Изберете страница

Какво ще кажете за Apple Smart Ring?

Много се изписа за умните очила на Apple, но какво ще кажете за пръстен? Apple смята, че технологията ще работи и кандидатства за продължаване на първоначалния си патент за интелигентен пръстен от 2015 година, който намеква за редица любопитни функции.

Някои от вас може би си спомнят, че Amazon пусна пръстена Echo Loop миналата година, като начин за взаимодействие с Alexa в движение. Това беше смел ход и Apple иска да отведе концепцията крачка напред.

Най-новият патент на компанията променя името на пръстена от “носимо устройство за позвъняване” на “безжично устройство, носено на пръст” и предполага, че той ще се използва за контрол на външни устройства, като смарт телевизори, или iPhone. Вместо да се активира с глас, като Echo Loop, пръстенът ще има чувствителен на допир компонент на дисплея и ще може да се активира с жестове. Миналите патенти предполагат, че той ще може да се разширява, така че дисплеят да се разположи върху по-голямата част от пръста ви.

Според AppleInsider, въпреки че патентът е за продължаване, не е задължително той да въвежда значими нови възможности за пръстена. Може би документът е насочен към защита на концепцията за Apple Ring на пазара, който може да е много по-различен, отколкото беше, когато компанията за пръв път започна да изследва носимото устройство.

Може би Apple има още идеи, за които не знаем, въпреки че на пръв поглед подобно носимо устройство би дублирало поне до някъде функциите на Apple Watch и като че ли няма място на пазара. Все пак още едно устройство с марката Apple със сигурност би развълнувало феновете, които очакват иновации от своята любима компания.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This