Изберете страница

Критиците вече определиха iPhone 8 като „скучен“!

За да отпразнува десетата годишнина на своя емблематичен смартфон, Apple подготвя три нови модела тази година, а сред тях най-силно ще се открои iPhone 8, който ще бъде нещо невиждано до сега в гамата на компанията. Очаква се той да разполага с OLED дисплей, покриващ целия преден панел, да се раздели със своя хоум бутон в полза на нова технология за 3D лазерно сканиране и да донесе така желаната възможност за безжично зареждане. До тук всичко звучи прекрасно, ако не бях слуховете за цената на iPhone 8, която най-вероятно ще надхвърли психологическата граница от 1000 долара.

Един нов доклад на Reuters обаче творди, че дългоочакваният юбилеен модел iPhone няма да е нещо специално и цитира мнения на редица анализатори, които съветват феновете да не очакват от него нищо ново. В него авторът развива тезата, че технологиите, които компанията ще вложи в своя флагман са вече стари и с тях отдавна разполагат моделите на конкурентни компании:

„ Когато Apple представи своя дългоочакван десети iPhone тази есен, това ще бъде един урок колко назад може да бъде в това отношение един пионер в индустрията. Новият iPhone ще включва по-висока резолюция на дисплея, безжично зареждане и 3D сензор, което вместо значителен напредък и нововъведение, не е нищо повече от това, което конкурентните марки предлагат от години.“ се казва в статията. „Плановете на компанията за iPhone 8 предполагат, че стратегията й се задвижва повече от цикъла на ъпгрейд на потребителите и собствените й бизнес и маркетингови нужди, от колкото от технологичните иновации“.

Идеята, че „златната ера“ на Apple е към своя край, не е нова, но да се заключи предварително, че iPhone 8 няма да предлага „революционни технологии“ звучи меко казано пресилено. Може би още е твърде рано да се отхвърлят технологичните подобрения в бъдещия модел на компанията, без дори да знаем какво ще представлява той всъщност. На първо четене три неща биха го отличили от масовката, дори и той отново да изглежда като своите предшественици и това са сензора за пръстови отпечатъци, вграден под дисплея, новата версия на операционната система и новия чип на Apple. Нека не забравяме, че „скучните“ iPhone 7 и iPhone 7 Plus все още са телефоните, които задават тенденциите в мобилната индустрия, а повечето конкурентни компании се надпреварват да копират техните функции и ако само част от прогнозите и слуховете за техния наследник се сбъднат, едва ли някой ще има основание да го нарече „скучен“, нали?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This