Изберете Страница

Как да разпознаем 32 битовите приложения, инсталирани на нашия iPhone?

Наближава времето, когато Apple просто ще спре поддръжката на 32 битови приложения и това може би ще се случи след премиерата на iOS 11. Можем ли обаче да ги разпознаем, когато са инсталирани на телефоните ни и ще прозължат ли те да съществуват след това?

В новата iOS 10.3 Apple включи една опция, която предупреждава потребителите, че дадено приложение няма да се поддържа в следващите версии на операционната система и трябва да бъде актуализирано. За да проверим дали сред инсталираните на нашия iPhone има такива, трябва да следваме пътя Settings – General – About – Applications, което ще изведе списък инсталирани 32 битови приложения на екрана.

В случай, че не се появи такъв списък, значи всички ваши апликации са актуални и няма за какво да се притеснявате. Ако обаче имате инсталирани 32 битови приложения или игри, то ще трябва да разчитате на добрата воля на разработчиците, които въпреки че бяха уведомени още преди близо три години за спирането на поддръжката им от компанията, не са намерили все още време да ги актуализират до сега.

Apple обръща сериозно внимание както на безопасността, така и на скоростта и безпроблемната работа на своите устройства, но не може да ви гарантира, че всички приложения ще работят, а напротив, точно обратното – в името на уникалното потребителско изживяване, компанията ще се отърве от старите и забавящи работата на устройствата апликации, които не са актуализирани отдавна, в съответствие с нейните изисквания и новите версии на операционната система.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This