2016 година вече си отива и всички фенове на Apple с нетърпение очакват 2017, когато iPhone празнува своя десети юбилей и компанията ще го отбележи подобаващо.

В интернет пространството витаят най-различни слухове, но всъщност какво очакваме от бъдещия iPhone 8?

  • Извит OLED дисплей.

Според последните спекулации, компанията ще представи три модела iPhone, като два от тях ще бъдат лек ъпгрейд на сегашните iPhone 7 / 7 Plus, а третият ще е звездата на вечерта с извит по краищата OLED дисплей, доставен от Samsung и сензори, разположени под него.

  • Липсващ хоум бутон.

Да, емблематичният хоум бутон си отива и според слуховете, iPhone 8 няма да има такъв, или по-точно той ще е разположен под дисплея, което ще позволи да се използва повече пространство и съответно де се увеличи размера на екрана, без това да влияе на цлялостните габарити на телефона.

  • Процесор А11.

Както всяка година Apple ще представи нов процесор и се очаква той да бъде изработен от Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, да използва 10 nm технология и да е с 30% по-мощен и с 20% по-енергоефективен от предшествениците си.

  • Безжично зареждане.

Очакванията за iPhone 8 включват изцяло стъклен корпус, което ще позволи на компанията най-сетне да предложи на феновете си възможността за безжично зареждане.

  • Touch ID и камера, вградени под дисплея.

След като слуховете твърдят, че iPhone 8 ще дойде с изцяло стъклен корпус и дисплей от край до край, предната камера и сензорът за пръстови отпечатъци, ще трябва да са разположени под екрана, като така телефонът ще изглежда като гладко парче стъкло.

  • Сензор за сканиране на ириса или лицето.

От iPhone 8 се очакват и подобрени функции за сигурност, което предполага, че компанията може да замени паролите със сканиране на лицето или ириса на окото.

  • Мулти сензорна камера.

Да не забравяме камерата, която въпреки, че е на ниво, винаги може да бъде още по-добра. През 2017 година Apple може би ще използва мулти сензорна камера, което ще подволи по-добра светлочувствителрност и по-ясни и цветни изображения.

  • Нов форм-фактор.

На края, но не на последно място, феновете вече са уморени от наложения през последните години дизайн и очакват нещо наистина различно. Изцяло стъкленият корпус и OLED дисплеят от край до край, ще позволят намаляване на дебелината на устройството и сливане на дисплея с корпуса.

Разбира се, всичко изброено по-горе се основава на слухове и няма как да знаем какво точно ни е подготвила Apple за десетия юбилей на своя емблематичен iPhone, но можем да бъдем сигурни в едно – компанията отново ще ни изненада!