Изберете страница

Камерата на iPhone 14 Pro ще разполага с 21% по-голям сензор за 48 мегапикселови изображения

iPhone 14 Pro може да предложи по-детайлни изображения, благодарение на значително по-голям сензор и по-малки пиксели, твърди нов непроверен слух, споделен в китайската социална мрежа Weibo. Постът изброява множество технически спецификации на камерата на iPhone 14 Pro, сред които и 48 мегапикселов сензор, в съответствие с по-стари слухове от миналата година.

В резултат от увеличения брой мегапиксели, пикселите на широката камера на телефона ще са по-малки. В публикацията се споменава размер 1,22 µm, което е намаление с 0,68 µm в сравнение с iPhone 13 Pro и 13 Pro Max. Смята се, че сензорът ще е дело на Sony, както и тези на iPhone 13 Pro.

Въпреки промяната в размера на пикселите, се твърди, че iPhone 14 Pro ще предложи същата система Dual Pixel Auto Focus (DPAF), рекламирана от компанията като Focus Pixels, която пристигна в iPhone след iPhone 6 през 2014 година и е способна на запис на 16:9 HDR видео със скорост до 60 кадъра в секунда.

Твърди се още, че сензорът на устройството е с размер 1/1.3 инча, което е увеличение с 21.2% в сравнение с 1/1.65 инчовия сензор на Wide камерата в iPhone 13 Pro. Това увеличение на размера на сензора изисква по-голям обектив за улавяне на повече светлина, което пък води до значително по-голяма формация на задната камера. Размерът на сензора 1/1.3 инча е същият като 50 мегапикселовия GN1 сензор на Samsung, който се използва в Google Pixel 6.

Като цяло информацията предполага, че iPhone 14 Pro ще предложи по-големи изображения с по-висока разделителна способност, по-фини детайли, но и с риск от по-лоша производителност при слаба светлина и изображения, податливи на шум. Анализаторът Минг-Чи Куо по-рано посочи, че вярва, че качеството на камерата на моделите iPhone 14 Pro “ще издигне мобилната фотография на ново ниво”.

Акаунтът в Weibo, споделил техническите данни, често публикува подробна информация за камерата, но няма история в течовете за бъдещи устройства на Apple, което прави невозможна проверката на автентичността на написаното. Въпреки това се смята, че iPhone 14 Pro ще разполага с по-голям 48 мегапикселов Wide сензор на камерата, така че тези спецификации изглеждат доста правдоподобни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This