Изберете страница

Как да публикуваме Live Photos в Instagram и Facebook?

Заснемането на „живи“ снимки с iPhone е много забавно, но когато ги споделяме с приятелите си в социалните мрежи, те вече престават да се движат и ефектът се губи, а всички ние бихме искали да ги публикуваме такива, каквито са, нали?

Оказва се, че има много лесен начин това да се случи. Основното в случая е, че не е нужно потребителят от отсрещната страна също да разполага с iPhone, тъй като живите снимки всъщност представляват кратки видео клипчета, които могат да се видят на всяка платформа.

Има различни приложения, които позволяват публикуването им в социалните мрежи, но ние ще се спрем на Motion Stills на Google, което позволява да се коригират, редактират и конвертират живите снимки във видео и GIF файлове. То има и изключителната способност да стабилизира изображението, но за нашата цел е важна функцията му за споделяне в Instagram и Facebook.

Изтеглете Motion Stills, което е напълно безплатно в App Store за iPhone, отворете го и изберете снимката, която искате да редактирате и публикувате. Направете необходимите корекции и натиснете върху бутонът със стрелка в долната дясна част на дисплея. Изберете „Share Clip“ от опциите на изскачащото меню и превърнете своята жива снимка във видео. След това от опциите за споделяне, изберете „Save Video“, за да запазите създадения клип, за да го споделите в Instagram или Facebook. Сега вече можете да отворите някое от двете приложения на социалните мрежи и да изберете вече създадения клип и да го публикувате в пост, като отново имате възможността да добавите текст, преди да кликнете ОК и да го направите достояние на приятелите си. Това е всичко, вашата жива снимка вече е публична и всички могат да усетят нейната емоция. Важно е да се отбележи само, че винаги трябва да избирате функцията „Save Video“, а не GIF, защото тези файлове няма да се движат в Instagram. GIF файлчетата, създадени с помощта на Motion Stills, могат да бъдат публикувани в Twitter, Facebook, Tumblr или някъде другаде, където се поддържа този формат.

Другата важна подробност е, че ако изтриете оригиналната жива снимка, вече няма начин да я върнете обратно от клипа, във формат Live Photo.

Предполага се, че в следващите си версии, Instagram и Facebook вече ще поддържат директно публикуване на живи снимки, без да се налага да ги конвертирате преди това, но за сега този метод работи чудесно и ще ви помогне да споделите своите моменти със света.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This