Изберете Страница

Как да разпознаем 32 битовите приложения, инсталирани на нашия iPhone?

Наближава времето, когато Apple просто ще спре поддръжката на 32 битови приложения и това може би ще се случи след премиерата на iOS 11. Можем ли обаче да ги разпознаем, когато са инсталирани на телефоните ни и ще прозължат ли те да съществуват след това?

В новата iOS 10.3 Apple включи една опция, която предупреждава потребителите, че дадено приложение няма да се поддържа в следващите версии на операционната система и трябва да бъде актуализирано. За да проверим дали сред инсталираните на нашия iPhone има такива, трябва да следваме пътя Settings – General – About – Applications, което ще изведе списък инсталирани 32 битови приложения на екрана.

В случай, че не се появи такъв списък, значи всички ваши апликации са актуални и няма за какво да се притеснявате. Ако обаче имате инсталирани 32 битови приложения или игри, то ще трябва да разчитате на добрата воля на разработчиците, които въпреки че бяха уведомени още преди близо три години за спирането на поддръжката им от компанията, не са намерили все още време да ги актуализират до сега.

Apple обръща сериозно внимание както на безопасността, така и на скоростта и безпроблемната работа на своите устройства, но не може да ви гарантира, че всички приложения ще работят, а напротив, точно обратното – в името на уникалното потребителско изживяване, компанията ще се отърве от старите и забавящи работата на устройствата апликации, които не са актуализирани отдавна, в съответствие с нейните изисквания и новите версии на операционната система.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година. Apple очаква да произведе...

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Куо: Apple ще увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro

Apple планира да увеличи цената на моделите iPhone 14 Pro, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо, въпреки че не разкрива точни цифри. В свой пост в Twitter той посочва, че средната продажна цена на цялата гама iPhone 14 ще се увеличи с около 15% в сравнение с...

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията се връща с iOS 16 beta 5

Процентът на батерията най-сетне се завръща с последната iOS 16 beta 5. Това беше едно от най-честите желания на потребителите, след като Apple го премахна с пускането на iPhone X. За да бъде активирана опцията, ще трябва да посетите настройките и секцията “батерия”....

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This