Броени дни преди премиерата на нашумялата игра на Nintendo Super Mario Run за iOS, може би има някои дребни подробности, които трябва да знаете.

 • Всичко в играта се контролира с една ръка!

Super Mario Run е проектирана да се играе с една ръка, което я прави наистина удобна за мобилен телефон. Реално можете да контролирате симпатичното човече, само с палеца на ръката си, без да се налага да хващате телефона с две ръце и да използвате сложни комбинации от бутони на дисплея и пръсти.

 • Играта има само портретен режим!

За разлика от останалите мобилни игри, Super Mario Run се играе в портретен режим, именно за това е удобна за управление с една ръка.

 • Демо версията е безплатна, но пълната версия струва 9.99 долара!

Можете да изиграете първите четири нива в първия свят безплатно, но за останалите ще трябва да платите еднократно 9.99 долара.

 • Пълната версия на Super Mario Run няма много нива!

Основната версия на играта има шест свята в режим World Tour, точно като другите Suoer Mario игри и всеки свят има четири нива. Това означава общо 24 нива, което е значително по-малко от повечето игри от серията, но от друга страна те струват доста повече от 10 долара, нали?

 • Няма in-app purchase!

Nintendo не предвижда безкраен низ от ъпдейти, които струват по няколко долара и това е глътка свеж въздух за съвременния пазар на мобилни игри.

 • Версията за iPad изглежда по същия начин!

Може би очаквате версията за таблети да е малко по-голяма, но това няма да се случи – тя изглежда по абсолютно същия начин, както и тази за смартфони.

 • Всеки курс има по три нива с предизвикателства за събиране на монети!

Можете да опитате да вземете пет розови монети, за да спечелите специална награда, а след това да го направите отново с червените и черните. Това е вариант на класическата игра със скрити звезди и големи златни монети.

 • Можете да изберете различен герой, с който да играете!

Има възможност за избор межд Mario, Luigi, Toad, Yoshi и други герои и всеки от тях има свой собствен стил на игра.

 • Вторият режим трае 60 секунди!

Ако предизвикате приятел, играта трае 60 секунди и в допълнение към 24-те стандартни нива има времеви резултати и класации. Те са необходими, за да отключите допълнителните бонуси и използват произволно генерирани писти, което означава голям брой варианти и комбинации.

 • Можете да си купите украса за своето мини царство!

Малкото градче може да получи допълнителни хълмове или гъби, които ще заплатите със събраните монети и това е начин да съберете допълнителни значки.

 • Можете да поканите своите Facebook или Twitter приятели!

Имате възможността да се конкурирате със своите приятел в социалните мрежи, като ги поканите с имейл или, Nintendo ID или от социалните приложения.

 • Super Mario Run се нуждае от постоянна връзка с интернет!

Накрая, но не на последно място – играта се нуждае от постоянна връзка с интернет, няма начин да бъде играна офлайн. Създателят й Шигеру Миямото разкрива, че поради съображения за сигурност и за да се предотврати копирането й, тя ще може да работи, само когато има връзка с интернет. За съжаление това изключва възможността да й се наслаждавате в метрото, в самолета или в чужбина.

Компанията е параноична по отношение на пиратството и възлага големи надежди на Super Mario Run, така че се е подсигурила добре, а за нас остава да изчакаме 15 декември, за да разберем, дали това ще бъде следващия хит сред мобилните игри, или просто още едно заглавие, измежду милионите в App Store. Потребителите, които използват конкурентната платформа Android, ще трябва да изчакат следващата година, за да се насладят на приключенията на Mario, защото за момента играта е ексклузивна за iOS.