компенсират липсата на някои по-високи характеристики като двойна камера например, или OLED екран.

Като цяло всичко това значи, че Apple ще въведе четири нови разцветки, а високият клас устройства ще получат златист вариант. Веселите тонове в гамата може би ви напомнят за iPhone 5c, който също беше бюджетен модел, но като че ли не успя да спечели много почитатели. Не става ясно дали червеният цвят означава PRODUCT (RED), който обикновено компанията добавя няколко месеца след премиерата, или просто ще бъде нов цвят.

Анализаторът прогнозира 55% от продажбите на iPhone тази есен да се дължат именно на бюджетния вариант с 6.1 инчов LCD дисплей, а като цяло компанията да отбележи значителен ръст в годишните си продажби, като до края тна годината да се продадат до 70 милиона iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This