Наближават коледните и новогодишни празници и със сигурност ще изпращате много съобщения, за да поздраите своите приятели. С iOS 10, наред с останалите големи промени, дойде и възможността iMessage да бъдат придружени от страхотни визуални ефекти. Ако все още не сте изпробвали този вариант да раздвижите своите послания, днес ще ви покажем как да го направите.

Разбира се за целта трябва да разполагате с най-новата версия на операционната система на Apple и активна интернет връзка. Трябва да знаете също, че ако получателят на съобщението не отговаря на някое от тези условия, няма да може да види ефектите и те ще се отразят като дребен надпис в края на съдържанието му.

Отворете Messages и докоснете върху вече започнат разговор, или започнете да пишете ново съобщение, по стандартния начин. След това задръжте с пръст върху бутона за изпращане и ще се появи меню с два раздела – Bubble и Screen. Първият, които е отворен по подразбиране, ви позволява да модифицирате начина, по който ще се визуализира самото балонче на съобщението, а за да добавите визуален ефект, изберете втория  – Screen.

От тук вече можете да прецените, кое предложение отговаря най-добре на настроението на вашето съобщение, превъртайки екрана на дясно, за да прегледате възможните предложения и след това да го изпратите по добре познатият ви начин с бутончето стрелка.

Това е! Визуалните ефекти ще направят вашето съобщение по-оригинално и ще му донесат празничен привкус, в навечерието на Коледа и Нова година!