Изберете Страница

Кодът на Apple показва, че виртуалния бутон на iPhone 8 ще може да се оразмерява

След множество слухове и спекулации, надеждата за физически хоум бутон в новия iPhone 8 е минимална, но това крие и някои предимства. Не само ще позволи голям екран от край до край, но и също така означава, че виртуалният бутон ще може да се персонализира. Доказателства за това бяха открити в кода на изтекля неотдавна тестови фирмуер на HomePod и те сочат, че ще имаме възможността да го преоразмерим, или да го скрием, ако това се налага.

Така обсъжданият фирмуер се оказа истинска златна мина, що се отнася до информацията за десетия юбилеен модел iPhone, като потвърди формата му и редица функции, като лицевото разпознаване и неговите разнообразни приложения.

Същият този код предполага, че индикаторът за бутоните ще бъде променлив, давайки възможност дори за скриването им, но няма API, което да позволява на разработчиците да променят цвета му в съответствие с темата на приложенията си. За съжаление това означава, че те няма да могат да поставят лентата с инструменти в областта, в която се намира бутона, но плановете на Apple може и а се променят в последствие.

Така например при гледане на видео клип на цял екран, виртуалният бутон ще може да се скрие, за да не пречи на картината, а схемата предложена от Мат Бони, дава известна представа за това, как ще бъде използвана областта от дисплея на телефона, в която се намира той:

Тези любопитни промени определено ще предизвикат и множество критики, от страна на привържениците на традиционния хоум бутон на iPhone, но неговото време явно вече изтече, а бъдещето принадлежи на виртуалния му заместник.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще позволи големи надстройки на камерата, включително и перископна телефото камера и 12% по-голям сензор за основната, твърдят последните слухове. Информацията идва от китайската социална мрежа Weibo и потребител, който се...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This