Изберете страница

Как да използваме визуалните ефекти в iMessage?

Наближават коледните и новогодишни празници и със сигурност ще изпращате много съобщения, за да поздраите своите приятели. С iOS 10, наред с останалите големи промени, дойде и възможността iMessage да бъдат придружени от страхотни визуални ефекти. Ако все още не сте изпробвали този вариант да раздвижите своите послания, днес ще ви покажем как да го направите.

Разбира се за целта трябва да разполагате с най-новата версия на операционната система на Apple и активна интернет връзка. Трябва да знаете също, че ако получателят на съобщението не отговаря на някое от тези условия, няма да може да види ефектите и те ще се отразят като дребен надпис в края на съдържанието му.

Отворете Messages и докоснете върху вече започнат разговор, или започнете да пишете ново съобщение, по стандартния начин. След това задръжте с пръст върху бутона за изпращане и ще се появи меню с два раздела – Bubble и Screen. Първият, които е отворен по подразбиране, ви позволява да модифицирате начина, по който ще се визуализира самото балонче на съобщението, а за да добавите визуален ефект, изберете втория  – Screen.

От тук вече можете да прецените, кое предложение отговаря най-добре на настроението на вашето съобщение, превъртайки екрана на дясно, за да прегледате възможните предложения и след това да го изпратите по добре познатият ви начин с бутончето стрелка.

Това е! Визуалните ефекти ще направят вашето съобщение по-оригинално и ще му донесат празничен привкус, в навечерието на Коледа и Нова година!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This