Остават сямо няколко месеца до премиерата на следващото поколение iPhone, но слуховете вече ни дават представа какво да очакваме от него. Възоснова на всичко чуто до момента, ConceptCreator и LetsGoDigital създадоха красиви 3D рендери на iPhone 13 Pro:

Всъщност някои слухове сочат, че тазгодишните модели ще са по-скоро iPhone 12s, отколкото iPhone 13, въпреки че официалните им имена все още не са ясни. Това е така, защото дизайнът им ще остане почти същия, само с няколко забележими промени.

Рендерите показват, че новите iPhone ще са по-дебели и ще имат по-големи обективи на камерата, поне що се отнася до Pro моделите. Има и още един аспект на промяна и това е размерът на прореза в горната част на екрана, който според слуховете ще е по-малък.

Той няма да изчезне, тъй като Apple все още се нуждае от него, за да постави сензорите за Face ID, но iPhone тази година ще е с малко по-малък прорез, което няа да окаже голямо влияние върху цялостния му дизайн, но пък ще позволи показването на повече информация в лентата за състояние.

Точно това ни показва концепцията. Можем да видим нова версия на iPhone Pro, която е много подобна на iPhone 12 Pro, но с по-малък прорез, по-големи камери и нови цветове, въпреки че все още няма изтичания по отношение на разцветките на серията.

Въпреки, че това може да изглежда разочароващо, не е изненада, тъй като Apple обикновено запазва дизайна известно време след голяма промяна, като тази в iPhone 12. Възможно е компанията да е по-фокусирана върху подобряването на хардуера с неща като по-добри камери, по-мощна батерия и разширена 5G поддръжка.