Наред с новия Super Retina дисплей, Face ID е сред най-важните характеристики на десетия юбилеен модел. Производствените обеми обаче, я превърнаха в проблем и основна причина за прогнозите за ограничени доставки на смартфона в началото. Сега един доставчиците на Apple, Himax Technologies, съобщава, че вече е изпратила един от ключовите компоненти на сензора за лицево разпознаване на iPhone X – оптичния чип WLO, използван за разпознаване на лицето. Слуховете говорят, че Himax и партньорът й ChipMOS Technologies ще бъдат доста заети, заради възможността конкурентни компании да поискат да използват технологията за разпознаване на лице в своите Android устройства.

Както вече знаете, именно компонентите на Face ID, които се произвеждат в разочароващо малки количества, поради ниските нива на доходност, станаха причина за забавянето на iPhone X. В резултат на това в момена се произвеждат само около 10 000 броя iPhone X дневно, които са крайно недостатъчни, за да задоволят първоначалното търсене от 40 – 50 милиона. Ако всичко това се окаже вярно, мрачните прогнози, че iPhone X ще е готов да посрещне търсенето едва през 2018, ще се сбъднат.

Днешният доклад обаче, показва, че коефициентите на прозводство на компонентите са се подобрили значително, особено щом компании като Himax Technologies смятат, че могат да обслужват и Android производителите, успоредно с поръчките на Apple. Все пак ще разберем до колко вярна е информацията, когато iPhone X излезе на пазара на 3 ноември.