Изберете страница

Как да разпознаем 32 битовите приложения, инсталирани на нашия iPhone?

Наближава времето, когато Apple просто ще спре поддръжката на 32 битови приложения и това може би ще се случи след премиерата на iOS 11. Можем ли обаче да ги разпознаем, когато са инсталирани на телефоните ни и ще прозължат ли те да съществуват след това?

В новата iOS 10.3 Apple включи една опция, която предупреждава потребителите, че дадено приложение няма да се поддържа в следващите версии на операционната система и трябва да бъде актуализирано. За да проверим дали сред инсталираните на нашия iPhone има такива, трябва да следваме пътя Settings – General – About – Applications, което ще изведе списък инсталирани 32 битови приложения на екрана.

В случай, че не се появи такъв списък, значи всички ваши апликации са актуални и няма за какво да се притеснявате. Ако обаче имате инсталирани 32 битови приложения или игри, то ще трябва да разчитате на добрата воля на разработчиците, които въпреки че бяха уведомени още преди близо три години за спирането на поддръжката им от компанията, не са намерили все още време да ги актуализират до сега.

Apple обръща сериозно внимание както на безопасността, така и на скоростта и безпроблемната работа на своите устройства, но не може да ви гарантира, че всички приложения ще работят, а напротив, точно обратното – в името на уникалното потребителско изживяване, компанията ще се отърве от старите и забавящи работата на устройствата апликации, които не са актуализирани отдавна, в съответствие с нейните изисквания и новите версии на операционната система.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This