Изберете Страница

Как да ускорите работата на по-старите устройства с iOS 10?

С премиерата на новия iPhone 7 дойде и обновената версия на iOS, за която Apple твърди, че е най-голямата актуализация на операционната система до сега. Разбира се собствениците на по-стари модели устройства на компанията, също искат да се порадват на нейните нови функции, част от които както вече установихме, не работя при някои модели iPhone.

Следващият проблем, пред който тези потребители се изправят е забавянето на работата на тези устройства, след актуализацията. Разбира се, ако прибегнат до рестор и настройка на телефона като нов, без връщане на бекъп, това не е толкова осезаемо, но все пак по-старият хардуер има своето не малко влияние.

Какво може да се направи в този случай?

  • На първо място най-обикновен рестарт след обновяването.

С натрупване на часовете непрекъсната работа, устройството неизбежно се забавя, колкото и невидимо да е това понякога. За целта просто рестартирайте телефона след ъпдейта и после през няколко седмици.

  • Следващата стъпка е освобождаване на място за съхарнение.

Понякога прекалено запълнената памет на вашето устройство причинява осезаемо па-бавна работа. Тогава вие просто се нужадете от освобождаването на няколко гигабайта, за да оптимизирате скоростта му. Просто прехвърлете файловете и мултимедията, които не използвате на компютъра и деинсталирайте ненужните приложения или преинсталирайте тези, които използавате, за да се отървете от натрупания кеш.

  • Изключете автоматичните актуализации.

Много пъти порблемът със забавяне на работата на телефона, може да е причинене от актуализация на някои приложения, която портича в бекграунд, без вие дори да подозирате за това, особено когато сте на WiFi. Просто трябва да направите компромис с автоматичните актуализации и да проверявате от време на време ръчно за такива в App Store.

  • Изключете Background App Refresh.

Тази функция е подобна на предходната и осигурява периодично обновяване на данните в приложението. Така отново на заден план текат процеси, които отнемат ресурси и могат да забавят работата на устройството ви.

Това приложение не само ще помогне за оптимизиране на работата на телефона ви, но и с негова помощ ще извлечете най-доброто по отношение на батерията, тъй като то преразпределя използването на операционната памет, която в по-старите устройства е едва 1 GB. За да е по-лесна работата с него, след инсталирането му ще видите пряк път „One Tape Boost“ и когато усетите забавяне, просто трябва да цъкнете на иконката. Освен всичко, Battery Doctor позволява и почистване на кеша, който се натрупва от приложенията и използва ценни мегабайти от вградената памет.

Разбира се тези съвети не са панацея и само подмяната на стария ви верен iPhone с по-нов модел би ви осигурила пълноценно удоволствие от новите функции на iOS 10, но ако сте решили да изчакате с тази стъпка, те могат да ви спасят от неприятното забавяне при работата на вашето устройство след актуализацията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This