Изберете Страница

Критиците вече определиха iPhone 8 като „скучен“!

За да отпразнува десетата годишнина на своя емблематичен смартфон, Apple подготвя три нови модела тази година, а сред тях най-силно ще се открои iPhone 8, който ще бъде нещо невиждано до сега в гамата на компанията. Очаква се той да разполага с OLED дисплей, покриващ целия преден панел, да се раздели със своя хоум бутон в полза на нова технология за 3D лазерно сканиране и да донесе така желаната възможност за безжично зареждане. До тук всичко звучи прекрасно, ако не бях слуховете за цената на iPhone 8, която най-вероятно ще надхвърли психологическата граница от 1000 долара.

Един нов доклад на Reuters обаче творди, че дългоочакваният юбилеен модел iPhone няма да е нещо специално и цитира мнения на редица анализатори, които съветват феновете да не очакват от него нищо ново. В него авторът развива тезата, че технологиите, които компанията ще вложи в своя флагман са вече стари и с тях отдавна разполагат моделите на конкурентни компании:

„ Когато Apple представи своя дългоочакван десети iPhone тази есен, това ще бъде един урок колко назад може да бъде в това отношение един пионер в индустрията. Новият iPhone ще включва по-висока резолюция на дисплея, безжично зареждане и 3D сензор, което вместо значителен напредък и нововъведение, не е нищо повече от това, което конкурентните марки предлагат от години.“ се казва в статията. „Плановете на компанията за iPhone 8 предполагат, че стратегията й се задвижва повече от цикъла на ъпгрейд на потребителите и собствените й бизнес и маркетингови нужди, от колкото от технологичните иновации“.

Идеята, че „златната ера“ на Apple е към своя край, не е нова, но да се заключи предварително, че iPhone 8 няма да предлага „революционни технологии“ звучи меко казано пресилено. Може би още е твърде рано да се отхвърлят технологичните подобрения в бъдещия модел на компанията, без дори да знаем какво ще представлява той всъщност. На първо четене три неща биха го отличили от масовката, дори и той отново да изглежда като своите предшественици и това са сензора за пръстови отпечатъци, вграден под дисплея, новата версия на операционната система и новия чип на Apple. Нека не забравяме, че „скучните“ iPhone 7 и iPhone 7 Plus все още са телефоните, които задават тенденциите в мобилната индустрия, а повечето конкурентни компании се надпреварват да копират техните функции и ако само част от прогнозите и слуховете за техния наследник се сбъднат, едва ли някой ще има основание да го нарече „скучен“, нали?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This