Изберете страница

Какво показа Apple през 2018 година?

2018 година беше натоварена за Apple и имаме редица продукти, които го доказват. Истината е, че въпреки спада в цената на акциите на компанията, това е една от най-добрите й хардуерни години. Ето и класацията на устройствата, които видяхме през нея:

9.iPad 2018

Този таблет е насочен към образованието и беше представен на технологично събитие, свързано с него през март. Той наследи модела от 2017 година, като получи чипа A10 Fusion и поддръжка за Apple Pencil. С достъпната си цена iPad 2018 таргетира учащите се, въпреки че не притежава четирите високоговорители, технологията на дисплея и Smart Connector на по-скъпите модели.

8.HomePod

Интелигентният високоговорител на Apple отбеляза навлизането на компанията в тази пазарна ниша през февруари. HomePod предлага отлично качество на звука, благодарение на интелигентна акустична система за калибриране и висококачествени говорители. За съжаление обаче, той беше и по-скъп от конкурентите си и му липсваха някои основни функции, като задаване на таймери например, които вече са добавени с последващите ъпдейти. Siri изостава доста от своите конкуренти, което също е една от слабите страни на HomePod, както и възможността да се използва само Apple Music, ако не искате да стриймвате от друго устройство с AirPlay. Към момента говорителят все още не може да се нареди сред основните играчи на пазара, но пък има доста неща, които компанията може да добави в неговия наследник.

7.MacBook Air 2018

Новият MacBook е един от най-привлекателните лаптопи, създавани от гиганта. Със своя великолепен Retina дисплей, по-тесни рамки и още по-тънък форм-фактор, той е всичко, което бихте могли да искате от един съвременен лаптоп. Въпреко това обаче, MacBook Air никога не е бил предназначен да бъде мощен, а имайки предвид цената от 1199 долара, потребителите може би се чувстват малко прецакани, очаквайки производителността му да е претърпяла същия ъпгрейд, както външния вид.

6.Mac mini

Mac mini не беше виждал ъпгрейд от четири години. Визуално той не се е променил много, с изключение на новия сив цвят, но макар и да е по-скъп от предшественика си, той ще ви предложи подходящото професионално изживяване. Шестядрените модели с чипа Т2 на Apple трябва да могат да се справят с повечето задачи, които им поставите, а изобилието от портове ги прави нещо рядко в съвременната гама устройства на компанията. Новият Mac mini не е преоткриване на колелото, но ни напомня защо то трябваше да е на първо място.

5.MacBook Pro

Последният MacBook Pro е един от най-добрите лаптопи на гиганта, въпреки че се вмъкна някак си през задната врата, без бляскаво събитие и прекалено много шум. Това е странно, защото наистина си струва – от True Tone Retina дисплея, до мощните компоненти под капака, той е наистина солидна машина.

4.Apple Watch Series 4

Няма устройство на Apple, което да е било толкова безинтересно в началото на жизнения си цикъл, колкото Apple Watch – въпреки атрактивния дизайн и новаторските елементи на потребителския интерфейс, той беше просто моден аксесоар. За щастие компанията бързо разбра грешката си и работи усилено, за да поправи и да превърне часовника в един наистина самостоятелен продукт, с множество полезни функции. Apple Watch Series 4 е може би първият наистина необходим часовник, който притежава по-тънък форм-фактор и множество подобрения, сред които сензорите за ЕКГ и откриване на падане, които правят възможно да се потърси помощ при инцидент. Комбинирано с по-голямата независимост от телефона, вече имаме едно наистина убедително устройство.

3.iPhone Xs/Xs Max

Двата основни нови модела смартфони тази есен подобриха концепцията за iPhone X, но ги подреждаме на трето място, защото имаме и трети, бюджетен модел, на който ще обърнем повече внимание по ред причини. Въпреки това iPhone Xs/Xs Max са два от на-добрите модели, които компанията е създавала някога, с впечатляващ хардуерен ъпгрейд – чипа A12 Bionic и превъзходни камери. 2018 година обаче най-вероятно ще се запомни като годината, в която чудните нива на растеж на продажбите на iPhone са спрели.

2.iPhone Xr

Бюджетният трети модел от тази есен е може би и най-колоритния смартфон на компанията, след iPhone 5c от 2013 година насам. Свързваме го с някои неприятни слухове за намаляване на търсенето, но няма как да отречем, че всъщност той е наистина добро устройство, предлагащо почти всички функции на по-скъпите модели, на една приемлива цена. Да, iPhone Xr няма OLED дисплей и двойна камера, но редица тестове доказаха, че не отстъпва пред събратята си и именно заради това го подреждаме с една стъпка пред тях.

1.iPad Pro

На първо място наредихме iPad Pro, най-значимото обновление на таблетите през тази година. Той запазва по-големите размери на екрана си, но получава по-тесни рамки, за да заприлича на iPhone, а TrueTone дисплеят му е истинска красота. Face ID работи перфектно и вече имаме USB-C, а новият стилус на компанията допълва перфектно картината, като един от най-добрите аксесоари, пускани някога от нея.

За следващата година, която вече чука на вратата, ни остава да си пожелаем още атрактивни и иновативни устройства и по-безпроблемни софтуерни ъпдейти, а на Apple можем да пожелаем отново да се върне към титлата трилионна компания!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This