Изберете страница

Как да ускорите работата на по-старите устройства с iOS 10?

С премиерата на новия iPhone 7 дойде и обновената версия на iOS, за която Apple твърди, че е най-голямата актуализация на операционната система до сега. Разбира се собствениците на по-стари модели устройства на компанията, също искат да се порадват на нейните нови функции, част от които както вече установихме, не работя при някои модели iPhone.

Следващият проблем, пред който тези потребители се изправят е забавянето на работата на тези устройства, след актуализацията. Разбира се, ако прибегнат до рестор и настройка на телефона като нов, без връщане на бекъп, това не е толкова осезаемо, но все пак по-старият хардуер има своето не малко влияние.

Какво може да се направи в този случай?

  • На първо място най-обикновен рестарт след обновяването.

С натрупване на часовете непрекъсната работа, устройството неизбежно се забавя, колкото и невидимо да е това понякога. За целта просто рестартирайте телефона след ъпдейта и после през няколко седмици.

  • Следващата стъпка е освобождаване на място за съхарнение.

Понякога прекалено запълнената памет на вашето устройство причинява осезаемо па-бавна работа. Тогава вие просто се нужадете от освобождаването на няколко гигабайта, за да оптимизирате скоростта му. Просто прехвърлете файловете и мултимедията, които не използвате на компютъра и деинсталирайте ненужните приложения или преинсталирайте тези, които използавате, за да се отървете от натрупания кеш.

  • Изключете автоматичните актуализации.

Много пъти порблемът със забавяне на работата на телефона, може да е причинене от актуализация на някои приложения, която портича в бекграунд, без вие дори да подозирате за това, особено когато сте на WiFi. Просто трябва да направите компромис с автоматичните актуализации и да проверявате от време на време ръчно за такива в App Store.

  • Изключете Background App Refresh.

Тази функция е подобна на предходната и осигурява периодично обновяване на данните в приложението. Така отново на заден план текат процеси, които отнемат ресурси и могат да забавят работата на устройството ви.

Това приложение не само ще помогне за оптимизиране на работата на телефона ви, но и с негова помощ ще извлечете най-доброто по отношение на батерията, тъй като то преразпределя използването на операционната памет, която в по-старите устройства е едва 1 GB. За да е по-лесна работата с него, след инсталирането му ще видите пряк път „One Tape Boost“ и когато усетите забавяне, просто трябва да цъкнете на иконката. Освен всичко, Battery Doctor позволява и почистване на кеша, който се натрупва от приложенията и използва ценни мегабайти от вградената памет.

Разбира се тези съвети не са панацея и само подмяната на стария ви верен iPhone с по-нов модел би ви осигурила пълноценно удоволствие от новите функции на iOS 10, но ако сте решили да изчакате с тази стъпка, те могат да ви спасят от неприятното забавяне при работата на вашето устройство след актуализацията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This