Дизайнерът Мартин Хайек комбинира слуховете за нов таблет на Apple с логото на следващата конференция за разработчици на компанията, която може би ще е и мястото, на което за пръв път ще го видим.

Хайек често създава рисунки на устройства на Apple, за които се носят слухове.Наскоро той пусна и макет на бъдещия златен вариант на iPhone X, както и на очилата за добавена реалност и наследника на HomePod.

iPhone X беше първият смартфон на гиганта без хоум бутон и скенер за пръстови отпечатъци. Вместо това в малък процеп на дисплея се помещава предната камера, заедно с TrueDepth системата за лицево разпознаване, нужна за иновативната функция Face ID. Следващият iPad най-вероятно ще има подобен дизайн, което означава, че няма да притежава хоум бутон и рамки около екрана. Тъй като дизайнът на концепцията на Хайек слива текущия на iPad Pro и iPhone X, дизайнерът го е нарекъл iPad Pro X, но е малко вероятно самата компания да използва подобно наименование.

Всъщност от началото на миналата есен, анализаторите прогнозираха пускането на подобен модел таблет тази година, а дебютът му се очаква по време на конференцията за разработчици WWDC 2018, която стартира на 4 юни. Последните слухове визират 11 инчов екран и, ако това е реално, то устройството няма да е по-голямо физически от 10.5 инчовия iPad Pro. Все пак това е само един концептуален модел и ще се наложи да изчакаме до началото на юни, за да разберем какви са истинските планове на Apple за таблета.