Обикновено качествените аксесоари за iPhone са тези, които компанията е сертифицирала по програмата MFi. За да разберем дали този, който искаме да закупим е такъв, има един малък трик, който ще ви разкрием днес.

Всъщност в днешни дни можете да си купите аксесоар за телефона почти навсякъде, дори и в магазините за хранителни стоки, или бензиностанциите, но както вече не веднъж сме посочвали, тяхното качество не е еднакво. Програмата MFi на Apple, известна като Made for iPhone/iPad/iPod е лицензионна програма за разработчици на хардуерни и софтуерни периферни устройства, работещи с устройствата на компанията. Когато една компания получи сертификат от Apple за MFi, това увеличава вероятността продуктите й да отговарят на техническите изисквания на гиганта. За съжаление обаче, не всеки продукт, маркиран с този етикет, всъщност е реално сертифициран от Apple, а за да разберете дали това е така, трябва да се консултирате с официалния списък на производителите и принадлегностите, които са включени в програмата, публикуван от компанията. Това може да стане с търсене в официалния сайт на Apple, а компанията обяснява, че „след като аксесоарът е изпълнил изискванията за удостоверяване на MFi и е включен в списъка, като продаван/разпространяван от производителя, той може да се намери в базата данни“.

Има една забележка разбира се и това е, че фактът, че този аксесоар е сертифициран от Apple, не означава, че е отличен, но все пак дава гараниця, че отговаря на основните технически изисквания на гиганта и няма да повреди устройството ви. Освен с търсене в списъка на Apple, можете да определите дали даден продукт е сертифициран и по друг начин – цената му винаги е определяща, защото няма как евтините имитации, да съдържат същите компоненти, като по-скъпите, оригинални еквиваленти.