Изберете страница

Какво ново ще ни предложи watchOS 4?

Всички погледи са вперени в бъдещия десети юбилеен модел iPhone, но да не забравяме, че следващия месец Apple ще пусне и актуализациите на четирите си операционни система. Следващата версия на watchOS, също ще направи своя дебют тази есен, но какво ново ще ни предложи тя?

Приложението Actiity ще даде на потребителите персонализирани актуализации за напредъка в тренировките им, за да ги поддържа мотивирани да постигнат поставените цели. Те ще получават ежедневни и вечерни известия, ако не са завършили целта си, а Apple ще добави и месечни предизвикателства, персонално за всеки потребител.

Искате ли да започнете тренировката си бързо с натискането на един бутон? Актуализираното приложение Training ще ви позволи това, благодарение на бързото си стартиране. В него има обучение с висока интензивност, което следи движенията и сърдечната честота и засича точно изразходваните калории. Активните плувци ще се зарадват на новината, че приложението в watchOS 4 автоматично ще записва тренировките и почивките за всяко разстояние. Следващата интересна функция е възможността да свържете своя часовник със съвместимо фитнес оборудване, за да синхронизирате данните.

Ще имате възможността и да превключвате между различни видове тренировки в една сесия, а след това да получите резюме на всички важни показатели. Apple Watch автоматично ще включва Do Not Disturb, след започване на тренировка, за да не се разсейвате с обаждания и съобщения.

Ако имате нужда от музика, за да сте мотивирани, Apple добавя автоматично синхронизиране в своята watchOS 4, за да слушате плейлистите си на самия часовник.

Новите лица за Apple Watch също отразяват голямата актуализация. Това на Siri ще предоставя актуална информация за трафика, времето и срещите ви. Имаме още часовник калейдоскоп и няколко герои от Toy Story, сред които Уди, Бъз и Джеси.

Ако ви се наложе, ще можете и да изпратите пари на своите приятели или роднини директно от часовника, като използвате услугите на виртуалния асистент и Apple Pay, или да поискате превод с iMessage и новата peer-to-peer система за трансфер. Всеки път, когато получавате пари, плащанията в Apple Pay ще се съхраняван на сигурно място, за да можете по-късно да ги използвате за покупки в AppStore или други преводи.

Всички тези функции можете да видите в следващия клип:

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This