Изберете Страница

Как да премахнем спам поканите в календара си?

Поради зачестилите напоследък въпроси, свързани със спам-съобщения в календара на iPhone, реших да пусна това кратко ръководство. То ще ви помогне бързо и лесно да се отървете от лавината покани, които получавате след посещение на някой заразен сайт.

Първо трябва да спомена, че въпреки че това е един доста креативен начини за събиране на лични данни от потребителите на iPhone, всъщност няма нищо страшно, ако не кликате на линк в поканата. Освен това досадният спам може да бъде премахнат изключително лесно, без да се налага да ресетвате телефона си, или да прибягвате до услугите на някакво приложение.

Първо трябва да отворите приложението Calendar и в долния му ъгъл да натиснете опцията Calendars. Тя ще изведе всички календари, които сте добавяли по една или друга причина. Именно тук ще видите и непознат акаунт, който автоматично се е самодобавил при посещението на заразен сайт. Изтрийте всички акаунти, които не са ви познати, дори и с риск да се лишите от добавени празници, или нещо подобно, което сте забравили. Изтриването става като натиснете бутонът “i” до съответния календар и най-долу докоснете опцията Delete Calendar.

Следващата стъпка е да премахнете непознатите календари и от секцията Subscribed. Това са чужди календари, които директно се появяват във вашето приложение. Отворете Settings – Calendar – Accounts и изтрийте непознатите календари от подменюто Subscribed Calendars, като за целта отново ще трябва да изберете конкретния акаунт или календар и да натиснете Delete Account най-долу.

След гореописаните стъпки, досадните покани в календара ви би трябвало да изчезнат. Ако все пак виждате някоя, можете да я изтриете ръчно. Това става, като натиснете Edit в горния десен ъгъл и после Delete Event най-долу в самото съобщение.

За да предотвратите възможността съобщенията отново да се появят, влезте в iCloud акаунта си през браузър, изберете Calendar, кликнете върху символа зъбно колело в долния ляв ъгъл на екрана и изберете Preferences. Натиснете Advanced и премахнете отметката “in-app notifications” за Calendar event invitations.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This