Изберете страница

Как да публикуваме Live Photos в Instagram и Facebook?

Заснемането на „живи“ снимки с iPhone е много забавно, но когато ги споделяме с приятелите си в социалните мрежи, те вече престават да се движат и ефектът се губи, а всички ние бихме искали да ги публикуваме такива, каквито са, нали?

Оказва се, че има много лесен начин това да се случи. Основното в случая е, че не е нужно потребителят от отсрещната страна също да разполага с iPhone, тъй като живите снимки всъщност представляват кратки видео клипчета, които могат да се видят на всяка платформа.

Има различни приложения, които позволяват публикуването им в социалните мрежи, но ние ще се спрем на Motion Stills на Google, което позволява да се коригират, редактират и конвертират живите снимки във видео и GIF файлове. То има и изключителната способност да стабилизира изображението, но за нашата цел е важна функцията му за споделяне в Instagram и Facebook.

Изтеглете Motion Stills, което е напълно безплатно в App Store за iPhone, отворете го и изберете снимката, която искате да редактирате и публикувате. Направете необходимите корекции и натиснете върху бутонът със стрелка в долната дясна част на дисплея. Изберете „Share Clip“ от опциите на изскачащото меню и превърнете своята жива снимка във видео. След това от опциите за споделяне, изберете „Save Video“, за да запазите създадения клип, за да го споделите в Instagram или Facebook. Сега вече можете да отворите някое от двете приложения на социалните мрежи и да изберете вече създадения клип и да го публикувате в пост, като отново имате възможността да добавите текст, преди да кликнете ОК и да го направите достояние на приятелите си. Това е всичко, вашата жива снимка вече е публична и всички могат да усетят нейната емоция. Важно е да се отбележи само, че винаги трябва да избирате функцията „Save Video“, а не GIF, защото тези файлове няма да се движат в Instagram. GIF файлчетата, създадени с помощта на Motion Stills, могат да бъдат публикувани в Twitter, Facebook, Tumblr или някъде другаде, където се поддържа този формат.

Другата важна подробност е, че ако изтриете оригиналната жива снимка, вече няма начин да я върнете обратно от клипа, във формат Live Photo.

Предполага се, че в следващите си версии, Instagram и Facebook вече ще поддържат директно публикуване на живи снимки, без да се налага да ги конвертирате преди това, но за сега този метод работи чудесно и ще ви помогне да споделите своите моменти със света.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This