Изберете страница

Кодът на Apple показва, че виртуалния бутон на iPhone 8 ще може да се оразмерява

След множество слухове и спекулации, надеждата за физически хоум бутон в новия iPhone 8 е минимална, но това крие и някои предимства. Не само ще позволи голям екран от край до край, но и също така означава, че виртуалният бутон ще може да се персонализира. Доказателства за това бяха открити в кода на изтекля неотдавна тестови фирмуер на HomePod и те сочат, че ще имаме възможността да го преоразмерим, или да го скрием, ако това се налага.

Така обсъжданият фирмуер се оказа истинска златна мина, що се отнася до информацията за десетия юбилеен модел iPhone, като потвърди формата му и редица функции, като лицевото разпознаване и неговите разнообразни приложения.

Същият този код предполага, че индикаторът за бутоните ще бъде променлив, давайки възможност дори за скриването им, но няма API, което да позволява на разработчиците да променят цвета му в съответствие с темата на приложенията си. За съжаление това означава, че те няма да могат да поставят лентата с инструменти в областта, в която се намира бутона, но плановете на Apple може и а се променят в последствие.

Така например при гледане на видео клип на цял екран, виртуалният бутон ще може да се скрие, за да не пречи на картината, а схемата предложена от Мат Бони, дава известна представа за това, как ще бъде използвана областта от дисплея на телефона, в която се намира той:

Тези любопитни промени определено ще предизвикат и множество критики, от страна на привържениците на традиционния хоум бутон на iPhone, но неговото време явно вече изтече, а бъдещето принадлежи на виртуалния му заместник.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This