Наближава времето, когато Apple просто ще спре поддръжката на 32 битови приложения и това може би ще се случи след премиерата на iOS 11. Можем ли обаче да ги разпознаем, когато са инсталирани на телефоните ни и ще прозължат ли те да съществуват след това?

В новата iOS 10.3 Apple включи една опция, която предупреждава потребителите, че дадено приложение няма да се поддържа в следващите версии на операционната система и трябва да бъде актуализирано. За да проверим дали сред инсталираните на нашия iPhone има такива, трябва да следваме пътя Settings – General – About – Applications, което ще изведе списък инсталирани 32 битови приложения на екрана.

В случай, че не се появи такъв списък, значи всички ваши апликации са актуални и няма за какво да се притеснявате. Ако обаче имате инсталирани 32 битови приложения или игри, то ще трябва да разчитате на добрата воля на разработчиците, които въпреки че бяха уведомени още преди близо три години за спирането на поддръжката им от компанията, не са намерили все още време да ги актуализират до сега.

Apple обръща сериозно внимание както на безопасността, така и на скоростта и безпроблемната работа на своите устройства, но не може да ви гарантира, че всички приложения ще работят, а напротив, точно обратното – в името на уникалното потребителско изживяване, компанията ще се отърве от старите и забавящи работата на устройствата апликации, които не са актуализирани отдавна, в съответствие с нейните изисквания и новите версии на операционната система.