Изберете Страница

Камерата на iPhone 14 Pro ще разполага с 21% по-голям сензор за 48 мегапикселови изображения

iPhone 14 Pro може да предложи по-детайлни изображения, благодарение на значително по-голям сензор и по-малки пиксели, твърди нов непроверен слух, споделен в китайската социална мрежа Weibo. Постът изброява множество технически спецификации на камерата на iPhone 14 Pro, сред които и 48 мегапикселов сензор, в съответствие с по-стари слухове от миналата година.

В резултат от увеличения брой мегапиксели, пикселите на широката камера на телефона ще са по-малки. В публикацията се споменава размер 1,22 µm, което е намаление с 0,68 µm в сравнение с iPhone 13 Pro и 13 Pro Max. Смята се, че сензорът ще е дело на Sony, както и тези на iPhone 13 Pro.

Въпреки промяната в размера на пикселите, се твърди, че iPhone 14 Pro ще предложи същата система Dual Pixel Auto Focus (DPAF), рекламирана от компанията като Focus Pixels, която пристигна в iPhone след iPhone 6 през 2014 година и е способна на запис на 16:9 HDR видео със скорост до 60 кадъра в секунда.

Твърди се още, че сензорът на устройството е с размер 1/1.3 инча, което е увеличение с 21.2% в сравнение с 1/1.65 инчовия сензор на Wide камерата в iPhone 13 Pro. Това увеличение на размера на сензора изисква по-голям обектив за улавяне на повече светлина, което пък води до значително по-голяма формация на задната камера. Размерът на сензора 1/1.3 инча е същият като 50 мегапикселовия GN1 сензор на Samsung, който се използва в Google Pixel 6.

Като цяло информацията предполага, че iPhone 14 Pro ще предложи по-големи изображения с по-висока разделителна способност, по-фини детайли, но и с риск от по-лоша производителност при слаба светлина и изображения, податливи на шум. Анализаторът Минг-Чи Куо по-рано посочи, че вярва, че качеството на камерата на моделите iPhone 14 Pro “ще издигне мобилната фотография на ново ниво”.

Акаунтът в Weibo, споделил техническите данни, често публикува подробна информация за камерата, но няма история в течовете за бъдещи устройства на Apple, което прави невозможна проверката на автентичността на написаното. Въпреки това се смята, че iPhone 14 Pro ще разполага с по-голям 48 мегапикселов Wide сензор на камерата, така че тези спецификации изглеждат доста правдоподобни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This