Изберете страница

Как да премахнем спам поканите в календара си?

Поради зачестилите напоследък въпроси, свързани със спам-съобщения в календара на iPhone, реших да пусна това кратко ръководство. То ще ви помогне бързо и лесно да се отървете от лавината покани, които получавате след посещение на някой заразен сайт.

Първо трябва да спомена, че въпреки че това е един доста креативен начини за събиране на лични данни от потребителите на iPhone, всъщност няма нищо страшно, ако не кликате на линк в поканата. Освен това досадният спам може да бъде премахнат изключително лесно, без да се налага да ресетвате телефона си, или да прибягвате до услугите на някакво приложение.

Първо трябва да отворите приложението Calendar и в долния му ъгъл да натиснете опцията Calendars. Тя ще изведе всички календари, които сте добавяли по една или друга причина. Именно тук ще видите и непознат акаунт, който автоматично се е самодобавил при посещението на заразен сайт. Изтрийте всички акаунти, които не са ви познати, дори и с риск да се лишите от добавени празници, или нещо подобно, което сте забравили. Изтриването става като натиснете бутонът “i” до съответния календар и най-долу докоснете опцията Delete Calendar.

Следващата стъпка е да премахнете непознатите календари и от секцията Subscribed. Това са чужди календари, които директно се появяват във вашето приложение. Отворете Settings – Calendar – Accounts и изтрийте непознатите календари от подменюто Subscribed Calendars, като за целта отново ще трябва да изберете конкретния акаунт или календар и да натиснете Delete Account най-долу.

След гореописаните стъпки, досадните покани в календара ви би трябвало да изчезнат. Ако все пак виждате някоя, можете да я изтриете ръчно. Това става, като натиснете Edit в горния десен ъгъл и после Delete Event най-долу в самото съобщение.

За да предотвратите възможността съобщенията отново да се появят, влезте в iCloud акаунта си през браузър, изберете Calendar, кликнете върху символа зъбно колело в долния ляв ъгъл на екрана и изберете Preferences. Натиснете Advanced и премахнете отметката “in-app notifications” за Calendar event invitations.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This