Всички погледи са вперени в бъдещия десети юбилеен модел iPhone, но да не забравяме, че следващия месец Apple ще пусне и актуализациите на четирите си операционни система. Следващата версия на watchOS, също ще направи своя дебют тази есен, но какво ново ще ни предложи тя?

Приложението Actiity ще даде на потребителите персонализирани актуализации за напредъка в тренировките им, за да ги поддържа мотивирани да постигнат поставените цели. Те ще получават ежедневни и вечерни известия, ако не са завършили целта си, а Apple ще добави и месечни предизвикателства, персонално за всеки потребител.

Искате ли да започнете тренировката си бързо с натискането на един бутон? Актуализираното приложение Training ще ви позволи това, благодарение на бързото си стартиране. В него има обучение с висока интензивност, което следи движенията и сърдечната честота и засича точно изразходваните калории. Активните плувци ще се зарадват на новината, че приложението в watchOS 4 автоматично ще записва тренировките и почивките за всяко разстояние. Следващата интересна функция е възможността да свържете своя часовник със съвместимо фитнес оборудване, за да синхронизирате данните.

Ще имате възможността и да превключвате между различни видове тренировки в една сесия, а след това да получите резюме на всички важни показатели. Apple Watch автоматично ще включва Do Not Disturb, след започване на тренировка, за да не се разсейвате с обаждания и съобщения.

Ако имате нужда от музика, за да сте мотивирани, Apple добавя автоматично синхронизиране в своята watchOS 4, за да слушате плейлистите си на самия часовник.

Новите лица за Apple Watch също отразяват голямата актуализация. Това на Siri ще предоставя актуална информация за трафика, времето и срещите ви. Имаме още часовник калейдоскоп и няколко герои от Toy Story, сред които Уди, Бъз и Джеси.

Ако ви се наложе, ще можете и да изпратите пари на своите приятели или роднини директно от часовника, като използвате услугите на виртуалния асистент и Apple Pay, или да поискате превод с iMessage и новата peer-to-peer система за трансфер. Всеки път, когато получавате пари, плащанията в Apple Pay ще се съхраняван на сигурно място, за да можете по-късно да ги използвате за покупки в AppStore или други преводи.

Всички тези функции можете да видите в следващия клип: