Китайската асоциация на потребителите се е обърнала към Apple с молба компанията да разследва причината за множество случаи, при които iPhone 6 и iPhone 6s се изключват произволно, без това да зависи от заряда на батерията. Според данни на асоциацията, това се случва най-често при 50-60% батерия и стайна температура и устройствата не стартират след включването им на зарядно. Не става ясно колко точно са засегнатите от проблема потребители, но по думите на говорител на асициацията са постъпили „голям брой молби и оплаквания“ във връзка с това.

Прави впечатление, че до момента нямаше масови претенции към iPhone 6s, което може би се дължи на факта, че Apple оправи забелязанитe в предшественика му недостатъци, като например огъването на корпуса при натиск. За сметка на това, неотдавна в САЩ потребители заведоха дело срещу компанията за повреда в дисплея на iPhone 6, известна като Touch Disease, при която той губи чувствителност в някои свои части, в следствие на отлепване на контролен чип.

Интресно ще бъде да проследим реакцията на американския гигант, във връзка с новооткрития проблем, тъй като пазарът в Китай е сред приоритетните, а местните медии съобщиха, че правителството е готово да предприеме контра мерки, ако новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп започне търговска война срещу страната и една от тях е именно ограничаването на продажбите на iPhone и автомобили американско производство.