Има някои неясноти по отношение на режима Low Power Mode, които се нуждаят от изясняване. Можете ли да удължите живота на батерията с него? Отговорът е да, но може ли да се отрекат всички лоши ефекти, причинявани от приложения, източващи батерията?

Тук вече не всичко е така ясно. Има едно приложение, което разрушава вашата батерия, дори и в Low Power Mode и това е Facebook. За съжаление едно от най-популярните приложения ще продължи да изтощава батерията, дори и в този режим, защото работи усилено, за да ви предостави повече съдържание, което включва автоматично възпроизвеждане на клпове и проследяване на това как преглеждате съдържанието, спрямо рекламодателите. Независимо дали ги харесваме, или не, ние плащаме цената на тези функции със своята батерия.

Това разбира се не означава, че Low Power Mode не може да ни помогне за минимизиране на ефекта от приложенията на устройството, а едно от предимствата му е, че намалява обновяването им на заден план. Според Apple има още много ползи от използването на Low Power Mode, който засяга изтеглянето на имейли, Hey Siri, автоматичното изтегляне, някои визуални ефекти, автоматичното изключване, което по подразбиране става 30 секунди и синхронизирането на снимки с iCloud, което е паузирано. Ако искате да се възползвате максимално от тези ползи, можете да се отървете от приложението Facebook и да използвате уеб страницата, а за да минимизирате психологическия ефект от липсата му във вашия iPhone, можете да изведете шорткът към нея.