Изберете Страница

Какво знаем за Steve Jobs Theater?

Най-голямото технологично събитие на годината ще се проведе в конферентната зала Steve Jobs Theater в Apple Park и докато множество слухове и спекулации ни подсказаха какво можем да очакваме като презентирани продукти, то какво всъщност знаем за самата зала?

Наречена на изпълнителния директор и съосновател на компанията Стив Джобс, тя ще бъде открита официално на 12 септември, в същия ден, когато ще бъде представен и десетия юбилеен модел iPhone и въпреки, че той ще е звездата на шоуто, то мястото на събитието съвсем не трябва да се пренебрегва. Залата е центъра на футуристичния нов кампус на Apple, наричан космически кораб, а клип заснет от дрон през юни я покава в почти завършен вид, въпреки че, ако не знаете, че има подземна аудитория, може би ще се чудите къде точно се побират всички тези 1000 места.

Аудиторията, под стъклената сграда наистина побира 1000 посетители и е значително по-малка от Bill Graham Civil Auditorium, където преди се провеждаха събитията на компанията и която има 7000 места. Това означава, че занапред тези събития ще бъдат още по-изключителни.

Горното фоайе на залата е с диаметър 50 метра и има 6 метрови стъклени стени. Покривът е изработен от въглеродни влакна и според Тим Кук, дори и при тази си очевидно малка височина, тя се откроява:

„Точно на хълма, това е една от най-високите точки в местността“ сподели той пред Wired по-рано тази година. „Чувствах се като него“ (визирайки починалият Стив Джобс).

„За да почете паметта и трайното влияние върху Apple и целия свят, залата в Apple Park ще се нарича Steve Jobs Theater” се казва в прессъобщението от февруари.

Целият Apple Park е проектиран от архитектурната компания Foster + Partners и, ако се съди по видеото от миналия месец, има две стълбища, водещи към аудиторията и поне един асансьор.

Разбира се при заснемането с дрон на тези кадри, работаат по нея все още не е завършена и въпреки това, пространството изглежда много голо, дори и за стандартите на компанията. Трябва да допуснем, че важни проверки, като контрола на посетителите например, се извършват електронно.

За съжаление това е всичко, до което успяхме да се доберем като информация за Steve Jobs Theater до сега, но това ще се промени само след десет дни, когато всички ние ще присъстваме, макар и виртуално на най-голямото технологично събитие тази година и разбира се ще разгледаме самата зала.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple се е отказала от плановете за евтин Apple Pencil за iPhone

Apple е имала планове да представи тази година Apple Pencil с цена от 49 долара, който поддържа iPhone, но се е отказала от устройството в последния момент, твърди нов слух. At the Apple Event in September, Apple was originally going to release a new Apple Pencil...

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване

iPhone 15 Pro може би ще има хаптични бутони за силата на звука и включване, твърди Barclays, позовавайки се на данни от доставчик на компоненти. В писмо до акционерите този месец, базираната в Тексас компания за полупроводници заявява, че продължава “да се ангажира...

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

iPhone 14 Pro получи титлата “най-бърз 5G телефон”

Според ново изследване на Ookla, компанията зад популярните приложения и сайт Speedtest, iPhone 14 Pro е “най-бързия 5G телефон”. Изводът е базиран на данни, събрани от хора, тествали скоростта на 5G връзката си в САЩ и Великобритания. Ookla твърди, че нейните тестове...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This