Изберете Страница

Как се очаква да работи подобрената 48 мегапикселова камера на iPhone 14 Pro

За пореден път се заговори, че моделите iPhone 14 Pro следващата година, ще разполагат с подобрена 48 мегапикселова основна камера, в сравнение с 12 мегапикселовия широк обектив на iPhone 13 Pro. Това обаче не е така просто, както звучи на пръв поглед.

В изследователските си бележки по-рано тази година анализаторът Минг-Чи Куо посочи, че iPhone 14 Pro може да поддържа както 48 мегапикселова изходна мощност, така и 12 мегапикселова, което вероятно ще бъде постигнато в процес, известен като събиране на пикселите. Той вече се използва в смартфони като Galaxy S21 Ultra и представлява обединяване на данните от множество по-малки пиксели в един “супер-пиксел” за подобрена чувствителност при ниска осветеност.

Обединяването на пиксели е нещо полезно, защото просто увеличава мегапикселите на камерата, като същевременно се поддъраж същия размер на сензора й. По-малките пиксели, които обикновено улавят по-малко светлина, водят до снимки с по-ниско качество при слаба осветеност. Обединяването им би позволило на моделите iPhone 14 Pro да заснемат 48 мегопикселови снимки при ярка светлина и 12 мегапикселови, но още с високо качество при слаба осветеност.

При Galaxy S21 Ultra устройството заснема 12 мегапикселови кадри по подразбиране, като в приложението за камера е наличен бутон за заснемане на 108 мегапикселови снимки. Това е идеално за повечето потребители, тъй като снимките с висока разделителна способност имат голям размер на файла и заемат много място в паметта. Една 108 мегапикселова снимка, заснета с Galaxy S21 Ultra е 16 МВ, в сравнение със средната 12 мегапикселова, която е около 2 – 3 МВ.

Куо очаква новият 48 мегапикселов широк обектив на iPhone 14 Pro да поддържа 8К запис в сравнение с 4К в момента и казва, че тези клипове с висока разделителна способност ще са подходящи за гледане с бъдещите AR/VR слушалки на Apple, които се очаква да дебютират следващата година. В крайна сметка анализаторът вярва, че качеството на камерата на iPhone 14 Pro “ще издигне мобилната фотографията на ново ниво”.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This