Много се изписа за умните очила на Apple, но какво ще кажете за пръстен? Apple смята, че технологията ще работи и кандидатства за продължаване на първоначалния си патент за интелигентен пръстен от 2015 година, който намеква за редица любопитни функции.

Някои от вас може би си спомнят, че Amazon пусна пръстена Echo Loop миналата година, като начин за взаимодействие с Alexa в движение. Това беше смел ход и Apple иска да отведе концепцията крачка напред.

Най-новият патент на компанията променя името на пръстена от “носимо устройство за позвъняване” на “безжично устройство, носено на пръст” и предполага, че той ще се използва за контрол на външни устройства, като смарт телевизори, или iPhone. Вместо да се активира с глас, като Echo Loop, пръстенът ще има чувствителен на допир компонент на дисплея и ще може да се активира с жестове. Миналите патенти предполагат, че той ще може да се разширява, така че дисплеят да се разположи върху по-голямата част от пръста ви.

Според AppleInsider, въпреки че патентът е за продължаване, не е задължително той да въвежда значими нови възможности за пръстена. Може би документът е насочен към защита на концепцията за Apple Ring на пазара, който може да е много по-различен, отколкото беше, когато компанията за пръв път започна да изследва носимото устройство.

Може би Apple има още идеи, за които не знаем, въпреки че на пръв поглед подобно носимо устройство би дублирало поне до някъде функциите на Apple Watch и като че ли няма място на пазара. Все пак още едно устройство с марката Apple със сигурност би развълнувало феновете, които очакват иновации от своята любима компания.