Изберете Страница

Как Apple е проектирала прореза в горната част на екрана на iPhone X?

След много слухове и спекулации, iPhone X вече е факт и съвсем скоро ще бъде в ръцете на феновете, а ревютата му вече са налице. Както можеше да се очаква, отзивите се въртят около една от най-необичайните промени, а именно прореза в горната част на дисплея, където се помещава иновативната TrueDepth камера. В ревюто на TechCrunch намираме и отговор на въпроса, защо Apple се е спряла на този вариант, след като Матю Панзарино е говорил по телефона с някои от шефовете на компанията.

Вицепрезидентът на Apple за дизайна на потребителския интерфейс, Алън Дай обяснява мисленето на компанията, що се отнася до проектирането на прореза:

„Имахме тази невероятна система на TrueDepth камерата, разположена в пространството над дисплея и си помислихме много как точно да го проектираме. В крайна сметка се почувствахме комфортно с този вариант и позволихме съдържанието му да излезе извън красивите заоблени линии“.

Дали компанията е търсила начин да скрие прореза? Отговорът е Да:

„Разгледахме различни варианти и дизайни, както и неща, които действат като цифрова рамка, но в крайна сметка никога на достигнахме да консенсус по отношение на изрязването на съдържанието. Наистина обичаме новия дисплей и това, че той е от край до край, както и начинът, по който се вписва. Чувства се така перфектно проектиран за цялостната форма, че насърчаваме хората просто да докоснат съдържанието точно в ъглите“.

Крейг Федериги, старши вицепрезидент на Apple за дизайна на потребителския интерфейс обяснява, че компанията е използвала iPad за прототипа на Face ID камерата в началото:

„В началото на проекта, имахме всички видове импровизирани прототипи с луди TrueDepth варианти, но имахме и интерфейса, работещ с iPad и така тествахме iPhone X, за да стартираме цялото потребителско изживяване по него, преди да разполагаме с хардуера с този размер на екрана и всичко останало, а това ни даде възможност за много опити, успередно с изграждането на ранния хардуер“.

Федериги разкрива още, че Apple е избрала окончателния дизайн ан iPhone X, като най-добрия начин да предостави на потребителите определение за това, къде се намира контролния център за управление на екрана. Може би ще си помислите, че това е грешка, защото той всъщност е долу, но не е съвсем така, тъй като при десетия юбилеен модел трябва да прекарате пръст надолу от дясното „ухо“ на екрана, за да го извикате.

В крайна сметка iPhone X вече е тук, а според анализаторите успехът му е гарантиран и ще доведе до регистриране на нови рекордни продажби за компанията, а всички ние, дори и да мрънкаме първоначално, със сигурност ще свикнем с леко странния изглед на екрана му.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.0.2

Apple пусна iOS 16.0.2

Apple пусна iOS 16.0.2 с корекции на редица грешки, с които собствениците на iPhone 14 се сблъскват тепърва. Ъпдейтът пристига само две седмици след дебюта на iOS 16 и почти веднага след iOS 16.0.1, която беше достъпна само за новите модели от серията iPhone 14 в деня...

Новата функция за тактилна обратна връзка на клавиатурата в iOS 16, може да повлияе на живота на батерията

Новата функция за тактилна обратна връзка на клавиатурата в iOS 16, може да повлияе на живота на батерията

Преди доста години, когато си взех първия iPhone, единственото нещо, което ми липсваше в него беше тактилната обратна връзка на клавиатурата. Това е леката вибрация, която се усеща при натискане на бутон и помага на пишещия бързо лесно да усети, че го е натиснал. Сега...

Слух: iPhone 15 Ultra ще замени iPhone 15 Pro Max и ще предложи 8К видео, по-дълъг живот на батерията и по-голям дисплей на по-висока цена

Слух: iPhone 15 Ultra ще замени iPhone 15 Pro Max и ще предложи 8К видео, по-дълъг живот на батерията и по-голям дисплей на по-висока цена

Според слуховете, след дебюта на Apple Watch Ultra, следващата година iPhone 15 Ultra ще замени iPhone 15 Pro Max и ще предложи 8К видео, по-дълъг живот на батерията и по-голям дисплей на по-висока цена. Тази версия се подкрепя от LeaksApplePro, който пише в Twitter...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This