Изберете Страница

Колко ще струва 6.1 инчовият LCD iPhone?

Анализаторът Минг-Чи Куо наскоро публикува новите си бележки към инвеститорите, в които твърди, че Apple ще продаде 100 милиона от бъдещия си 6.1 инчов модел iPhone с LCD екран, което ще го направи най-популярен от новото поколение смартфони, тъй като общият брой на продадените устройства обикновено е около 200 милиона годишно.

Въпреки, че Куо публикува много от ключовите спецификации на устройството, той явно не е напълно сигурен в начина, по който Apple ще го оцени. Според анализатора, моделът ще струва между 699 и 799 долара, като това ще зависи от факта, дали компанията ще го разглежда като наследник на iPhone 8 или на iPhone 8 Plus.

Всъщност обаче LCD моделът може би не е наследник на нито един от двата, защото те от своя страна са подобрени версии на iPhone 7 и се продават при същите ценови нива. От друга страна iPhone X е съвсем ново устройство, изработено от висококачествени материяли и притежаващо уникални функции, с по-висока цена, съответстваща на качествата му. Новото поколение смартфони също ще се състои от три модела, като 6.1 инчовият LCD вариант се очаква да е най-евтин от трите, като той ще замени и iPhone 8 и iPhone 8 Plus, докато останалите две устройства ще наследят iPhone X като премиум опция в два размера. Какво би означавало това при ценообразуването?

Двата варианта на iPhone 8 сега стартират съответно от 699 и 799 долара, което наистина дава основание да мислим, че цената на 6.1 инчовият iPhone ще е в този диапазон, като няма да е изненада, ако Apple го предложи примерно за 749 долара за 64GB и 899 долара за 256 GB. Въпреки, че тези цени са доста над нивата на сегашните по-евтини варианти, потребителите ще ги приемат, тъй като за сметка на това ще получат функциите, които сега се оценяват на 999 долара, с изключение на OLED екрана и отново ще имат най-новото в технологиите на компанията, но и на приемлива цена.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This