Изберете страница

Какво не трябва да правите, когато зареждате вашия iPhone?

Ако сте като мен и вашият iPhone е в центъра на живота ви, като съдържа всички важни имейли, документи и снимки, които не искате да изгубите, то трябва да сте сигурни, че се грижите правилно за него, така че да му осигурите максимален живот.

Не очаквайте iPhone да издържи много, ако постоянно го изпускате, губите, или просто сте небрежни с него. Най-вероятно сте похарчили доста голяма сума за най-новия модел, затова грижете се за него. Вашият телефон е много по-важен, от колкото си мислите и в него се крие цялата информация за вас и вашия живот.

Едно от най-важните неща, които трябва да направите е да го зареждате по правилния начин. Това е от съществено значение за поддържане на гладкото му функциониране и не трябва да го забравяте. Има една голяма грешка, която всеки прави при тази на глед елементарна процедура, и която може да причини сериозни щети на устройствата.

Много хора вярват, че изцеждането на батерията до нула и пълното й зареждане ще помогне да я използват по-дълго, но всъщност това е много вредно за вашия iPhone. Постоянното извършване на пълно зареждане в действителност съкращава живота на батерията, главно защото литиево-йонните батерии, използване в iPhone не се нуждаят от тази процедура.

Когато зареждате телефона, не изчаквайте той да падне под 20%, вместо това спокойно можете да го включите когато е на 40% и да го заредите до 80%. Пълно зареждане трябва да се прави най-много веднъж месечно, за да се калибрира батерията, но не е необходимо ежедневно. Ако следвате това елементарно правило, батерията на вашия iPhone ще издържи спокойно няколко години.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This