Изберете страница

Какво ще кажете за Apple Smart Ring?

Много се изписа за умните очила на Apple, но какво ще кажете за пръстен? Apple смята, че технологията ще работи и кандидатства за продължаване на първоначалния си патент за интелигентен пръстен от 2015 година, който намеква за редица любопитни функции.

Някои от вас може би си спомнят, че Amazon пусна пръстена Echo Loop миналата година, като начин за взаимодействие с Alexa в движение. Това беше смел ход и Apple иска да отведе концепцията крачка напред.

Най-новият патент на компанията променя името на пръстена от “носимо устройство за позвъняване” на “безжично устройство, носено на пръст” и предполага, че той ще се използва за контрол на външни устройства, като смарт телевизори, или iPhone. Вместо да се активира с глас, като Echo Loop, пръстенът ще има чувствителен на допир компонент на дисплея и ще може да се активира с жестове. Миналите патенти предполагат, че той ще може да се разширява, така че дисплеят да се разположи върху по-голямата част от пръста ви.

Според AppleInsider, въпреки че патентът е за продължаване, не е задължително той да въвежда значими нови възможности за пръстена. Може би документът е насочен към защита на концепцията за Apple Ring на пазара, който може да е много по-различен, отколкото беше, когато компанията за пръв път започна да изследва носимото устройство.

Може би Apple има още идеи, за които не знаем, въпреки че на пръв поглед подобно носимо устройство би дублирало поне до някъде функциите на Apple Watch и като че ли няма място на пазара. Все пак още едно устройство с марката Apple със сигурност би развълнувало феновете, които очакват иновации от своята любима компания.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This