Изберете Страница

Какво очакваме от iPhone 8?

2016 година вече си отива и всички фенове на Apple с нетърпение очакват 2017, когато iPhone празнува своя десети юбилей и компанията ще го отбележи подобаващо.

В интернет пространството витаят най-различни слухове, но всъщност какво очакваме от бъдещия iPhone 8?

  • Извит OLED дисплей.

Според последните спекулации, компанията ще представи три модела iPhone, като два от тях ще бъдат лек ъпгрейд на сегашните iPhone 7 / 7 Plus, а третият ще е звездата на вечерта с извит по краищата OLED дисплей, доставен от Samsung и сензори, разположени под него.

  • Липсващ хоум бутон.

Да, емблематичният хоум бутон си отива и според слуховете, iPhone 8 няма да има такъв, или по-точно той ще е разположен под дисплея, което ще позволи да се използва повече пространство и съответно де се увеличи размера на екрана, без това да влияе на цлялостните габарити на телефона.

  • Процесор А11.

Както всяка година Apple ще представи нов процесор и се очаква той да бъде изработен от Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, да използва 10 nm технология и да е с 30% по-мощен и с 20% по-енергоефективен от предшествениците си.

  • Безжично зареждане.

Очакванията за iPhone 8 включват изцяло стъклен корпус, което ще позволи на компанията най-сетне да предложи на феновете си възможността за безжично зареждане.

  • Touch ID и камера, вградени под дисплея.

След като слуховете твърдят, че iPhone 8 ще дойде с изцяло стъклен корпус и дисплей от край до край, предната камера и сензорът за пръстови отпечатъци, ще трябва да са разположени под екрана, като така телефонът ще изглежда като гладко парче стъкло.

  • Сензор за сканиране на ириса или лицето.

От iPhone 8 се очакват и подобрени функции за сигурност, което предполага, че компанията може да замени паролите със сканиране на лицето или ириса на окото.

  • Мулти сензорна камера.

Да не забравяме камерата, която въпреки, че е на ниво, винаги може да бъде още по-добра. През 2017 година Apple може би ще използва мулти сензорна камера, което ще подволи по-добра светлочувствителрност и по-ясни и цветни изображения.

  • Нов форм-фактор.

На края, но не на последно място, феновете вече са уморени от наложения през последните години дизайн и очакват нещо наистина различно. Изцяло стъкленият корпус и OLED дисплеят от край до край, ще позволят намаляване на дебелината на устройството и сливане на дисплея с корпуса.

Разбира се, всичко изброено по-горе се основава на слухове и няма как да знаем какво точно ни е подготвила Apple за десетия юбилей на своя емблематичен iPhone, но можем да бъдем сигурни в едно – компанията отново ще ни изненада!

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This