Изберете Страница

Какво представи Apple по време на своето събитие Unleashed снощи?

Октомврийското събитие на Apple, Unleashed прикова вниманието на феновете на марката най-вече с актуализациите на MacBook Pro, която е и най-значимата от пет години насам.

Както се очакваше компанията представи новите 14 и 16 инчови модели без ToucBar, които обаче получават магнитно зареждане MagSafe 3, което може да ги зареди до 50% за 30 минути, слот за SD карта, HDMI порт, три порта Thunderbolt, жак за слушалки и 120 Hz ProMotion дисплей и технология miniLED. Най-голямата изненада тук може би е, че и двата лаптопа идват прорез на екрана в стил iPhone, в която се разполага подобрената FaceTime камера, както гласеше любопитен слух в последния момент преди презентацията вчера.

Двете машини можете да конфигурирате с новите по-мощни чипове M1 Pro и Max на Apple, а базовите им цени започват съответно от 1999 и 2499 долара. Предварителните поръчки вече стартираха, а доставките ще започнат от 26 октомври. Ден преди това официално ще бъде пусната и MacOS Monterey.

Както вече стана дума, обновените MacBook Pro се захранват от новите чипове на Apple, M1 Pro и M1 Max. Те разполагат с 5nm 10-ядрени процесори с 8 високопроизводителни и две високоефективни ядра и се различават помежду си по отношение на потенциалната производителност на видео и памет.

M1 Pro идва с до 16 GPU ядра и може да поддържа до 32 GB RAM с 200GB/s честотна лента, докато M1 Max достига 32 графични ядра и удвоява RAM и честотната лента на паметта. Apple посочва, че новите чипове са 70% по-бързи от предишния M1 и предлагат до 1.7 пъти повече производителност спрямо конкурентните процесори на Intel и AMD.

Другият дългоочакван анонс по време на събитието беше този на AirPods 3. Както твърдяха слуховете, безжичните слушалки идват с дизайн, подобен на този на AirPods Pro. Те нямат много нови функции – липсва ANC, но за сметка на това слушалките предлагат Spatial Audio с динамично проследяване на главата и Adaptive EQ, което им позволява да настройват ниските и средни честоти на звука в реално време. Сред другите им характеристики са IPX4 устойчивост на пот и вода и до 30 часа общ живот на батерията с помощта на кутийката за зареждане. Цената на AirPods 3 e 179 долара, а предварителните поръчки вече стартираха, като доставките ще стартират на 26 октомври.

Apple обяви и нов план с отстъпка от 5 долара за Apple Music. Тук малката уловка е, че можете да контролирате услугата само чрез Siri и това е идеалното допълнение за HomePod mini. Интелигентният високоговорител на компанията пък получава три нови цвята – жълт, оранжев и син, които ще са достъпни от ноември на цена от 99 долара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This