Изберете Страница

Кои са основните акценти в iOS 13.6?

В сряда вечерта Apple ни изненада с нова актуализация – iOS 13.6. Това не е голям ъпдейт, но носи някои интересни промени, които трябва да споменем.

Несъмнено най-интересната нова функция в iOS 13.6 е CarKey, която служи за отключване и стартиране на двигателя на съвместими с нея автомобили, с помощта на iPhone или Apple Watch. С CarKey можете да създавате и деактивирате профили, които да предоставите за използване на членовете на семейството си, с помощта на iCloud. Опцията е налична във Wallet, но за момента се поддържа само от BMW 5 серия 2021.

Освен това в новата версия на операционната система се появява и нова опция в приложението Apple News +, с помощта на която потребителите вече могат да слушат аудио записи на някои новинарски истории.

В раздела Симптоми на приложението Health има нови такива, които са свързани с коронавирус – болка в тялото и мускулите, промени в апетита, кашлица, виене на свят, припадък, главоболие, гадене и много други, а данните от регистрирането им ще помогнат за евентуалното проследяване на развитието на болестта. За всеки симптом, посочен в приложението, е налично и описание, а въведените параметри могат да се различават в зависимост от типа му.

Освен това с iOS 13.6 идва и така полезната възможност за конфигуриране на автоматичните актуализации, с която потребителите вече могат да деактивират автоматичното изтегляне на актуализации, или тяхната инсталация по отделно.


Както обикновено ъпдейтът включва и елиминиране на някои грешки и бъгове, открити в предишните версии на операционната система. Apple ще продължи да пуска незначителни актуализации до дебюта на iOS 14 през септември. Новата версия на операционната система в момента е във фаза на бета тестове и всеки желаещ може да я пробва, ако се регистрира.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This