Изберете страница

Как да коригираме жълтеенето на дисплея при iPhone 7?

Някой от дисплеите на iPhone 7/Plus изглеждат много по-жълтеникави от останалите. Това е, защото показват картината в много по-топъл цветови спектър, от колкото сте свикнали и ние ще ви покажем как можете да коригирате това.

Преди да продължим, трябва да отбележим, че има случаи, при които жълтият нюанс се дължи на не напълно изсъхнало лепило на дисплея и при тях, просто няма какво да направите, освен да изчакате то да изсъхне. Ако проблемът не е в това, ето решението:

Отворете Settings – General – Accessibility – Display Accommodations – Color Filters и преместете тикчето на ON. Изберете опцията Color Tint от списъка с филтри и регулирайте отенъка към по-малко жълтеещо, чрез плъзгане на лентата, докато достигнете желания ефект на екрана. Плъзнете Intensity филтъра, за да направите по-финна настройка и корекция на цветовете. Той ще ви позволи да нагласите цвета така, че да е по-близък до нормалното, но не прекалявайте, защото ще преминете в синята гама. Просто регулирайте настройката така, че да ви е приятно да гледате екрана.

Ако случайно се окаже, че жълтеенето на дисплея все пак се е дължало на неизсъхнало лепило, както споменахме по-горе и след време той започне да изглежда прекалено синкав, можете да върнете настройките в първоначалния вид, като използвате същия път.

Възможността да се коригира отенъка на цветовете е нова функция, която идва с iOS 10 и тя дава прецизност, подобна на калибрирането на дисплея на Mac в Expert Mode. Надяваме се, тази информация да ви е била полезна!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This