Изберете страница

Кои са основните акценти в iOS 13.6?

В сряда вечерта Apple ни изненада с нова актуализация – iOS 13.6. Това не е голям ъпдейт, но носи някои интересни промени, които трябва да споменем.

Несъмнено най-интересната нова функция в iOS 13.6 е CarKey, която служи за отключване и стартиране на двигателя на съвместими с нея автомобили, с помощта на iPhone или Apple Watch. С CarKey можете да създавате и деактивирате профили, които да предоставите за използване на членовете на семейството си, с помощта на iCloud. Опцията е налична във Wallet, но за момента се поддържа само от BMW 5 серия 2021.

Освен това в новата версия на операционната система се появява и нова опция в приложението Apple News +, с помощта на която потребителите вече могат да слушат аудио записи на някои новинарски истории.

В раздела Симптоми на приложението Health има нови такива, които са свързани с коронавирус – болка в тялото и мускулите, промени в апетита, кашлица, виене на свят, припадък, главоболие, гадене и много други, а данните от регистрирането им ще помогнат за евентуалното проследяване на развитието на болестта. За всеки симптом, посочен в приложението, е налично и описание, а въведените параметри могат да се различават в зависимост от типа му.

Освен това с iOS 13.6 идва и така полезната възможност за конфигуриране на автоматичните актуализации, с която потребителите вече могат да деактивират автоматичното изтегляне на актуализации, или тяхната инсталация по отделно.


Както обикновено ъпдейтът включва и елиминиране на някои грешки и бъгове, открити в предишните версии на операционната система. Apple ще продължи да пуска незначителни актуализации до дебюта на iOS 14 през септември. Новата версия на операционната система в момента е във фаза на бета тестове и всеки желаещ може да я пробва, ако се регистрира.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This