Ако притежавате Apple Watch, със сигурност вече сте се сбълсквали с бавния процес на актуализиране на watchOS, особено при големите ъпдейти, които могат да отнемат повече от час. В резулатт на това много от собствениците на часовника отлагат актуализацията, или я правят през нощта, когато нямат нужда от него, но има още една възможност, която ще ви помогне в такава ситуация.

Трикът се състои в едно елементарно действие – изключването на Bluetooth на iPhone, което на свой ред принуждава часовника да изтегли актуализацията през WiFi. Преди да започнете се уверете, че двете устройства са свързани с WiFi връзка и Apple Watch е на зарядното си с минимум 50% заряд на батерията. Започнете актуализацията както обикновено от приложението Watch – My Watch – Settings – General – Software Update и докоснете Download & Install. Когато видите прогнозата за оставащо време се върнете на началния екран и отворете приложението за настройки на самия телефон. Докоснете Bluetooth и изключете връзката, за да разкачите напълно двете устройства. Върнете се в приложението Watch и ще се появи съобщение за повторно свързване, което трябва да откажете. Когато изтеглянето на ъпдейта завърши, докоснете Install, за да започне процесът през WiFi. Така ще принудите часовника и телефона да използват по-бързата връзка през WiFi, за да прехвърлят пакета помежду си, вместо много по-бавната Bluetooth. Имайте предвид, че не можете просто да изключите Bluetooth от контролния панел, тъй като този бутон просто разкачва устройствата, а не изключва услугата окончателно, затова трябва да преминете през менюто за настройки.

Този полезен трик идва благодарение на iDoenloadblog, за което им благодарим от сърце! Можем само да се надяваме, че в бъдещите версии на watchOS ще имаме възможността да използваме по-бързата WiFi връзка директно, без да използваме трикове.