Изберете Страница

Какво ще кажете за Apple Smart Ring?

Много се изписа за умните очила на Apple, но какво ще кажете за пръстен? Apple смята, че технологията ще работи и кандидатства за продължаване на първоначалния си патент за интелигентен пръстен от 2015 година, който намеква за редица любопитни функции.

Някои от вас може би си спомнят, че Amazon пусна пръстена Echo Loop миналата година, като начин за взаимодействие с Alexa в движение. Това беше смел ход и Apple иска да отведе концепцията крачка напред.

Най-новият патент на компанията променя името на пръстена от “носимо устройство за позвъняване” на “безжично устройство, носено на пръст” и предполага, че той ще се използва за контрол на външни устройства, като смарт телевизори, или iPhone. Вместо да се активира с глас, като Echo Loop, пръстенът ще има чувствителен на допир компонент на дисплея и ще може да се активира с жестове. Миналите патенти предполагат, че той ще може да се разширява, така че дисплеят да се разположи върху по-голямата част от пръста ви.

Според AppleInsider, въпреки че патентът е за продължаване, не е задължително той да въвежда значими нови възможности за пръстена. Може би документът е насочен към защита на концепцията за Apple Ring на пазара, който може да е много по-различен, отколкото беше, когато компанията за пръв път започна да изследва носимото устройство.

Може би Apple има още идеи, за които не знаем, въпреки че на пръв поглед подобно носимо устройство би дублирало поне до някъде функциите на Apple Watch и като че ли няма място на пазара. Все пак още едно устройство с марката Apple със сигурност би развълнувало феновете, които очакват иновации от своята любима компания.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This