Изберете Страница

Критиците вече определиха iPhone 8 като „скучен“!

За да отпразнува десетата годишнина на своя емблематичен смартфон, Apple подготвя три нови модела тази година, а сред тях най-силно ще се открои iPhone 8, който ще бъде нещо невиждано до сега в гамата на компанията. Очаква се той да разполага с OLED дисплей, покриващ целия преден панел, да се раздели със своя хоум бутон в полза на нова технология за 3D лазерно сканиране и да донесе така желаната възможност за безжично зареждане. До тук всичко звучи прекрасно, ако не бях слуховете за цената на iPhone 8, която най-вероятно ще надхвърли психологическата граница от 1000 долара.

Един нов доклад на Reuters обаче творди, че дългоочакваният юбилеен модел iPhone няма да е нещо специално и цитира мнения на редица анализатори, които съветват феновете да не очакват от него нищо ново. В него авторът развива тезата, че технологиите, които компанията ще вложи в своя флагман са вече стари и с тях отдавна разполагат моделите на конкурентни компании:

„ Когато Apple представи своя дългоочакван десети iPhone тази есен, това ще бъде един урок колко назад може да бъде в това отношение един пионер в индустрията. Новият iPhone ще включва по-висока резолюция на дисплея, безжично зареждане и 3D сензор, което вместо значителен напредък и нововъведение, не е нищо повече от това, което конкурентните марки предлагат от години.“ се казва в статията. „Плановете на компанията за iPhone 8 предполагат, че стратегията й се задвижва повече от цикъла на ъпгрейд на потребителите и собствените й бизнес и маркетингови нужди, от колкото от технологичните иновации“.

Идеята, че „златната ера“ на Apple е към своя край, не е нова, но да се заключи предварително, че iPhone 8 няма да предлага „революционни технологии“ звучи меко казано пресилено. Може би още е твърде рано да се отхвърлят технологичните подобрения в бъдещия модел на компанията, без дори да знаем какво ще представлява той всъщност. На първо четене три неща биха го отличили от масовката, дори и той отново да изглежда като своите предшественици и това са сензора за пръстови отпечатъци, вграден под дисплея, новата версия на операционната система и новия чип на Apple. Нека не забравяме, че „скучните“ iPhone 7 и iPhone 7 Plus все още са телефоните, които задават тенденциите в мобилната индустрия, а повечето конкурентни компании се надпреварват да копират техните функции и ако само част от прогнозите и слуховете за техния наследник се сбъднат, едва ли някой ще има основание да го нарече „скучен“, нали?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This