Фокусът на Apple върху Face ID е насочен към идентификацията на един потребител, което предполага, че функцията няма да получи в близко бъдеще поддръжка за няколко лица, съобщи чрез имейл шефа на софтуерния инженеринг на компанията, Крейг Федериги.

За сравнение, Touch ID може да съхранява до 5 пръстови отпечатъка, които могат да принадлежат на различни хора. Това може да бъде използвано за достъп на няколко потребители до едно и също устройство. В свой имейл до клиент обаче, Федериги признава, че дори и така, поддръжката на Touch ID винаги е била предназначена за един потребител, който да може да използва различни пръсти, ако е нужно, добавяйки, че Face ID също може да удостовери няколко лица, ако системата се развие в бъдеще, но компанията не планира да работи в тази насока поне към момента.

Според Apple, Face ID може да направи грешка в 1 на 1 000 000 опита, което в сравнение с 1 : 50 000 при Touch ID я прави много по-сигурна, въпреки, че тези шансове се увеличават при еднояйчни близначци и малки деца. Въпреки, че вече станахме свидетели на няколко успешни опита за разбиване на защитата с 3D принтирана маска, на практика Face ID се оказва много по-надеждна от предшественика си, поне за сега, тъй като тези методи са трудоемки, скъпи и трудно приложеми за обикновените потребители.