Феновете на Apple са известни с непоколебимата си лоялност към марката, която често води до невъзможност да признаят положителните страни на конкурентните продукти. Всъщност обаче, всеки един от нас прекрасно разбира, че нищо не е перфектно дори и в Apple, както и във всяка друга компания по света. Основният продукт на гиганта – iPhone, има много силни страни, но и редица слабости и това е видимо за всеки рационален човек. От друга страна феновете са всичко друго, но не и рационални. Имайки предвид това, ще разгледаме някои от нещата, които те не харесват, визирани в тема в Reddit, озаглавена „Какво не харесвате в Apple?”

В нея има над 490 коментара, а този с най-висок рейтинг гласи: „Не съм фен на това колко време отнема някои неща да се изравнят, например как Siri е далеч назад от Alexa или Google Assistant”. Всъщност не е изненада, че всеки коментар, който е насочен към Siri ще привлече множество гласове, тъй като това е област, в която Apple реално продължава да изостава от конкурентите си.

Вторият по популярност коментар, който има почти същия брой положителни гласове е „Явната невъзможност да се диферинцират дизайнерските приоритети в различните продуктови линии. Тънкото има смисъл за таблети и лаптопи, но не и за настолна работна станция. Ако оприличим компютрите на камиони и на мен ми трябва такъв, защо ми предлагат скутер?“

Има и още една точка, кото се очертава като основна в недоволството на феновете и това е прекомерната хиперболизация, която Apple използва във всичките си пресконференции и маркетинг, така че когато компютрите й не могат да се справят с дръзките твърдения, направени на сцената, потребителите се чувстват разочаровани.

Разбира се в дългата тема могат да бъдат намерени и други интересни мнения, но за нас е интересно какво мислите вие по този въпрос и затова ви питаме – Какво не харесвате в Apple?