Изберете страница

Какво трябва да знаете за Super Mario Run преди премиерата?

Броени дни преди премиерата на нашумялата игра на Nintendo Super Mario Run за iOS, може би има някои дребни подробности, които трябва да знаете.

 • Всичко в играта се контролира с една ръка!

Super Mario Run е проектирана да се играе с една ръка, което я прави наистина удобна за мобилен телефон. Реално можете да контролирате симпатичното човече, само с палеца на ръката си, без да се налага да хващате телефона с две ръце и да използвате сложни комбинации от бутони на дисплея и пръсти.

 • Играта има само портретен режим!

За разлика от останалите мобилни игри, Super Mario Run се играе в портретен режим, именно за това е удобна за управление с една ръка.

 • Демо версията е безплатна, но пълната версия струва 9.99 долара!

Можете да изиграете първите четири нива в първия свят безплатно, но за останалите ще трябва да платите еднократно 9.99 долара.

 • Пълната версия на Super Mario Run няма много нива!

Основната версия на играта има шест свята в режим World Tour, точно като другите Suoer Mario игри и всеки свят има четири нива. Това означава общо 24 нива, което е значително по-малко от повечето игри от серията, но от друга страна те струват доста повече от 10 долара, нали?

 • Няма in-app purchase!

Nintendo не предвижда безкраен низ от ъпдейти, които струват по няколко долара и това е глътка свеж въздух за съвременния пазар на мобилни игри.

 • Версията за iPad изглежда по същия начин!

Може би очаквате версията за таблети да е малко по-голяма, но това няма да се случи – тя изглежда по абсолютно същия начин, както и тази за смартфони.

 • Всеки курс има по три нива с предизвикателства за събиране на монети!

Можете да опитате да вземете пет розови монети, за да спечелите специална награда, а след това да го направите отново с червените и черните. Това е вариант на класическата игра със скрити звезди и големи златни монети.

 • Можете да изберете различен герой, с който да играете!

Има възможност за избор межд Mario, Luigi, Toad, Yoshi и други герои и всеки от тях има свой собствен стил на игра.

 • Вторият режим трае 60 секунди!

Ако предизвикате приятел, играта трае 60 секунди и в допълнение към 24-те стандартни нива има времеви резултати и класации. Те са необходими, за да отключите допълнителните бонуси и използват произволно генерирани писти, което означава голям брой варианти и комбинации.

 • Можете да си купите украса за своето мини царство!

Малкото градче може да получи допълнителни хълмове или гъби, които ще заплатите със събраните монети и това е начин да съберете допълнителни значки.

 • Можете да поканите своите Facebook или Twitter приятели!

Имате възможността да се конкурирате със своите приятел в социалните мрежи, като ги поканите с имейл или, Nintendo ID или от социалните приложения.

 • Super Mario Run се нуждае от постоянна връзка с интернет!

Накрая, но не на последно място – играта се нуждае от постоянна връзка с интернет, няма начин да бъде играна офлайн. Създателят й Шигеру Миямото разкрива, че поради съображения за сигурност и за да се предотврати копирането й, тя ще може да работи, само когато има връзка с интернет. За съжаление това изключва възможността да й се наслаждавате в метрото, в самолета или в чужбина.

Компанията е параноична по отношение на пиратството и възлага големи надежди на Super Mario Run, така че се е подсигурила добре, а за нас остава да изчакаме 15 декември, за да разберем, дали това ще бъде следващия хит сред мобилните игри, или просто още едно заглавие, измежду милионите в App Store. Потребителите, които използват конкурентната платформа Android, ще трябва да изчакат следващата година, за да се насладят на приключенията на Mario, защото за момента играта е ексклузивна за iOS.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This