Изберете Страница

Какво не трябва да правите, когато зареждате вашия iPhone?

Ако сте като мен и вашият iPhone е в центъра на живота ви, като съдържа всички важни имейли, документи и снимки, които не искате да изгубите, то трябва да сте сигурни, че се грижите правилно за него, така че да му осигурите максимален живот.

Не очаквайте iPhone да издържи много, ако постоянно го изпускате, губите, или просто сте небрежни с него. Най-вероятно сте похарчили доста голяма сума за най-новия модел, затова грижете се за него. Вашият телефон е много по-важен, от колкото си мислите и в него се крие цялата информация за вас и вашия живот.

Едно от най-важните неща, които трябва да направите е да го зареждате по правилния начин. Това е от съществено значение за поддържане на гладкото му функциониране и не трябва да го забравяте. Има една голяма грешка, която всеки прави при тази на глед елементарна процедура, и която може да причини сериозни щети на устройствата.

Много хора вярват, че изцеждането на батерията до нула и пълното й зареждане ще помогне да я използват по-дълго, но всъщност това е много вредно за вашия iPhone. Постоянното извършване на пълно зареждане в действителност съкращава живота на батерията, главно защото литиево-йонните батерии, използване в iPhone не се нуждаят от тази процедура.

Когато зареждате телефона, не изчаквайте той да падне под 20%, вместо това спокойно можете да го включите когато е на 40% и да го заредите до 80%. Пълно зареждане трябва да се прави най-много веднъж месечно, за да се калибрира батерията, но не е необходимо ежедневно. Ако следвате това елементарно правило, батерията на вашия iPhone ще издържи спокойно няколко години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This