Изберете Страница

Как да коригираме жълтеенето на дисплея при iPhone 7?

Някой от дисплеите на iPhone 7/Plus изглеждат много по-жълтеникави от останалите. Това е, защото показват картината в много по-топъл цветови спектър, от колкото сте свикнали и ние ще ви покажем как можете да коригирате това.

Преди да продължим, трябва да отбележим, че има случаи, при които жълтият нюанс се дължи на не напълно изсъхнало лепило на дисплея и при тях, просто няма какво да направите, освен да изчакате то да изсъхне. Ако проблемът не е в това, ето решението:

Отворете Settings – General – Accessibility – Display Accommodations – Color Filters и преместете тикчето на ON. Изберете опцията Color Tint от списъка с филтри и регулирайте отенъка към по-малко жълтеещо, чрез плъзгане на лентата, докато достигнете желания ефект на екрана. Плъзнете Intensity филтъра, за да направите по-финна настройка и корекция на цветовете. Той ще ви позволи да нагласите цвета така, че да е по-близък до нормалното, но не прекалявайте, защото ще преминете в синята гама. Просто регулирайте настройката така, че да ви е приятно да гледате екрана.

Ако случайно се окаже, че жълтеенето на дисплея все пак се е дължало на неизсъхнало лепило, както споменахме по-горе и след време той започне да изглежда прекалено синкав, можете да върнете настройките в първоначалния вид, като използвате същия път.

Възможността да се коригира отенъка на цветовете е нова функция, която идва с iOS 10 и тя дава прецизност, подобна на калибрирането на дисплея на Mac в Expert Mode. Надяваме се, тази информация да ви е била полезна!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This