Изберете Страница

Какво ново ще предложи iOS 12.2?

Миналата седмица Apple пусна първата бета версия на своята iOS 12.2 за разработчици и въпреки, че тя не носи много промени, все пак има доста нови неща. Ето какво беше открито до момента:

Apple News за пръв път ще излезе извън границите на САЩ и ще стане достъпно в Канада, като източниците на новините ще са на английски или френски език.

Поддръжка на HomeKit TV – компанията наскоро обяви, че поддръжката на HomeKit идва в редица телевизори от трети страни, а iOS 12.2 въвежда инфраструктурата, която позволява на потребителите да добавят телевизори към HomeKit.

Home Controls за телевизори – в приложението Homeвече има актуален раздел „Allow Speaker & TV Access“, а настройките позволяват да изберете кой може да достъпва и изпраща съдържание към високоговорителите и телевизорите.

Преработена TV Remote – функцията за дистанционно управление на телевизора в контролния център е преработена и с по-рационален изглед, който се възползва от целия диспле и премахва големия бутон Home.

Нова икона за отразяване на екрана, която има два дисплея, вместо един и стрелка.

Преработен интерфейс на Wallet – интерфейсът на приложеието е леко променен, когато преглеждате карта. Бутонът за информация е преместен най-отгоре и вече има бутон Done, вместо опция за натискане на други карти в долната част на приложението. Информацията за трансакциите вече е по-ясна и с по-дълга история, а бутонат “+” за добавяна на нова карта вече е черен, а не син.

Apple Pay Cash – има опция за добавяне на пари в портфейла, когато изберете карта на Apple Pay Cash, докато преди това трябваше да се върнете в по-подробния изглед, за да добавите пари в картата.

Нова икона за AirPlay.

Стрелка за търсене в Safari – когато въвеждате термин за търсене, иил уеб сайт в гавния бар, в секцията за автоматично попълване има малки сини стрелки, чието натискане добавя текста в полето за търсене, за да можете да получите резултатите само с няколко натискания.

Unsecure websites – сайтовете, които не ползват защитена HTTPS връзка, вече са изброени като несигурни в лентата с менюто на браузъра.

В Maps вече има опция за качеството на въздуха, наред с показанията за времето, която може да се активира от раздела за настройки.

Наред с всичко това разбира се новата версия отстранява редица бъгове, като това, че потребителите не са в състояние да удостоверят идентичността си в Apple Pay в приложението Wallet, след като са избрали карта. За съжаление първата бета версия на iOS 12.2 два и с някои проблеми, сед които невъзможността за някои потребители да закупят пердплатени планове за данни и това Siri да не работи с iOS симулаторите. За сега тя е само за разработчици, но най-вероятно съвсем скоро ще бъде пусната и публичната й версия.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This