Признавам си, че никога не съм се сещала за опция за възстановяване на фабричните настройки на AirPods. Може би защото по принцип не използвам слушалки и имам впечатления от тях само косвено, или защото не съм си и помисляла, че слушалки могат да се нуждаят от това. Несъмнено обаче, тази опция би била особено полезна за коригиране на всякакви софтуерни проблеми на AirPods, или когато сте решили да ги продавате.

AirPods са много популярни поради факта, че са известни като най-доброто аудио устройство за iPhone, защото те “просто работят”. Всяко електронно устройство, което зависи от Bluetooth обаче, не е застраховано от грешки. Те могат да причинят проблеми със свързаността, водещи до възпроизвеждане с по-ниска сила, или несинхронизиране. Така че знаейки как да възстановите фабричните настройки на своите AirPods, със сигурност ще можете да се отървете от тези проблеми. Ето и кратко ръководство, стъпка по стъпка за AirPods, AirPods Pro и AirPods Max:

Как да нулирате AirPods и AirPods Pro

Започнете с поставянето на слушалките в кутийката за зареждане и затварянето на капачето й. Официалното ръководство на Apple препоръчва да изчакате 30 секунди след извършване на тази стъпка. Сега отворете капачето и следвайте тези инструкции, като преди това се уверите, че сте премахнали всички аксесоари, които биха могли да блокират достъпа до бутона за нулиране:

  1. Отворете приложението Settings и раздела Bluetooth.
  2. Докоснете иконката “i” до вашите AirPods и кликнете върху Forget This Device, като потвърдите решението си на изскочилия прозорец.
  3.  Докато капачето все още е отворено, натиснете и задръжте бутона за настройки на гърба на кутийката за 15 секунди, докато не видите светлината за състоянието отпред да светва в жълто и след това в бяло.

След като изпълните тези стъпки, можете да свържете отново своите AirPods към устройството, като ги приближите да телефона, отворите капачето на кутийката и следвате екранните инструкции.

Забележка: Нулирането на настройките ще изчисти всички персонализирани контроли, които сте конфигурирали преди това.

Как да нулирате AirPods Max

За да нулирате AirPods Max, извадете ги от интелигентния кейс и следваите стъпките. Трябва само да спомена, че ако искате да избегнете преконфигурирането на настройките, можете първо да опитате с рестарт, като задържите бутона за контрол на шума и Digital Crown, докато светодиодът на слушалката премига в жълто.

Ако това не реши проблемите ви, продължете да държите бутоните в продължение на 15 секунди, докато видите, че кехлибарената светлина става бяла, което показва, че слушалките са нулирани.

Забележка: Apple препоръчва да зареждате AirPods Max за няколко минути, преди да се опитате да ги нулирате.