Изберете Страница

Какво трябва да знаете за проблема с батерията на iPhone 6s?

Ако притежавате iPhone 6s, може би вече сте чели за неговите проблеми с батерията и неочаквани самоизключвания, а може би дори сте сред засегнатите от това потребители? Не се притеснявайте, Apple работи по отстраняването му! А докато това се случи, ето какво трябва да знаете:

  • Той засяга само определени устройства!

Според компанията, само малък брой устройства, произведени през септември – октомври миналата година, страдат от този проблем. Тя обяви програма за безплатна подмяна на батерията и можете да посетите сайта й, за да разберете дали вашият телефон отговаря на условията.

  • Каква е причината?

Засегнатите устройства съдържат компоненти на батерията, които са били изложени по-дълго време на контролиран атмосферен въздух по време на производствения процес и това е причината тези компоненти да се разграждат значително по-бързо и батерията да губи капацитета си, което води и до спонтанните самоизключваия.

  • Това не означава проблем с безопасността!

Компанията потвърди, че това не води до риск за вашата безопасност и засегнатите телефони няма да се запалят в джоба ви, като Samsung Note 7. Те са проектирани да се самоизключват при определени условия, за да запазят електрониката си от евентуална повреда и няма риск за здравето и живота ви.

  • Компанията работи по отстраняване на проблема!

Въпреки, че предостави програма за безплатна смяна на батериите, компанията продължава работата си по отстраняване на проблема, тъй като според отзивите на някои потребители, той засяга не само устройства, включени в нея. В най-новата версия на своята операционна система iOS 10.2, която стана достъпна в понеделник вечерта, тя добави диагностична функция, прездназначена за събиране на информация, която ще й помогне в следващите седмици да подобри алгоритмите за управление на батерията и изключване на устройството.

Снощи Apple пусна и първата бета версия на iOS 10.2.1, което доказва, че усилено работи за отстраняването на проблема, до колкото той зависи от софтуера.

Всичко това означава, че ако сте от засегнатите от този проблем потребители, не трябва да изпадате в паника. Можете да проверите по серийния номер на устройството, дали то отговаря на критериите за замяна на батерията и да се обърнете към оторизиран сервиз, или да изчакате следващата версия на операционната система, с надеждата тя да го отстрани.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This