Изберете страница

Какво очакваме от iPhone 8?

2016 година вече си отива и всички фенове на Apple с нетърпение очакват 2017, когато iPhone празнува своя десети юбилей и компанията ще го отбележи подобаващо.

В интернет пространството витаят най-различни слухове, но всъщност какво очакваме от бъдещия iPhone 8?

  • Извит OLED дисплей.

Според последните спекулации, компанията ще представи три модела iPhone, като два от тях ще бъдат лек ъпгрейд на сегашните iPhone 7 / 7 Plus, а третият ще е звездата на вечерта с извит по краищата OLED дисплей, доставен от Samsung и сензори, разположени под него.

  • Липсващ хоум бутон.

Да, емблематичният хоум бутон си отива и според слуховете, iPhone 8 няма да има такъв, или по-точно той ще е разположен под дисплея, което ще позволи да се използва повече пространство и съответно де се увеличи размера на екрана, без това да влияе на цлялостните габарити на телефона.

  • Процесор А11.

Както всяка година Apple ще представи нов процесор и се очаква той да бъде изработен от Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, да използва 10 nm технология и да е с 30% по-мощен и с 20% по-енергоефективен от предшествениците си.

  • Безжично зареждане.

Очакванията за iPhone 8 включват изцяло стъклен корпус, което ще позволи на компанията най-сетне да предложи на феновете си възможността за безжично зареждане.

  • Touch ID и камера, вградени под дисплея.

След като слуховете твърдят, че iPhone 8 ще дойде с изцяло стъклен корпус и дисплей от край до край, предната камера и сензорът за пръстови отпечатъци, ще трябва да са разположени под екрана, като така телефонът ще изглежда като гладко парче стъкло.

  • Сензор за сканиране на ириса или лицето.

От iPhone 8 се очакват и подобрени функции за сигурност, което предполага, че компанията може да замени паролите със сканиране на лицето или ириса на окото.

  • Мулти сензорна камера.

Да не забравяме камерата, която въпреки, че е на ниво, винаги може да бъде още по-добра. През 2017 година Apple може би ще използва мулти сензорна камера, което ще подволи по-добра светлочувствителрност и по-ясни и цветни изображения.

  • Нов форм-фактор.

На края, но не на последно място, феновете вече са уморени от наложения през последните години дизайн и очакват нещо наистина различно. Изцяло стъкленият корпус и OLED дисплеят от край до край, ще позволят намаляване на дебелината на устройството и сливане на дисплея с корпуса.

Разбира се, всичко изброено по-горе се основава на слухове и няма как да знаем какво точно ни е подготвила Apple за десетия юбилей на своя емблематичен iPhone, но можем да бъдем сигурни в едно – компанията отново ще ни изненада!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This