Изберете страница

Как да коригираме жълтеенето на дисплея при iPhone 7?

Някой от дисплеите на iPhone 7/Plus изглеждат много по-жълтеникави от останалите. Това е, защото показват картината в много по-топъл цветови спектър, от колкото сте свикнали и ние ще ви покажем как можете да коригирате това.

Преди да продължим, трябва да отбележим, че има случаи, при които жълтият нюанс се дължи на не напълно изсъхнало лепило на дисплея и при тях, просто няма какво да направите, освен да изчакате то да изсъхне. Ако проблемът не е в това, ето решението:

Отворете Settings – General – Accessibility – Display Accommodations – Color Filters и преместете тикчето на ON. Изберете опцията Color Tint от списъка с филтри и регулирайте отенъка към по-малко жълтеещо, чрез плъзгане на лентата, докато достигнете желания ефект на екрана. Плъзнете Intensity филтъра, за да направите по-финна настройка и корекция на цветовете. Той ще ви позволи да нагласите цвета така, че да е по-близък до нормалното, но не прекалявайте, защото ще преминете в синята гама. Просто регулирайте настройката така, че да ви е приятно да гледате екрана.

Ако случайно се окаже, че жълтеенето на дисплея все пак се е дължало на неизсъхнало лепило, както споменахме по-горе и след време той започне да изглежда прекалено синкав, можете да върнете настройките в първоначалния вид, като използвате същия път.

Възможността да се коригира отенъка на цветовете е нова функция, която идва с iOS 10 и тя дава прецизност, подобна на калибрирането на дисплея на Mac в Expert Mode. Надяваме се, тази информация да ви е била полезна!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This