Изберете страница

Как да проверим дали AirPods Pro отговарят на условията за безплатна подмяна

Ако имате проблем с едната или двете слушалки AirPods Pro, те може да са обхванати от сервизната програма на Apple за безплатна подмяна.

В края на миналия месец компанията стартира програмата за определени бройки AirPods Pro, а проблемите, обхващани от нея включват шумоподтискане, което не работи, загуба на бас, пращене и статични звуци, или увеличаване на фоновите звуци.

Apple отбелязва, че “засегнатите единици са произведени преди октомври 2020 година”, както и че кутийката за зареждане не се обхваща от програмата за безплатна замяна. Интересно е обаче, че на сайта няма възможност за проверка по сериен номер, така че ето как можете да разберете дали вашите слушалки са обхванати от програмата:

  • Пращенето или статичните звуци се увеличават в шумна среда, при упражнения, или по време на разговор.
  • Активното шумоподтискане не работи според очакванията, като се губи басовия звук, или се увеличават фоновите звуци, като уличен шум или самолет например.

Ако откривате един, или повече от изброените проблеми, трябва да се свържете с оторизиран сервиз, където слушалките ви ще бъдат тествани и, ако проблемите се потвърдят – заменени безплатно. Програмата е достъпна за потребителите в цял свят и не удължава гаранцията, но е налична до две години след първата продажба на дребно на устройството.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This