Около пет месеца ни делят от момента, в който Apple ще покаже новото поколение iPhone и по-конкретно десетия си, юбилеен модел, на който се възлагат огромни надежди за пълен редизайн и иновативни промени в хардуера.

Наскоро китайският блог iFanr публикува схеми, които показват нова концепция за iPhone 8. Не е ясно от къде блогът се е сдобил с информацията, но трябва да припомним, че той публикува снимките на 12 инчовия MacBook много преди официалната му премиера, както и клип показващ дизайна на iPhone 6, което може би означава, че източниците му са добре запознати  с плановете на Apple.

Изображенията показват, че екранът на iPhone 8 ще покрива целия преден панел, а хоум бутонът ще е вграден под него, заедно с всички основни сензори, номиращи се на лицевата страна на телефона, както и предната 3D камера, която всъщност ще остане невидима за окото.

Според чертежите, дисплеят на iPhone 8 ще бъде 5.8 инчов с 4 мм рамка от всички страни, а защитното му стъкло ще остане 2.5D, както е и при предходните модели. Размерите му ще са сходни с тези на iPhone 7 – 138.мм/67.1 мм, а в предното разположение на сензорите ще принуди компанията да промени и подравняването на двойната задна камера, като я постави вертикално. Вътрешното пространство, което ще е заето от предната камера и сензорите, е в основата на тази промяна, а iFanr твърди, че всеки от двата сензора на задната камера ще притежава оптича стабилизация на изображението (OIS).

Скиците показват и един  по-голям бутон за включване и изключване, разположен отново отстрани, но така и не става ясно от какво е продиктувана тази промяна. Блогът отбелязва, че страничните бутони вече няма да са физически, а ще се захранват от същия Taptic Engine, който спомага за това хоум бутона на iPhone 7 да се усеща и да реагира по същия начин, като този на предходните модели.

Ако допуснем, че тези схеми са реални и принадлежат на бъдещия десети, юбилеен модел iPhone, то те сочат някой иновативни функции, които не можем да намерим в никой от текущите флагмани на конкуренцията, поне до момента и това несъмнено ще го превърне в най-атрактивното устройство на пазара тази есен.