Изберете страница

Китайски блог публикува информация за любопитни промени в iPhone 8

Около пет месеца ни делят от момента, в който Apple ще покаже новото поколение iPhone и по-конкретно десетия си, юбилеен модел, на който се възлагат огромни надежди за пълен редизайн и иновативни промени в хардуера.

Наскоро китайският блог iFanr публикува схеми, които показват нова концепция за iPhone 8. Не е ясно от къде блогът се е сдобил с информацията, но трябва да припомним, че той публикува снимките на 12 инчовия MacBook много преди официалната му премиера, както и клип показващ дизайна на iPhone 6, което може би означава, че източниците му са добре запознати  с плановете на Apple.

Изображенията показват, че екранът на iPhone 8 ще покрива целия преден панел, а хоум бутонът ще е вграден под него, заедно с всички основни сензори, номиращи се на лицевата страна на телефона, както и предната 3D камера, която всъщност ще остане невидима за окото.

Според чертежите, дисплеят на iPhone 8 ще бъде 5.8 инчов с 4 мм рамка от всички страни, а защитното му стъкло ще остане 2.5D, както е и при предходните модели. Размерите му ще са сходни с тези на iPhone 7 – 138.мм/67.1 мм, а в предното разположение на сензорите ще принуди компанията да промени и подравняването на двойната задна камера, като я постави вертикално. Вътрешното пространство, което ще е заето от предната камера и сензорите, е в основата на тази промяна, а iFanr твърди, че всеки от двата сензора на задната камера ще притежава оптича стабилизация на изображението (OIS).

Скиците показват и един  по-голям бутон за включване и изключване, разположен отново отстрани, но така и не става ясно от какво е продиктувана тази промяна. Блогът отбелязва, че страничните бутони вече няма да са физически, а ще се захранват от същия Taptic Engine, който спомага за това хоум бутона на iPhone 7 да се усеща и да реагира по същия начин, като този на предходните модели.

Ако допуснем, че тези схеми са реални и принадлежат на бъдещия десети, юбилеен модел iPhone, то те сочат някой иновативни функции, които не можем да намерим в никой от текущите флагмани на конкуренцията, поне до момента и това несъмнено ще го превърне в най-атрактивното устройство на пазара тази есен.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This