Ако сте като мен и вашият iPhone е в центъра на живота ви, като съдържа всички важни имейли, документи и снимки, които не искате да изгубите, то трябва да сте сигурни, че се грижите правилно за него, така че да му осигурите максимален живот.

Не очаквайте iPhone да издържи много, ако постоянно го изпускате, губите, или просто сте небрежни с него. Най-вероятно сте похарчили доста голяма сума за най-новия модел, затова грижете се за него. Вашият телефон е много по-важен, от колкото си мислите и в него се крие цялата информация за вас и вашия живот.

Едно от най-важните неща, които трябва да направите е да го зареждате по правилния начин. Това е от съществено значение за поддържане на гладкото му функциониране и не трябва да го забравяте. Има една голяма грешка, която всеки прави при тази на глед елементарна процедура, и която може да причини сериозни щети на устройствата.

Много хора вярват, че изцеждането на батерията до нула и пълното й зареждане ще помогне да я използват по-дълго, но всъщност това е много вредно за вашия iPhone. Постоянното извършване на пълно зареждане в действителност съкращава живота на батерията, главно защото литиево-йонните батерии, използване в iPhone не се нуждаят от тази процедура.

Когато зареждате телефона, не изчаквайте той да падне под 20%, вместо това спокойно можете да го включите когато е на 40% и да го заредите до 80%. Пълно зареждане трябва да се прави най-много веднъж месечно, за да се калибрира батерията, но не е необходимо ежедневно. Ако следвате това елементарно правило, батерията на вашия iPhone ще издържи спокойно няколко години.