Изберете Страница

Как Apple е проектирала прореза в горната част на екрана на iPhone X?

След много слухове и спекулации, iPhone X вече е факт и съвсем скоро ще бъде в ръцете на феновете, а ревютата му вече са налице. Както можеше да се очаква, отзивите се въртят около една от най-необичайните промени, а именно прореза в горната част на дисплея, където се помещава иновативната TrueDepth камера. В ревюто на TechCrunch намираме и отговор на въпроса, защо Apple се е спряла на този вариант, след като Матю Панзарино е говорил по телефона с някои от шефовете на компанията.

Вицепрезидентът на Apple за дизайна на потребителския интерфейс, Алън Дай обяснява мисленето на компанията, що се отнася до проектирането на прореза:

„Имахме тази невероятна система на TrueDepth камерата, разположена в пространството над дисплея и си помислихме много как точно да го проектираме. В крайна сметка се почувствахме комфортно с този вариант и позволихме съдържанието му да излезе извън красивите заоблени линии“.

Дали компанията е търсила начин да скрие прореза? Отговорът е Да:

„Разгледахме различни варианти и дизайни, както и неща, които действат като цифрова рамка, но в крайна сметка никога на достигнахме да консенсус по отношение на изрязването на съдържанието. Наистина обичаме новия дисплей и това, че той е от край до край, както и начинът, по който се вписва. Чувства се така перфектно проектиран за цялостната форма, че насърчаваме хората просто да докоснат съдържанието точно в ъглите“.

Крейг Федериги, старши вицепрезидент на Apple за дизайна на потребителския интерфейс обяснява, че компанията е използвала iPad за прототипа на Face ID камерата в началото:

„В началото на проекта, имахме всички видове импровизирани прототипи с луди TrueDepth варианти, но имахме и интерфейса, работещ с iPad и така тествахме iPhone X, за да стартираме цялото потребителско изживяване по него, преди да разполагаме с хардуера с този размер на екрана и всичко останало, а това ни даде възможност за много опити, успередно с изграждането на ранния хардуер“.

Федериги разкрива още, че Apple е избрала окончателния дизайн ан iPhone X, като най-добрия начин да предостави на потребителите определение за това, къде се намира контролния център за управление на екрана. Може би ще си помислите, че това е грешка, защото той всъщност е долу, но не е съвсем така, тъй като при десетия юбилеен модел трябва да прекарате пръст надолу от дясното „ухо“ на екрана, за да го извикате.

В крайна сметка iPhone X вече е тук, а според анализаторите успехът му е гарантиран и ще доведе до регистриране на нови рекордни продажби за компанията, а всички ние, дори и да мрънкаме първоначално, със сигурност ще свикнем с леко странния изглед на екрана му.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This