Изберете страница

Кодът на Apple показва, че виртуалния бутон на iPhone 8 ще може да се оразмерява

След множество слухове и спекулации, надеждата за физически хоум бутон в новия iPhone 8 е минимална, но това крие и някои предимства. Не само ще позволи голям екран от край до край, но и също така означава, че виртуалният бутон ще може да се персонализира. Доказателства за това бяха открити в кода на изтекля неотдавна тестови фирмуер на HomePod и те сочат, че ще имаме възможността да го преоразмерим, или да го скрием, ако това се налага.

Така обсъжданият фирмуер се оказа истинска златна мина, що се отнася до информацията за десетия юбилеен модел iPhone, като потвърди формата му и редица функции, като лицевото разпознаване и неговите разнообразни приложения.

Същият този код предполага, че индикаторът за бутоните ще бъде променлив, давайки възможност дори за скриването им, но няма API, което да позволява на разработчиците да променят цвета му в съответствие с темата на приложенията си. За съжаление това означава, че те няма да могат да поставят лентата с инструменти в областта, в която се намира бутона, но плановете на Apple може и а се променят в последствие.

Така например при гледане на видео клип на цял екран, виртуалният бутон ще може да се скрие, за да не пречи на картината, а схемата предложена от Мат Бони, дава известна представа за това, как ще бъде използвана областта от дисплея на телефона, в която се намира той:

Тези любопитни промени определено ще предизвикат и множество критики, от страна на привържениците на традиционния хоум бутон на iPhone, но неговото време явно вече изтече, а бъдещето принадлежи на виртуалния му заместник.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This