Както стана ясно на голямото есенно събитие на Apple, iOS 11 ще бъде пусната официално утре, 19 септември, за всички поддържани устройства на компанията. Със сигурност, всички вие я очаквате с нетърпени, но преди я инсталирате, трябва да направите няколко важни стъпки:

Проверете дали устройството ви е съвместимо

Повечето нови устройства на Apple ще получат актуализацията, като от списъка отпадат само 32 битовите. Ето и пълният списък поддържани смартфони и таблети:

iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 5s, iPhone SE, iPad Pro 12.9 „1st и 2nd generation, iPad Pro 10.5″, iPad Pro 9.7 „, iPad Air 2, iPad Air 1, iPad 5th gen, iPad 2017, iPad mini 4, iPad Mini 3, iPad Mini 2, iPod touch 6th generation.

По принцип, колкото по-нов и по-бърз е моделът, толкова по-добре ще работи iOS 11.

Освободете място

Преди актуализацията е време да освободите място, премахвайки ненужните приложения и старите снимки и документи, които затлачват паметта. Актуализирайте всички приложения, които имат наличен ъпдейт, за да могат те да работят добре с новата версия на операционната система. Ще ви трябват няколко свободни гигабайта, за инсталиране на ъпдейта, за да не се налага да свързвате устройството с iTunes и да го актуализирате през нея.

Направете си бекъп на устройството

Преди всяка актуализация е нужно да се направи бекъп, за да се предотврати евентуална загуба на данни. Не прескачайте тази стъпка, тя е лесна и бърза и ще ви спести много нерви. Можете да направите бекъп в iTunes или iCloud, в зависимост от собствените си предпочитания.

Това е, сега спокойно можете да изчакате утре вечер, когато iOS 11 най-сетне ще бъде пусната официално, най-вероятно в 20 часа наше време. Възможно е първоначално да имате пробем с изтеглянето й, тъй като съръвърите със сигурност ще са натоварени, защото феновете в цял свят ще побързат да обновят любимите си устройства, но не се отчайвайте – няколко часа по-късно, ще можете да я савлите спокойно и да се наслаждавате на големите промени в нея.