Изберете страница

Крейг Федериги разкри подробности за Face ID, които не знаем

iPhone X вече е тук, а с него и новата функция Face ID и докато презентацията на 12 септември отбеляза всички основни неща, като например начина, по който потребителите ще отключват телефона си без Touch ID, то много въпроси все още остават без отговор, що се отнася до самата технология за лицево разпознаване.

Този, които със сигурност сте си задавали е – Ще може ли крадец просто да измъкне телефона от ръцете ни и да го отключе, насочвайки го към лицето ни?

За щастие, старши вицепрезидентът на Apple Крейг Федериги излезе с някои интересни отговори, след като Кийт Кримбел, главен изпълнителен директор на Yoke Remote му изпрати имейл с въпросите дали технологията ще сработва при носене на слънчеви очила и какво би се случило при грабеж.

Ако не се взирате в телефона си, той няма да се отключи“ отговаря Федериги. „Освен това, ако хванете бутоните от двете страни като го предавате, това временно ще деактивира Face ID”

Опцията изглежда е аналогична на мярката за сигурност за Touch ID в iOS 11, която при натискане на хоум бутона пет пъти бързо, се деактивира биометричното удостоверяване и се изисква парола за отключване.

Що се отнася до въпроса за идентификация на лицето при носене на слъчневи очила, Федериги споделя, че тя ще работи, но не с всички модели.

„Повечето слънчеви очила пропускат достатъчно инфрачервена светлина, за да може Face ID да види очите ви, дори и когато очилата изглеждат непрозрачни и това е наистина невероятно“ пише той.

Със сигурност има още много въпроси, свързани с новата биометрична технология на Apple, но те ще намират своите отговори с течение на времето, или когато iPhone X се появи по магазините.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This