Изберете страница

Как да се подготвим за iOS 11

Както стана ясно на голямото есенно събитие на Apple, iOS 11 ще бъде пусната официално утре, 19 септември, за всички поддържани устройства на компанията. Със сигурност, всички вие я очаквате с нетърпени, но преди я инсталирате, трябва да направите няколко важни стъпки:

Проверете дали устройството ви е съвместимо

Повечето нови устройства на Apple ще получат актуализацията, като от списъка отпадат само 32 битовите. Ето и пълният списък поддържани смартфони и таблети:

iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 5s, iPhone SE, iPad Pro 12.9 „1st и 2nd generation, iPad Pro 10.5″, iPad Pro 9.7 „, iPad Air 2, iPad Air 1, iPad 5th gen, iPad 2017, iPad mini 4, iPad Mini 3, iPad Mini 2, iPod touch 6th generation.

По принцип, колкото по-нов и по-бърз е моделът, толкова по-добре ще работи iOS 11.

Освободете място

Преди актуализацията е време да освободите място, премахвайки ненужните приложения и старите снимки и документи, които затлачват паметта. Актуализирайте всички приложения, които имат наличен ъпдейт, за да могат те да работят добре с новата версия на операционната система. Ще ви трябват няколко свободни гигабайта, за инсталиране на ъпдейта, за да не се налага да свързвате устройството с iTunes и да го актуализирате през нея.

Направете си бекъп на устройството

Преди всяка актуализация е нужно да се направи бекъп, за да се предотврати евентуална загуба на данни. Не прескачайте тази стъпка, тя е лесна и бърза и ще ви спести много нерви. Можете да направите бекъп в iTunes или iCloud, в зависимост от собствените си предпочитания.

Това е, сега спокойно можете да изчакате утре вечер, когато iOS 11 най-сетне ще бъде пусната официално, най-вероятно в 20 часа наше време. Възможно е първоначално да имате пробем с изтеглянето й, тъй като съръвърите със сигурност ще са натоварени, защото феновете в цял свят ще побързат да обновят любимите си устройства, но не се отчайвайте – няколко часа по-късно, ще можете да я савлите спокойно и да се наслаждавате на големите промени в нея.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This