Изберете страница

Концепция за iPad Pro с edge-to-edge дизайн

Дизайнерът Мартин Хайек комбинира слуховете за нов таблет на Apple с логото на следващата конференция за разработчици на компанията, която може би ще е и мястото, на което за пръв път ще го видим.

Хайек често създава рисунки на устройства на Apple, за които се носят слухове.Наскоро той пусна и макет на бъдещия златен вариант на iPhone X, както и на очилата за добавена реалност и наследника на HomePod.

iPhone X беше първият смартфон на гиганта без хоум бутон и скенер за пръстови отпечатъци. Вместо това в малък процеп на дисплея се помещава предната камера, заедно с TrueDepth системата за лицево разпознаване, нужна за иновативната функция Face ID. Следващият iPad най-вероятно ще има подобен дизайн, което означава, че няма да притежава хоум бутон и рамки около екрана. Тъй като дизайнът на концепцията на Хайек слива текущия на iPad Pro и iPhone X, дизайнерът го е нарекъл iPad Pro X, но е малко вероятно самата компания да използва подобно наименование.

Всъщност от началото на миналата есен, анализаторите прогнозираха пускането на подобен модел таблет тази година, а дебютът му се очаква по време на конференцията за разработчици WWDC 2018, която стартира на 4 юни. Последните слухове визират 11 инчов екран и, ако това е реално, то устройството няма да е по-голямо физически от 10.5 инчовия iPad Pro. Все пак това е само един концептуален модел и ще се наложи да изчакаме до началото на юни, за да разберем какви са истинските планове на Apple за таблета.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This