Изберете Страница

Как да коригираме жълтеенето на дисплея при iPhone 7?

Някой от дисплеите на iPhone 7/Plus изглеждат много по-жълтеникави от останалите. Това е, защото показват картината в много по-топъл цветови спектър, от колкото сте свикнали и ние ще ви покажем как можете да коригирате това.

Преди да продължим, трябва да отбележим, че има случаи, при които жълтият нюанс се дължи на не напълно изсъхнало лепило на дисплея и при тях, просто няма какво да направите, освен да изчакате то да изсъхне. Ако проблемът не е в това, ето решението:

Отворете Settings – General – Accessibility – Display Accommodations – Color Filters и преместете тикчето на ON. Изберете опцията Color Tint от списъка с филтри и регулирайте отенъка към по-малко жълтеещо, чрез плъзгане на лентата, докато достигнете желания ефект на екрана. Плъзнете Intensity филтъра, за да направите по-финна настройка и корекция на цветовете. Той ще ви позволи да нагласите цвета така, че да е по-близък до нормалното, но не прекалявайте, защото ще преминете в синята гама. Просто регулирайте настройката така, че да ви е приятно да гледате екрана.

Ако случайно се окаже, че жълтеенето на дисплея все пак се е дължало на неизсъхнало лепило, както споменахме по-горе и след време той започне да изглежда прекалено синкав, можете да върнете настройките в първоначалния вид, като използвате същия път.

Възможността да се коригира отенъка на цветовете е нова функция, която идва с iOS 10 и тя дава прецизност, подобна на калибрирането на дисплея на Mac в Expert Mode. Надяваме се, тази информация да ви е била полезна!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This