Изберете Страница

Какво трябва да знаете за проблема с батерията на iPhone 6s?

Ако притежавате iPhone 6s, може би вече сте чели за неговите проблеми с батерията и неочаквани самоизключвания, а може би дори сте сред засегнатите от това потребители? Не се притеснявайте, Apple работи по отстраняването му! А докато това се случи, ето какво трябва да знаете:

  • Той засяга само определени устройства!

Според компанията, само малък брой устройства, произведени през септември – октомври миналата година, страдат от този проблем. Тя обяви програма за безплатна подмяна на батерията и можете да посетите сайта й, за да разберете дали вашият телефон отговаря на условията.

  • Каква е причината?

Засегнатите устройства съдържат компоненти на батерията, които са били изложени по-дълго време на контролиран атмосферен въздух по време на производствения процес и това е причината тези компоненти да се разграждат значително по-бързо и батерията да губи капацитета си, което води и до спонтанните самоизключваия.

  • Това не означава проблем с безопасността!

Компанията потвърди, че това не води до риск за вашата безопасност и засегнатите телефони няма да се запалят в джоба ви, като Samsung Note 7. Те са проектирани да се самоизключват при определени условия, за да запазят електрониката си от евентуална повреда и няма риск за здравето и живота ви.

  • Компанията работи по отстраняване на проблема!

Въпреки, че предостави програма за безплатна смяна на батериите, компанията продължава работата си по отстраняване на проблема, тъй като според отзивите на някои потребители, той засяга не само устройства, включени в нея. В най-новата версия на своята операционна система iOS 10.2, която стана достъпна в понеделник вечерта, тя добави диагностична функция, прездназначена за събиране на информация, която ще й помогне в следващите седмици да подобри алгоритмите за управление на батерията и изключване на устройството.

Снощи Apple пусна и първата бета версия на iOS 10.2.1, което доказва, че усилено работи за отстраняването на проблема, до колкото той зависи от софтуера.

Всичко това означава, че ако сте от засегнатите от този проблем потребители, не трябва да изпадате в паника. Можете да проверите по серийния номер на устройството, дали то отговаря на критериите за замяна на батерията и да се обърнете към оторизиран сервиз, или да изчакате следващата версия на операционната система, с надеждата тя да го отстрани.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This