Някой от дисплеите на iPhone 7/Plus изглеждат много по-жълтеникави от останалите. Това е, защото показват картината в много по-топъл цветови спектър, от колкото сте свикнали и ние ще ви покажем как можете да коригирате това.

Преди да продължим, трябва да отбележим, че има случаи, при които жълтият нюанс се дължи на не напълно изсъхнало лепило на дисплея и при тях, просто няма какво да направите, освен да изчакате то да изсъхне. Ако проблемът не е в това, ето решението:

Отворете Settings – General – Accessibility – Display Accommodations – Color Filters и преместете тикчето на ON. Изберете опцията Color Tint от списъка с филтри и регулирайте отенъка към по-малко жълтеещо, чрез плъзгане на лентата, докато достигнете желания ефект на екрана. Плъзнете Intensity филтъра, за да направите по-финна настройка и корекция на цветовете. Той ще ви позволи да нагласите цвета така, че да е по-близък до нормалното, но не прекалявайте, защото ще преминете в синята гама. Просто регулирайте настройката така, че да ви е приятно да гледате екрана.

Ако случайно се окаже, че жълтеенето на дисплея все пак се е дължало на неизсъхнало лепило, както споменахме по-горе и след време той започне да изглежда прекалено синкав, можете да върнете настройките в първоначалния вид, като използвате същия път.

Възможността да се коригира отенъка на цветовете е нова функция, която идва с iOS 10 и тя дава прецизност, подобна на калибрирането на дисплея на Mac в Expert Mode. Надяваме се, тази информация да ви е била полезна!