Изберете страница

Какво трябва да знаете за проблема с батерията на iPhone 6s?

Ако притежавате iPhone 6s, може би вече сте чели за неговите проблеми с батерията и неочаквани самоизключвания, а може би дори сте сред засегнатите от това потребители? Не се притеснявайте, Apple работи по отстраняването му! А докато това се случи, ето какво трябва да знаете:

  • Той засяга само определени устройства!

Според компанията, само малък брой устройства, произведени през септември – октомври миналата година, страдат от този проблем. Тя обяви програма за безплатна подмяна на батерията и можете да посетите сайта й, за да разберете дали вашият телефон отговаря на условията.

  • Каква е причината?

Засегнатите устройства съдържат компоненти на батерията, които са били изложени по-дълго време на контролиран атмосферен въздух по време на производствения процес и това е причината тези компоненти да се разграждат значително по-бързо и батерията да губи капацитета си, което води и до спонтанните самоизключваия.

  • Това не означава проблем с безопасността!

Компанията потвърди, че това не води до риск за вашата безопасност и засегнатите телефони няма да се запалят в джоба ви, като Samsung Note 7. Те са проектирани да се самоизключват при определени условия, за да запазят електрониката си от евентуална повреда и няма риск за здравето и живота ви.

  • Компанията работи по отстраняване на проблема!

Въпреки, че предостави програма за безплатна смяна на батериите, компанията продължава работата си по отстраняване на проблема, тъй като според отзивите на някои потребители, той засяга не само устройства, включени в нея. В най-новата версия на своята операционна система iOS 10.2, която стана достъпна в понеделник вечерта, тя добави диагностична функция, прездназначена за събиране на информация, която ще й помогне в следващите седмици да подобри алгоритмите за управление на батерията и изключване на устройството.

Снощи Apple пусна и първата бета версия на iOS 10.2.1, което доказва, че усилено работи за отстраняването на проблема, до колкото той зависи от софтуера.

Всичко това означава, че ако сте от засегнатите от този проблем потребители, не трябва да изпадате в паника. Можете да проверите по серийния номер на устройството, дали то отговаря на критериите за замяна на батерията и да се обърнете към оторизиран сервиз, или да изчакате следващата версия на операционната система, с надеждата тя да го отстрани.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This