Изберете Страница

Как да премахнем спам поканите в календара си?

Поради зачестилите напоследък въпроси, свързани със спам-съобщения в календара на iPhone, реших да пусна това кратко ръководство. То ще ви помогне бързо и лесно да се отървете от лавината покани, които получавате след посещение на някой заразен сайт.

Първо трябва да спомена, че въпреки че това е един доста креативен начини за събиране на лични данни от потребителите на iPhone, всъщност няма нищо страшно, ако не кликате на линк в поканата. Освен това досадният спам може да бъде премахнат изключително лесно, без да се налага да ресетвате телефона си, или да прибягвате до услугите на някакво приложение.

Първо трябва да отворите приложението Calendar и в долния му ъгъл да натиснете опцията Calendars. Тя ще изведе всички календари, които сте добавяли по една или друга причина. Именно тук ще видите и непознат акаунт, който автоматично се е самодобавил при посещението на заразен сайт. Изтрийте всички акаунти, които не са ви познати, дори и с риск да се лишите от добавени празници, или нещо подобно, което сте забравили. Изтриването става като натиснете бутонът “i” до съответния календар и най-долу докоснете опцията Delete Calendar.

Следващата стъпка е да премахнете непознатите календари и от секцията Subscribed. Това са чужди календари, които директно се появяват във вашето приложение. Отворете Settings – Calendar – Accounts и изтрийте непознатите календари от подменюто Subscribed Calendars, като за целта отново ще трябва да изберете конкретния акаунт или календар и да натиснете Delete Account най-долу.

След гореописаните стъпки, досадните покани в календара ви би трябвало да изчезнат. Ако все пак виждате някоя, можете да я изтриете ръчно. Това става, като натиснете Edit в горния десен ъгъл и после Delete Event най-долу в самото съобщение.

За да предотвратите възможността съобщенията отново да се появят, влезте в iCloud акаунта си през браузър, изберете Calendar, кликнете върху символа зъбно колело в долния ляв ъгъл на екрана и изберете Preferences. Натиснете Advanced и премахнете отметката “in-app notifications” за Calendar event invitations.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This