Изберете Страница

Кодът на Apple показва, че виртуалния бутон на iPhone 8 ще може да се оразмерява

След множество слухове и спекулации, надеждата за физически хоум бутон в новия iPhone 8 е минимална, но това крие и някои предимства. Не само ще позволи голям екран от край до край, но и също така означава, че виртуалният бутон ще може да се персонализира. Доказателства за това бяха открити в кода на изтекля неотдавна тестови фирмуер на HomePod и те сочат, че ще имаме възможността да го преоразмерим, или да го скрием, ако това се налага.

Така обсъжданият фирмуер се оказа истинска златна мина, що се отнася до информацията за десетия юбилеен модел iPhone, като потвърди формата му и редица функции, като лицевото разпознаване и неговите разнообразни приложения.

Същият този код предполага, че индикаторът за бутоните ще бъде променлив, давайки възможност дори за скриването им, но няма API, което да позволява на разработчиците да променят цвета му в съответствие с темата на приложенията си. За съжаление това означава, че те няма да могат да поставят лентата с инструменти в областта, в която се намира бутона, но плановете на Apple може и а се променят в последствие.

Така например при гледане на видео клип на цял екран, виртуалният бутон ще може да се скрие, за да не пречи на картината, а схемата предложена от Мат Бони, дава известна представа за това, как ще бъде използвана областта от дисплея на телефона, в която се намира той:

Тези любопитни промени определено ще предизвикат и множество критики, от страна на привържениците на традиционния хоум бутон на iPhone, но неговото време явно вече изтече, а бъдещето принадлежи на виртуалния му заместник.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This