„Колко важни моменти в Apple започват с това, че Стив Джобс закъсянва за среща и завършват с привидно невъзможни желания?“ Така един бивш изпълнителен директор на Lucent Technologies описва раждането на комерсиалния WiFi, което се е състояло в заседателната зала в седалището на Apple в Купертино на 20 април 1998 година.

Джобс организира тази среща, защото иска Apple да произведе безжичен лаптоп. Година по-късно той представя колоритния „Clamshell“ iBook – първият продукт на компанията с безжична връзка.

Докато срещата довежда до безжичен WiFi, който днес приемаме за даденост, то тя е доста неудобно начало, според Сий Линк, който в този момент е част от екипа на Lucent Technologies. Линк споделя спомените си от тази среща, разказвайки, че компанията е работила вече десетилетие за представянето на това, което тогава се нарича „безжична локална мрежа“, но без успех, докато не среща Джобс, който е омагьосан от технологията. Джобс закъснява за срещата, насрочена за 14 часа и говори 10 минути за това, че безжичната локална мрежа е най-великото нещо на Земята, разяснявайки, че Apple я иска. В крайна сметка, след като представя слайдовете си, Джобс обявява, че иска радио картата с цена от 50 долара, защото ще я продава за 99 долара. Всъщност началната цена на компонента е доста по-висока, но тази цена е възможна, заради покупателната способност на Apple, разказва Линк.

Така стигаме до момента, в който на 21 юли 1999 година Джобс се изправя на сцената, за да представи iBook и да демонстрира, че е безжичен: