Миналата седмица Apple пусна първата бета версия на своята iOS 12.2 за разработчици и въпреки, че тя не носи много промени, все пак има доста нови неща. Ето какво беше открито до момента:

Apple News за пръв път ще излезе извън границите на САЩ и ще стане достъпно в Канада, като източниците на новините ще са на английски или френски език.

Поддръжка на HomeKit TV – компанията наскоро обяви, че поддръжката на HomeKit идва в редица телевизори от трети страни, а iOS 12.2 въвежда инфраструктурата, която позволява на потребителите да добавят телевизори към HomeKit.

Home Controls за телевизори – в приложението Homeвече има актуален раздел „Allow Speaker & TV Access“, а настройките позволяват да изберете кой може да достъпва и изпраща съдържание към високоговорителите и телевизорите.

Преработена TV Remote – функцията за дистанционно управление на телевизора в контролния център е преработена и с по-рационален изглед, който се възползва от целия диспле и премахва големия бутон Home.

Нова икона за отразяване на екрана, която има два дисплея, вместо един и стрелка.

Преработен интерфейс на Wallet – интерфейсът на приложеието е леко променен, когато преглеждате карта. Бутонът за информация е преместен най-отгоре и вече има бутон Done, вместо опция за натискане на други карти в долната част на приложението. Информацията за трансакциите вече е по-ясна и с по-дълга история, а бутонат “+” за добавяна на нова карта вече е черен, а не син.

Apple Pay Cash – има опция за добавяне на пари в портфейла, когато изберете карта на Apple Pay Cash, докато преди това трябваше да се върнете в по-подробния изглед, за да добавите пари в картата.

Нова икона за AirPlay.

Стрелка за търсене в Safari – когато въвеждате термин за търсене, иил уеб сайт в гавния бар, в секцията за автоматично попълване има малки сини стрелки, чието натискане добавя текста в полето за търсене, за да можете да получите резултатите само с няколко натискания.

Unsecure websites – сайтовете, които не ползват защитена HTTPS връзка, вече са изброени като несигурни в лентата с менюто на браузъра.

В Maps вече има опция за качеството на въздуха, наред с показанията за времето, която може да се активира от раздела за настройки.

Наред с всичко това разбира се новата версия отстранява редица бъгове, като това, че потребителите не са в състояние да удостоверят идентичността си в Apple Pay в приложението Wallet, след като са избрали карта. За съжаление първата бета версия на iOS 12.2 два и с някои проблеми, сед които невъзможността за някои потребители да закупят пердплатени планове за данни и това Siri да не работи с iOS симулаторите. За сега тя е само за разработчици, но най-вероятно съвсем скоро ще бъде пусната и публичната й версия.