Изберете Страница

Какво показа Apple през 2018 година?

2018 година беше натоварена за Apple и имаме редица продукти, които го доказват. Истината е, че въпреки спада в цената на акциите на компанията, това е една от най-добрите й хардуерни години. Ето и класацията на устройствата, които видяхме през нея:

9.iPad 2018

Този таблет е насочен към образованието и беше представен на технологично събитие, свързано с него през март. Той наследи модела от 2017 година, като получи чипа A10 Fusion и поддръжка за Apple Pencil. С достъпната си цена iPad 2018 таргетира учащите се, въпреки че не притежава четирите високоговорители, технологията на дисплея и Smart Connector на по-скъпите модели.

8.HomePod

Интелигентният високоговорител на Apple отбеляза навлизането на компанията в тази пазарна ниша през февруари. HomePod предлага отлично качество на звука, благодарение на интелигентна акустична система за калибриране и висококачествени говорители. За съжаление обаче, той беше и по-скъп от конкурентите си и му липсваха някои основни функции, като задаване на таймери например, които вече са добавени с последващите ъпдейти. Siri изостава доста от своите конкуренти, което също е една от слабите страни на HomePod, както и възможността да се използва само Apple Music, ако не искате да стриймвате от друго устройство с AirPlay. Към момента говорителят все още не може да се нареди сред основните играчи на пазара, но пък има доста неща, които компанията може да добави в неговия наследник.

7.MacBook Air 2018

Новият MacBook е един от най-привлекателните лаптопи, създавани от гиганта. Със своя великолепен Retina дисплей, по-тесни рамки и още по-тънък форм-фактор, той е всичко, което бихте могли да искате от един съвременен лаптоп. Въпреко това обаче, MacBook Air никога не е бил предназначен да бъде мощен, а имайки предвид цената от 1199 долара, потребителите може би се чувстват малко прецакани, очаквайки производителността му да е претърпяла същия ъпгрейд, както външния вид.

6.Mac mini

Mac mini не беше виждал ъпгрейд от четири години. Визуално той не се е променил много, с изключение на новия сив цвят, но макар и да е по-скъп от предшественика си, той ще ви предложи подходящото професионално изживяване. Шестядрените модели с чипа Т2 на Apple трябва да могат да се справят с повечето задачи, които им поставите, а изобилието от портове ги прави нещо рядко в съвременната гама устройства на компанията. Новият Mac mini не е преоткриване на колелото, но ни напомня защо то трябваше да е на първо място.

5.MacBook Pro

Последният MacBook Pro е един от най-добрите лаптопи на гиганта, въпреки че се вмъкна някак си през задната врата, без бляскаво събитие и прекалено много шум. Това е странно, защото наистина си струва – от True Tone Retina дисплея, до мощните компоненти под капака, той е наистина солидна машина.

4.Apple Watch Series 4

Няма устройство на Apple, което да е било толкова безинтересно в началото на жизнения си цикъл, колкото Apple Watch – въпреки атрактивния дизайн и новаторските елементи на потребителския интерфейс, той беше просто моден аксесоар. За щастие компанията бързо разбра грешката си и работи усилено, за да поправи и да превърне часовника в един наистина самостоятелен продукт, с множество полезни функции. Apple Watch Series 4 е може би първият наистина необходим часовник, който притежава по-тънък форм-фактор и множество подобрения, сред които сензорите за ЕКГ и откриване на падане, които правят възможно да се потърси помощ при инцидент. Комбинирано с по-голямата независимост от телефона, вече имаме едно наистина убедително устройство.

3.iPhone Xs/Xs Max

Двата основни нови модела смартфони тази есен подобриха концепцията за iPhone X, но ги подреждаме на трето място, защото имаме и трети, бюджетен модел, на който ще обърнем повече внимание по ред причини. Въпреки това iPhone Xs/Xs Max са два от на-добрите модели, които компанията е създавала някога, с впечатляващ хардуерен ъпгрейд – чипа A12 Bionic и превъзходни камери. 2018 година обаче най-вероятно ще се запомни като годината, в която чудните нива на растеж на продажбите на iPhone са спрели.

2.iPhone Xr

Бюджетният трети модел от тази есен е може би и най-колоритния смартфон на компанията, след iPhone 5c от 2013 година насам. Свързваме го с някои неприятни слухове за намаляване на търсенето, но няма как да отречем, че всъщност той е наистина добро устройство, предлагащо почти всички функции на по-скъпите модели, на една приемлива цена. Да, iPhone Xr няма OLED дисплей и двойна камера, но редица тестове доказаха, че не отстъпва пред събратята си и именно заради това го подреждаме с една стъпка пред тях.

1.iPad Pro

На първо място наредихме iPad Pro, най-значимото обновление на таблетите през тази година. Той запазва по-големите размери на екрана си, но получава по-тесни рамки, за да заприлича на iPhone, а TrueTone дисплеят му е истинска красота. Face ID работи перфектно и вече имаме USB-C, а новият стилус на компанията допълва перфектно картината, като един от най-добрите аксесоари, пускани някога от нея.

За следващата година, която вече чука на вратата, ни остава да си пожелаем още атрактивни и иновативни устройства и по-безпроблемни софтуерни ъпдейти, а на Apple можем да пожелаем отново да се върне към титлата трилионна компания!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This