Изберете Страница

Как да използваме визуалните ефекти в iMessage?

Наближават коледните и новогодишни празници и със сигурност ще изпращате много съобщения, за да поздраите своите приятели. С iOS 10, наред с останалите големи промени, дойде и възможността iMessage да бъдат придружени от страхотни визуални ефекти. Ако все още не сте изпробвали този вариант да раздвижите своите послания, днес ще ви покажем как да го направите.

Разбира се за целта трябва да разполагате с най-новата версия на операционната система на Apple и активна интернет връзка. Трябва да знаете също, че ако получателят на съобщението не отговаря на някое от тези условия, няма да може да види ефектите и те ще се отразят като дребен надпис в края на съдържанието му.

Отворете Messages и докоснете върху вече започнат разговор, или започнете да пишете ново съобщение, по стандартния начин. След това задръжте с пръст върху бутона за изпращане и ще се появи меню с два раздела – Bubble и Screen. Първият, които е отворен по подразбиране, ви позволява да модифицирате начина, по който ще се визуализира самото балонче на съобщението, а за да добавите визуален ефект, изберете втория  – Screen.

От тук вече можете да прецените, кое предложение отговаря най-добре на настроението на вашето съобщение, превъртайки екрана на дясно, за да прегледате възможните предложения и след това да го изпратите по добре познатият ви начин с бутончето стрелка.

Това е! Визуалните ефекти ще направят вашето съобщение по-оригинално и ще му донесат празничен привкус, в навечерието на Коледа и Нова година!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This