Изберете Страница

Крейг Федериги разкри подробности за Face ID, които не знаем

iPhone X вече е тук, а с него и новата функция Face ID и докато презентацията на 12 септември отбеляза всички основни неща, като например начина, по който потребителите ще отключват телефона си без Touch ID, то много въпроси все още остават без отговор, що се отнася до самата технология за лицево разпознаване.

Този, които със сигурност сте си задавали е – Ще може ли крадец просто да измъкне телефона от ръцете ни и да го отключе, насочвайки го към лицето ни?

За щастие, старши вицепрезидентът на Apple Крейг Федериги излезе с някои интересни отговори, след като Кийт Кримбел, главен изпълнителен директор на Yoke Remote му изпрати имейл с въпросите дали технологията ще сработва при носене на слънчеви очила и какво би се случило при грабеж.

Ако не се взирате в телефона си, той няма да се отключи“ отговаря Федериги. „Освен това, ако хванете бутоните от двете страни като го предавате, това временно ще деактивира Face ID”

Опцията изглежда е аналогична на мярката за сигурност за Touch ID в iOS 11, която при натискане на хоум бутона пет пъти бързо, се деактивира биометричното удостоверяване и се изисква парола за отключване.

Що се отнася до въпроса за идентификация на лицето при носене на слъчневи очила, Федериги споделя, че тя ще работи, но не с всички модели.

„Повечето слънчеви очила пропускат достатъчно инфрачервена светлина, за да може Face ID да види очите ви, дори и когато очилата изглеждат непрозрачни и това е наистина невероятно“ пише той.

Със сигурност има още много въпроси, свързани с новата биометрична технология на Apple, но те ще намират своите отговори с течение на времето, или когато iPhone X се появи по магазините.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This