Изберете Страница

Как да изберем подходящ калъф за своя iPhone?

Въпреки, че един от основните критерии, по които избираме своя нов смартфон е именно красивия му външен вид, най-често след покупката се налага да го защитим с подходящ калъф, за да не пострада при ежедневната употреба.

Как обаче да изберем най-подходящия модел за своя iPhone?

Спрете се на конкретен тип кейс!

Има много най-различни видове калъфи на пазара, това е цяла индустрия, но вие ще трябва да изберете точно какъв тип ще ви е най-удобен, според вашите навици и какво точно искате да защитите най-много – дисплея, корпуса, или и двете.

Ако не се притеснявате за надрасквания и случайни удари върху дисплея, или ако сте предвидили скрийн протектор, можете да се спрете на ултра тънките кейсове, които не променят много нито размера, нито формата на телефона.

Борд, защитаващ екрана.

Ако имате навика да оставяте вашия телефон върху дисплея, или се страхувате от случайни изпускания, можете да предвидите калъфче с повдигнат борд, който частично защитава ръбовете на самия екран при поставяне, или при падане върху равна повърхност. Недостатъкът им е, че правят приплъзването настрани по дисплея малко по-неудобно.

Прозрачни кейсове.

Ако сте привързани към красивия дизайн на своя iPhone и не искате да го криете, можете да се спрете на т.нар. Clear Case модели, които са изработени от силикон или финна пластмаса, предпазващи телефона от надраскване, но и достатъчно прозрачни, за да се вижда той в целия си блясък. Тук не достатъкът е, че с времето тези калъфчета пожълтяват, а силиконът се разтяга и започва да „хлопа“ и тогава имате нужда от смяна, както и това, че са много тънки и не защитават корпуса от по-силни удари.

Материали.

Има гоямо разнообразие на материали, когато става въпрос за поризводството на калъфи за телефони. Един от най-разпространените видове калъфи е хибридният – мека гумена основа, върху която се нахлузва твърда предпазна рамка, защитаваща телефона при удар. Най-популярният техен представител е моделът NeoHybrid на Spgen, но има още много различни видове на знайни и незнайни производители, чията цел е да защитят по-добре вашето устройство, а цената им варира в широки граници и всичко зависи от това дали искате да притежавате кейс на известна марка, или сте готови да направите компромис с качеството, за сметка на цената.

Отвори за зареждане и слушалки.

Това, на което трябва да обърнете внимание при избора е, дали има съответните отвори за портовете, или те са защитени с тапи. Някои модели калъфчета са със свободен долен и горен ръб, което осигурява лесен достъп да портовете, но пък прави ръбовете уязвими за удари,  други имат изрязани отвори за удобство при свързване, а трети имат гумени тапи, кито пазят от натрупване на прах и мръсотия. Всичко зависи от навиците ви и средата, в която използвате своя телефон, но трябва да проверите дали отворите за портовете са добре позиционирани и няма да създават неудобство при зареждане и свързване на слушалките.

Тегло и промяна на външния вид.

Едно от важните условия при избора на подходящ калъф е той да не променя осезаемо теглото на телефона и да не го прави грозен и тромав на външен вид. Разбира се, ако ви се налага да работите в опасна и замърсена среда, много от защитните кейсове са значително по-груби външно, но пък пазят телефона ви от намокряне, мръсотия и случайни удари и това също може да е важен момент при вашия избор. Увеличеното тегло на устройството, опаковано с подобен калъф, може да се окаже неудобно при по-дългото му използване за разговори или браузване в интернет, така че е добре ако имате възможност да пробвате кейса, преди да го закупите.

Мислете различно!

Ако търсите минимална защита и по-стилен външен вид, можете да се обърнете към кожените модели, каквито има и самата компания, те ще ви донесат достатъчна защита от случайни надрадсквания и ще придадат особен блясък на устройството.

Разбира се всичко това е много относително, защото всеки има различен вкус и потребности, но ако сте открли най-добрият за вас модел калъф, можете да го споделите с нас в коментарите, като посочите предмиствата и недостатъците му.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This