Изберете Страница

Какво ново ще ни предложи watchOS 4?

Всички погледи са вперени в бъдещия десети юбилеен модел iPhone, но да не забравяме, че следващия месец Apple ще пусне и актуализациите на четирите си операционни система. Следващата версия на watchOS, също ще направи своя дебют тази есен, но какво ново ще ни предложи тя?

Приложението Actiity ще даде на потребителите персонализирани актуализации за напредъка в тренировките им, за да ги поддържа мотивирани да постигнат поставените цели. Те ще получават ежедневни и вечерни известия, ако не са завършили целта си, а Apple ще добави и месечни предизвикателства, персонално за всеки потребител.

Искате ли да започнете тренировката си бързо с натискането на един бутон? Актуализираното приложение Training ще ви позволи това, благодарение на бързото си стартиране. В него има обучение с висока интензивност, което следи движенията и сърдечната честота и засича точно изразходваните калории. Активните плувци ще се зарадват на новината, че приложението в watchOS 4 автоматично ще записва тренировките и почивките за всяко разстояние. Следващата интересна функция е възможността да свържете своя часовник със съвместимо фитнес оборудване, за да синхронизирате данните.

Ще имате възможността и да превключвате между различни видове тренировки в една сесия, а след това да получите резюме на всички важни показатели. Apple Watch автоматично ще включва Do Not Disturb, след започване на тренировка, за да не се разсейвате с обаждания и съобщения.

Ако имате нужда от музика, за да сте мотивирани, Apple добавя автоматично синхронизиране в своята watchOS 4, за да слушате плейлистите си на самия часовник.

Новите лица за Apple Watch също отразяват голямата актуализация. Това на Siri ще предоставя актуална информация за трафика, времето и срещите ви. Имаме още часовник калейдоскоп и няколко герои от Toy Story, сред които Уди, Бъз и Джеси.

Ако ви се наложе, ще можете и да изпратите пари на своите приятели или роднини директно от часовника, като използвате услугите на виртуалния асистент и Apple Pay, или да поискате превод с iMessage и новата peer-to-peer система за трансфер. Всеки път, когато получавате пари, плащанията в Apple Pay ще се съхраняван на сигурно място, за да можете по-късно да ги използвате за покупки в AppStore или други преводи.

Всички тези функции можете да видите в следващия клип:

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This