Изберете Страница

Какво ще кажете за Apple Smart Ring?

Много се изписа за умните очила на Apple, но какво ще кажете за пръстен? Apple смята, че технологията ще работи и кандидатства за продължаване на първоначалния си патент за интелигентен пръстен от 2015 година, който намеква за редица любопитни функции.

Някои от вас може би си спомнят, че Amazon пусна пръстена Echo Loop миналата година, като начин за взаимодействие с Alexa в движение. Това беше смел ход и Apple иска да отведе концепцията крачка напред.

Най-новият патент на компанията променя името на пръстена от “носимо устройство за позвъняване” на “безжично устройство, носено на пръст” и предполага, че той ще се използва за контрол на външни устройства, като смарт телевизори, или iPhone. Вместо да се активира с глас, като Echo Loop, пръстенът ще има чувствителен на допир компонент на дисплея и ще може да се активира с жестове. Миналите патенти предполагат, че той ще може да се разширява, така че дисплеят да се разположи върху по-голямата част от пръста ви.

Според AppleInsider, въпреки че патентът е за продължаване, не е задължително той да въвежда значими нови възможности за пръстена. Може би документът е насочен към защита на концепцията за Apple Ring на пазара, който може да е много по-различен, отколкото беше, когато компанията за пръв път започна да изследва носимото устройство.

Може би Apple има още идеи, за които не знаем, въпреки че на пръв поглед подобно носимо устройство би дублирало поне до някъде функциите на Apple Watch и като че ли няма място на пазара. Все пак още едно устройство с марката Apple със сигурност би развълнувало феновете, които очакват иновации от своята любима компания.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This