Изберете Страница

Крейг Федериги разкри подробности за Face ID, които не знаем

iPhone X вече е тук, а с него и новата функция Face ID и докато презентацията на 12 септември отбеляза всички основни неща, като например начина, по който потребителите ще отключват телефона си без Touch ID, то много въпроси все още остават без отговор, що се отнася до самата технология за лицево разпознаване.

Този, които със сигурност сте си задавали е – Ще може ли крадец просто да измъкне телефона от ръцете ни и да го отключе, насочвайки го към лицето ни?

За щастие, старши вицепрезидентът на Apple Крейг Федериги излезе с някои интересни отговори, след като Кийт Кримбел, главен изпълнителен директор на Yoke Remote му изпрати имейл с въпросите дали технологията ще сработва при носене на слънчеви очила и какво би се случило при грабеж.

Ако не се взирате в телефона си, той няма да се отключи“ отговаря Федериги. „Освен това, ако хванете бутоните от двете страни като го предавате, това временно ще деактивира Face ID”

Опцията изглежда е аналогична на мярката за сигурност за Touch ID в iOS 11, която при натискане на хоум бутона пет пъти бързо, се деактивира биометричното удостоверяване и се изисква парола за отключване.

Що се отнася до въпроса за идентификация на лицето при носене на слъчневи очила, Федериги споделя, че тя ще работи, но не с всички модели.

„Повечето слънчеви очила пропускат достатъчно инфрачервена светлина, за да може Face ID да види очите ви, дори и когато очилата изглеждат непрозрачни и това е наистина невероятно“ пише той.

Със сигурност има още много въпроси, свързани с новата биометрична технология на Apple, но те ще намират своите отговори с течение на времето, или когато iPhone X се появи по магазините.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This