Най-новата версия на iOS накара безжичните слушалки AirPods на някои потребители да предават моно, вместо стерео звук. Тоест един и същ аудио канал излиза и от двете слушалки. Ако слушате само подкасти, това може би няма да ви направи впечатление, защото повечето от тях и без това са записани моно, но при музиката нещата стоят съвсем различно.

Актуализацията може и да е объркала също и бутоните за управление на слушалките, но не се притеснявайте, проблемът може да се оправи лесно. Това става чрез откачване на AirPods и сдвояването им с телефона отново. За щастие, благодарение на иновативния чип W1 на Apple, магията отнема само няколко секунди.

Първата стъпка, която трябва да направите е да прекъснете връзката със слушалките от настройките на Bluetooth. За да го направите отворете Settings – Bluetooth и докоснете малката иконка с буквата „i”, която стои до AirPods в списъка свързани устройства. След това изберете Forget This Device и потвърдете избора си с Confirm.

Втората стъпка разбира се е да ги свържете отново, за което просто трябва да се уверите, че телефонът ви е включен и отключен и да отворите кутийката на слушалките, за да започне сдвояването. Това може би е и най-лесното, тъй като анимацията на екрана ще ви води така, както и първия път, когато сте го правили.

След повторното сдвояване на слушалките, проблемите вече трябва да са изчезнали и вие отново ще можете да се насладите на стерео звука от любимите си AirPods.