Изберете страница

Как да се подготвим за iOS 11

Както стана ясно на голямото есенно събитие на Apple, iOS 11 ще бъде пусната официално утре, 19 септември, за всички поддържани устройства на компанията. Със сигурност, всички вие я очаквате с нетърпени, но преди я инсталирате, трябва да направите няколко важни стъпки:

Проверете дали устройството ви е съвместимо

Повечето нови устройства на Apple ще получат актуализацията, като от списъка отпадат само 32 битовите. Ето и пълният списък поддържани смартфони и таблети:

iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 5s, iPhone SE, iPad Pro 12.9 „1st и 2nd generation, iPad Pro 10.5″, iPad Pro 9.7 „, iPad Air 2, iPad Air 1, iPad 5th gen, iPad 2017, iPad mini 4, iPad Mini 3, iPad Mini 2, iPod touch 6th generation.

По принцип, колкото по-нов и по-бърз е моделът, толкова по-добре ще работи iOS 11.

Освободете място

Преди актуализацията е време да освободите място, премахвайки ненужните приложения и старите снимки и документи, които затлачват паметта. Актуализирайте всички приложения, които имат наличен ъпдейт, за да могат те да работят добре с новата версия на операционната система. Ще ви трябват няколко свободни гигабайта, за инсталиране на ъпдейта, за да не се налага да свързвате устройството с iTunes и да го актуализирате през нея.

Направете си бекъп на устройството

Преди всяка актуализация е нужно да се направи бекъп, за да се предотврати евентуална загуба на данни. Не прескачайте тази стъпка, тя е лесна и бърза и ще ви спести много нерви. Можете да направите бекъп в iTunes или iCloud, в зависимост от собствените си предпочитания.

Това е, сега спокойно можете да изчакате утре вечер, когато iOS 11 най-сетне ще бъде пусната официално, най-вероятно в 20 часа наше време. Възможно е първоначално да имате пробем с изтеглянето й, тъй като съръвърите със сигурност ще са натоварени, защото феновете в цял свят ще побързат да обновят любимите си устройства, но не се отчайвайте – няколко часа по-късно, ще можете да я савлите спокойно и да се наслаждавате на големите промени в нея.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This