Изберете страница

Какво не ни каза Apple за iPhone X?

В няколкото кратки секунди, след фразата „one more thingна голямото есенно събитие на Apple, iPhone X се превърна от слух в реалност. Фил Шилър разказа за новите технологиги в него, от екрана Super Retina, до безжичното зареждане и началната цена от 999 долара, но всъщност не ни каза всичко.

iPhone X крие интересни подробности, за които никой не спомена по време на събитието, ето кои са те:

256 GB модел ще струва 1149 долара

Базовата цена на iPhone X e 999 долара, но тя се отнася до 64 GB модел, а Apple спомена 256 GB версия, която не показа на сцената и тя ще струва 1149 долара, като това дори не включва Apple Care.

Поддържа бързо зареждане

Технически компанията разкри това по време на презентацията, но в слайд заедно с още функции, а нито един от ръководителите й не го спомена конкретно. iPhone X ще е първия iPhone, който поддържа бързо зареждане – функция, която на практика се превърна в стандарт за много от конкурентите му с Android. Сега, ако използвате кабела, ще можете да го заредите до 50% за 30 минути.

Поддръжка на Gallileo

Моделите за САЩ са първите, които ще поддържат Gallileo, руската версия на спътниковата позиционираща система, новата европейска позиционираща система и QZSS за по-добро позициониране в азиатско-тихоокеанския регион, така че ще бъде много трудно да се изгубите в компанията на вашия нов iPhone.

Дисплеят не е така ярък, както на Note 8

Според спецификациите, екранът на iPhone X е максимум 625 нита, което е наистина ярко, тъй като 300 нита се счита за много добро постижение при повечето телефони, но не е като дисплея на Galaxy Note 8, който има максимална яркост 1240 нита и е според думите на Реймънд Снонерия е „най-яркият смартфон, който сме виждали“.

Предната камера не се е подобрила

Apple говори за камерата TrueDepth и способността й да разпознава лица при отключване на телефона, както и да анимира лицето ви и да го прехвърли на Animoji, но всъщност тя не се е подобрила – спецификациите й са същите като тези на предходните модели. Компанията просто я е допълнила с по-добри сензори и е подобирла обработката на изображението. Все пак би било хубаво, ако разполагахме с повече от 7 мегапиксела.

Поддържа форматите HEIF и HEVC

Това не е изненада, тъй като компанията обяви своя нов формат още на WWDC 2017 през юни, но новите модели поддържат и HEVC, с висока ефективност при компресиране на видео. Това е начин да съхраните своите снимки и клипове, използвайки по-малко памет и базовият 64 GB модел няма да се запълни така бързо.

Noification Center

Без хоум бутон в iPhone X, вие ще трябва да го управлявате малко по-различно от останалите модели – с жестове. Прекарвайки пръст нагоре ще излезете на началния екран например, а плъзгането надолу от всяка точка от ляво или от средата, ще извика Notification Center, вместо както преди жестът да е отгоре надолу.

Има два различни iPhone X

Тук не говорим за цвят, или размер на паметта. Телефоните се различават по своите модеми. В различните държави, се използват различни честотни ленти и е трудно един модем да е съвместим с всички тях, затова и компанията е използвала два за отделните региони. При iPhone 8 обаче, те са четири. Нямя как да разберем защо е така, докато iPhone X не бъде разглобен, но подозираме, че Apple се опитва да разнообрази доставчиците на модеми, като използва тези на Qualcomm и Intel в различните си устройства. Същото правило най-вероятно важи и за iPhone 8 и се дължи не само на нуждите на потребителите, а и на съдебната битка между двете компании, която кара гиганта да намали количеството компоненти, поръчвани от опонента си, но iPhone X може би е с модеми само на единия доставчик, което означава, че ще има разлика в производителността. Всичко това са само догадки, които предстои да бъдат отхвърлени, или потвърдени, когато iPhone X излезе на пазара.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This